Taget med 5,5 kilo heroin

Enlig mor på bistand: Danske Marie på 32 risikerer 15 års fængsel i Tyrkiet. Hun blev snuppet med 5,5 kilo heroin

MarieTecza (tv.) og hendes italienske ledsager bliver ført bort af politiet. De risikerer at skulle leve i uhumske fængsler med korrupte og voldelige vagter de næste 15 år. (Foto: IHA HO)
MarieTecza (tv.) og hendes italienske ledsager bliver ført bort af politiet. De risikerer at skulle leve i uhumske fængsler med korrupte og voldelige vagter de næste 15 år. (Foto: IHA HO)
En
32-årig dansk kvinde – enlig mor til et barn – er blevet anholdt og fængslet i Tyrkiet for forsøg på smugling af 5,5 kilo heroin til Italien. Nu risikerer hun at skulle tilbringe de næste 15 år i et tyrkisk fængselshelvede.

Sammen med en italiensk kvinde på 22, som også havde 5,5 kilo heroin i sin taske, tog danske Marie Tecza 21. juli færgen fra Istanbul til Cesme, hvorfra de skulle videre til Italien.

Men ordensmagten fattede mistanke til de to kvinder og lod narkohundene stikke de trænede snuder i deres tasker, hvor de fandt de 11 kilo heroin til en værdi af adskillige millioner kroner gemt i 58 mindre pakker. Politiet mener, en større narkoring står bag organiseringen.

Får mad i en spand
Marie Tecza, der er bistandsklient, nægter sig skyldig. Hendes ulykkelige mor, Irene Blankensteiner, er taget til Tyrkiet og besøgte sin datter i fængslet i torsdags.

– Marie må tage straffen, hvis hun har dummet sig. Men jeg er dybt bekymret for de vanvittige forhold i tyrkiske fængsler, siger Irene Blankensteiner til Ekstra Bladet.

Ifølge de oplysninger, moderen har fået, går der et par måneder, før Marie kommer for en dommer. Den tid skal hun tilbringe i Buca-fængslet et par hundrede kilometer fra Istanbul. Et topsikret fængsel, som af Human Rights Watch, der overvåger overtrædelser af menneskerettigheder verden over, flere gange er blevet skarpt kritiseret for sin inhumane behandling af fanger. Blandt andet blev tre fanger tævet ihjel af vagterne tilbage i 1995.

– Hun har det meget skidt. De sidder 52 sammen i cellen, der er beregnet til 40, og får mad i en spand, som alle skal spise af. Der er fem madrasser uden sengetøj og ti stole i cellen. Rent vand koster penge, og dem har hun ikke ret mange af, siger Irene Blankensteiner.

Tis på gulvet
Ind til nu har den 32-årige danske kvinde ikke lidt direkte fysisk overlast, men ifølge moderen kun, fordi hun har kunnet bestikke vagterne med cigaretter.

– Den italienske pige havde ingenting, da de blev anholdt, og hun har allerede fået tæv. Man skal betale for at blive ordentligt behandlet, fortæller den urolige mor til Ekstra Bladet.

Og hun har selv oplevet en lille flig af de forhold, hendes datter gennemgår i øjeblikket.

– Selv venterummet var meget ulækkert. Der var beskidt, og nogen havde tisset på gulvet. På toilettet var der lort over det hele. Det er grotesk, fortæller hun.
1 af 2 Kvinderne havde 11 kilo heroin i 58 mindre pakker i taskerne. De tyrkiske narkohunde kunne let snuse sig frem de mange kilo heroin i Maries taske. (Foto: IHA HO)
2 af 2 MarieTecza (tv.) og hendes italienske ledsager bliver ført bort af politiet. De risikerer at skulle leve i uhumske fængsler med korrupte og voldelige vagter de næste 15 år. (Foto: IHA HO)
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen