Dømt dansker lever i smertehelvede

32-årige Said Abdalla lever med kroniske nakkesmerter og har udsigt til skilsmisse efter trafikuheld, hvor modparten også var påvirket af spiritus

32-årige Said Abdalla lever med kroniske smerter
32-årige Said Abdalla lever med kroniske smerter

MIAMI (Ekstra Bladet): Ud over seks års fængsel i USA må den dømte dansker Said Abdalla indstille sig på kroniske smerter og en kommende skilsmisse som følgevirkninger af den sag, han sidder fængslet for i Walton Correctional Institution i det nordlige Florida. Det forklarer Saids mor, Kirsten Abdalla, til Ekstra Bladet.

- Vi har heldigvis god kontakt til fængslet, og de er meget samarbejdsvillige med hensyn til besøg, siger Kirsten Abdalla, som også vurderer, at der er taget hensyn til karakteren af Saids forseelse, da det blev besluttet, hvor han skulle afsone.

Sønnens tragedie begyndte, da han i 2006 var i Florida på turistvisa for at besøge sin amerikanske kones familie. På en køretur i svigerfaderens bil blev den i dag 32-årige dansker involveret i et trafikuheld, hvor føreren af den anden bil blev dræbt.

Said Abdalla blev indlagt med kvæstelser efter uheldet og måtte bære halskrave i tre måneder. I dag lider han af kroniske nakkesmerter.

Modparten påvirket

Ligesom Said var føreren af den anden bil påvirket af spiritus, da uheldet skete. En oplysning, som ifølge Kirsten Abdalla blev holdt tilbage for Saids forsvarer, Michael B. Chavies, under forberedelsen af sagen.

I løbet af den toårige periode, hvor anklageren forberedte sagen, blev Said løsladt mod kaution på 200.000 dollar. Løsladelsen foregik dog i såkaldt ’Home Prison’, hvor danskeren blev installeret i sin amerikanske svigerfamilies hjem med elektronisk fodlænke. Efter 14 måneder fik han dog til at tage arbejde som kok – et job, han er uddannet til på Hotel Plaza i København.

Said blev gift med sin amerikanske kone 7. januar 2006. Men på grund af danskerens svære situation er parret nu midt i en skilsmisse.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkidle
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen