112

Kendt islam-kritiker forsøgt skudt

Københavns Politi bekræfter skudepisode. Målet var den islam-kritiske Lars Hedegaard, stifter af det kontroversielle Trykkefrihedsselskabet af 2004

  • Videoen kan desværre ikke vises
1/7
Næste »

LÆS OGSÅ:

No name 112 - 5. feb. 2013 Skud på Frederiksberg: Politiet jager mand i rød jakke

Klokken 11.21 i formiddags blev der afgivet skud på Pelargonievej på Frederiksberg.

Lige nu er der ikke mange oplysninger om episoden på den ellers fredsommelige villavej.

- Vi kan bekræfte en anmeldelse om skyderi, og vi undersøger forholdet og har ikke andet at sige på nuværende tidspunkt, siger politiinspektør ved Københavns Politi og chef for efterforskning, Jørgen Skov til ekstrabladet.dk.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger var målet for skyderiet stifteren af 'Trykkefrihedsselskabet af 2004', Lars Hedegaard, som ikke blev ramt.

Den 70-årige Hedegaard er historiker, journalist og forfatter. Han har igennem en årrække markeret sig med markante synspunkter i debatten om ytringsfrihed. Hedegaard er blandt andet blevet kendt for en islam-kritiske synspunkter.

ekstrabladet.dk's reporter på stedet fortæller, at Zoologisk Have, som ligger tæt på gerningsstedet, kortvarigt har været spærret af, da politiet angiveligt antog, at en gerningsmand kunne være flygtet ind i haven.

Det forlyder desuden, at politiet har sendt en bombevogn til Pelargonievej.

Gerningsmanden beskrives af Københavns Politi som:

Mand, ca, 30 år, tykt, mørkt hår. Gerningsmanden var iført en 'rød postbudlignende' jakke.

Læs hele politiets pressemeddelelse om episoden her.

ekstrabladet.dk forsøger for øjeblikket at få en kommentar fra Lars Hedegaard, der angiveligt er ved at blive afhørt af politiet.

LÆS OGSÅ:

No name 112 - 5. feb. 2013 Naboer til skudepisode i chok

Det er Lars Hedegaard kendt for

Lars Hedegaard er en 70-årig dansk historiker, journalist og forfatter, der er kendt for at være kritisk over for islam.

Han er medstifter og formand for Trykkefrihedsselskabet af 2004og er ivrig deltager i debatten om ytringsfrihed.

Oprindeligt uddannet som historiker og gymnasielærer [1] var han op gennem 1970erne en af hovedkræfterne bag bogserien Fundamental Historie, der beskrev verdenshistorien i det 20. århundrede fra et venstreorienteret synspunkt. I 1980erne var han blandt andet redaktør på en årgang af Politikens årbog Hvem-Hvad-Hvor, og var med i redaktionen på LO's faglige nyhedsbrev, da han blev hentet ind til en treårig stilling som chefredaktør for dagbladet Information fra 1987 til 1990.[2][3] Under det sidste år på chefredaktørposten lagde han sig kraftigt ud med Informations læserskare ved at støtte en afdækkende artikelrække, som journalist Lars Villemoes skrev om Blekingegadebanden.

Han har tidligere været fast skribent i Berlingske Tidende.

Han er debattør i forskellige medier og var i ti år (1999-2009) fast skribent i Berlingske Tidendes Groft Sagt-spalte.

Lars Hedegaard blev tidligt aktiv på den politiske venstrefløj og var frem til 1982 medlem af Socialistisk Arbejderparti. Så sent som i år 2008 betegner han sig stadig som marxist, "i den forstand, at han anvender en marxistisk analyse"[3]. Denne anvender han blandt andet til i dag at kritisere venstrefløjen for dens holdning til islam. Han mener, at islam som religion og politisk ideologi udgør en trussel mod de sekulære vestlige samfund. Han diskuterer sjældent mere økonomiske emner. Han benytter ofte en polemisk og sarkastisk stil rettet mod, hvad han opfatter som et selvgodt og politisk korrekt meningsaristokrati.[Kilde mangler]

Lars Hedegaard kan ses som eksponent for en bølge af kritik af islam og dens betydning i de sekulære eller mestendels kulturkristne vestlige samfund. Bølgen er taget kraftigt til i styrke siden 2001 og i Danmark også efter Muhammedkrisen. Den repræsenteres i Danmark bl.a. af folketingsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti Søren Krarup og Jesper Langballe, sognepræst og debattør Katrine Winkel Holm og i udlandet af f.eks. Daniel Pipes, Mark Steyn, Ayaan Hirsi Ali, Ibn Warraq, Robert Spencer, Roger Scruton og Wafa Sultan.

Lars Hedegaard var medstifter af Trykkefrihedsselskabet i 2004, som han i dag er formand for. Selskabet blev bl.a. oprettet, fordi Hedegaards ansøgning om optagelse i Dansk PEN blev sat på standby af PEN's bestyrelse på grund af hans bog I krigens hus om islam i Europa.[4] Hedegaard anser, at PEN burde stå vagt om ytringsfriheden og ikke deltage i et politisk korrekt meningstyranni.

Blandt Hedegaards hårdeste kritikere var Politikens chefredaktør Tøger Seidenfaden. På et møde arrangeret af Trykkefrihedsselskabet den 2. oktober 2007 til støtte for den dødstruede Lars Vilks kritiserede Seidenfaden Hedegaard og hans ligesindede, som efter hans opfattelse "skamrider den aktuelle sag til at lufte deres paranoia, deres hadefulde og rabiate verdensanskuelse, deres intolerante, indeklemte og smålige syn på millioner af medmennesker", og hvis synspunkter om muslimer og islam i Europa blev betegnet som "afskyelige" og "usympatiske". Trykkefrihedsselskabet blev betegnet som "et sammenrend af intolerante muslimhadere" og et eksempel på, at "skidt kommer til ære".[5]

I november 2008 blev Hedegaard afskediget som skribent ved Berlingske Tidende, ifølge ham selv efter at have ignoreret flere henstillinger fra ledelsen om at dæmpe sin islamkritik, der ikke passede ind i bladets redaktionelle linje.[6]

I 2010 var det fem års-dagen for Muhammed-tegningerne. I den anledning rejste Lars Hedegaard sammen med Lars Vilks til USA og Canada for at gøre opmærksom på dødstruslerne mod den svenske kunstner.

Kilde: Wikipidia

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i 112