Persondata politik

Håb forude: Her skete dna-miraklet

Der er håb forude i de genåbnede, danske drabssager, hvis man tager et kig hen over Atlanten

Seneste i 112

Lokalavisen.dk – 112
Nyheder
Gå aldrig glip af de seneste nyheder.

Mest læste i 112

Få EKSTRA overblik

 

Klik på de røde cirkler på kortet og læs, hvilke nordamerikanske sager, der på mirakuløs vis er blev opklaret ved hjælp af nye dna-metoder.

----

Over de seneste dage har de danske politikredse jublet over udsigten til at kunne genåbne en lang række, gamle drabssager - heriblandt det meget omtalte, brutale drab på 18-årige Anne Stine Geisler.

Læs også: Se også: Stine Geislers mor: Fang ham nu

Nye og raffinerede metoder og teknikker inden for dna-analyse har nemlig gjort, at det i langt højere grad er muligt for politiet at udvinde og teste dna, og dermed kaste nyt lys på gamle sager, som man ellers har måttet opgive på grund af manglende beviser eller spor.

Tilbage står spørgsmålet, om de nye dna-metoder rent faktisk formår at hjælpe til at opklare de snesevis af drabssager, der stadig henstår uopklaret på tværs af landet.

Læs også: Se også: Her er de uhyggelige sager som skal undersøges igen

Men hvis erfaringerne fra dansk politis kolleger i USA og Canada kan bruges som målestok, er der håb forude for Anne Stine Geisler, Marcela Mieres, Hanne With og mange andre, hvis gerningsmænd aldrig er blevet fundet.

I Nordamerika findes nemlig stribevis af dugfriske eksempler på ældgamle sager, der på nærmest mirakuløs vis er blevet opklaret på grund af tilgangen til nye dna-metoder over de senere år.

Læs også: Se også: Drabssager: Sådan fungerer dna-analysen

Du kan klikke rundt på ekstrabladet.dk's interaktive kort over artiklen, se billeder og læse mere om nogle af disse sager.

Er du mobilbruger? Så se kortet her.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Steffan Kærulf Frandsen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik