Persondata politik

Politiet kræver Don Ø i fængsel

Bagmandspolitiet anklager Don Ø for kursfusk, og bliver han dømt kan han ende i i fængsel i årevis.

Seneste i 112

Lokalavisen.dk – 112
Nyheder
Gå aldrig glip af de seneste nyheder.

Mest læste i 112

Få EKSTRA overblik

 

Den totale nedtur truer for Parkens tidligere formand Flemming Østergaard, bedre kendt som Don Ø.

I skrivende stund arbejder Bagmandspolitiet på højtryk for at færdiggøre et detaljeret anklageskrift mod den tidligere så feterede og hyldede erhvervsmand.

Læs også: Se også: Don Ø: Milliontab er en lærestreg

Ekstra Bladet erfarer således, at Parkens forhenværende førstemand risikerer mellem et halvt og fire års fængsel, hvis politiet får ret i anklagerne om, at han sammen med Parkens tidligere direktør Jørgen Glistrup gennem næsten et år fiflede med aktiekursen i den børsnoterede koncern, der blandt andet ejer FC København, fitness dk og badelandet Lalandia.

Kan have kostet Parken en halv millard
Helt konkret går anklagerne mod Østergaard på, at han i 2007 og 2008 brugte Parken og de mange tusinde aktionærers penge på at købe firmaets egne aktier på børsen i forsøget på at holde aktiekursen på et kunstigt højt niveau. Sagen er en af de mest omfattende af sin art herhjemme nogensinde.

Manøvren kan i værste fald have kostet Parken en halv milliard, mens Flemming Østergaard selv tjente omkring 15 mio. kr. på manøvren, da han solgte sine egne aktier i foråret 2008.

Læs også: Se også: FCK-ansatte til modangreb på Don Ø

- Kursmanipulation bliver altid straffet hårdt, og strafferammen går helt op til fire års fængsel. Selv om der er tale om pæne mennesker, der ikke tidligere har været straffet, bruges som udgangspunkt ubetinget fængsel. Det bliver betragtet som en alvorlig forbrydelse, da det kan være med til at svække hele tilliden til børsmarkedet, siger Jesper Lau Hansen, der er juraprofessor ved Københavns Universitet og ekspert i insiderhandel og kursmanipulation.

Ingen kommentarer
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger har flere af de involverede aktører været afhørt, mens politiet har haft travlt med at indsamle en række bevismateriale, der skal bruges som bevis.

Flemming Østergaard siger til Ekstra Bladet, at han ikke har nogen kommentarer til sagen og henviser til sin advokat, som det ikke har været muligt at træffe.

Læs mere i Ekstra Bladet søndag:

- Anklage: Tjente 15 mio, på børsfusk .

- Afsløret af båndoptagelser

- Kørte parløb med Glistrup

- Don Ø: Det er hundrede år siden

- Fældet af kasi-Jesper

- Storhed og fald

Seneste nyt

Mest læste

Hent flere

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik