112

Knivgal røver kræves i forvaring: Vi vil aldrig se ham igen

Prøveløsladt røver overfaldt ægtepar i deres blomsterbutik: Anklager vil bure ham inde på ubestemt tid

1/3
Næste »

Både indre og ydre ar præger den 59-årige mand og hans 53-årige kone, Zeinolabedin og Eti Sharif Zadeh Abdi, som sidste år blev stukket ned i deres blomsterbutik.

Manden, som bevæbnet med kniv og jernstang, kastede sig over dem den sene oktobereftermiddag, bliver mandag stillet til regnskab for sine grove forbrydelser.

Den tiltalte er 36-årige Dennis Riis er ifølge anklagemyndigheden er så farlig, at han skal straffes med forvaring - en straf, som sammen med livstid er den hårdeste, man kan blive idømt i Danmark.

- Retslægerådet er nået frem til, at der er nærliggende fare for, at han på ny vil kunne udgøre risiko for at udsætte andre menneskers liv eller helbred for fare, siger senioranklager ved anklagemyndigheden i Københavns Politi til Ekstra Bladet forud for domsmandssagen i Københavns Byret.

Dennis Riis begik ifølge tiltalen et lignende røveri få uger efter - et stenkast fra Zeinolabedins blomsterbutik - som kunne have kostet en kvindelig blomsterhandler livet.

KBH Ø: Knivstikkeri EKSTRA Krimi Han sprættede mig op

På mindre end en måned gjorde han sig ifølge anklageskriftet, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i, skyldig i i alt 11 forbrydelser - flere mod blomsterhandlere.

Blomsterhandlere stukket ned 112 - 10. nov. 2013 De blev stukket ned af 'blomster-røver'

Nej til konfliktråd
Zeinolabedin og Eti Sharif Zadeh Abdi er i lighed med flere andre ofre for Dennis Riis' kniv, vold og trusler forud for retssagen blevet tilbudt at møde ham i konfliktmægling.

- Vi kan ikke bruge det til noget. Vi vil ikke se ham. Min kone vil aldrig se ham mere. Min kone har fået psykologhjælp, og det har vores 15-årige datter også, siger Zeinolabedin Sharif Zadeh Abdi, som også har bedt om ikke at møde ham i retten.

Mens de to af flere ofre venter på at tage plads i vidneskranken er Zeinolabedin og Eti Sharif Zadeh Abdi, som har boet i Danmark i 26 år, tilbage i deres blomsterbutik Paradis Blomsten på Østerbro, som de har drevet i 11 år.

R_veri_p___sterbro__998292a.jpg 112 - 9. nov. 2013 Prøveløsladt røver sigtet: Stak tre blomsterhandlere ned

Her er den umiddelbare idyl i et væld af farver og duft af roser dog afløst af en konstant uro for, at røveren kommer tilbage.

- Jeg har det godt - næsten. Jeg er på arbejde hver dag, men min kone er meget hårdt ramt. Hver gang, der kommer mærkelige mennesker ind i butikken, som ligner ham, så bliver hun lidt bange. Hun er ikke helt væk fra det, der skete, siger Zeinolabedin Sharif Zadeh Abdi til Ekstra Bladet.

Røveriet og voldshandlingen mod det iranske ægtepar og forældre til tre skete 24. oktober ved 17.30-tiden.

De to stod og plejede blomster, da røveren bevæbnet med en stor kniv og en jernstang kom ind i butikken.

- Hvor er pengene?, råbte han og gik direkte løs på mig med kniven og stak mig i på armene, hænderne og skulderen og slog mig i hovedet med jernstangen, fortalte Zeinolabedin efter røveriet til Ekstra Bladet.

Sparkede røver
Mens røveren huggede løs med en kniv og jog jernstangen i hovedet på Zeinolabedin, kæmpede hans hustru en desperat kamp for at frelse sin mands liv.

Hun sparkede ham over benet og blev skubbet omkuld på gulvet af røveren. Imens hun forsøgte at beskytte sit hoved stak røveren flere gange ud efter hende med sin kniv og ramte hende i venstre baglår.

Røveren kunne ikke få kasseapparatet op og flygtede til sidst ud af butikken, hvor Eti Sharif Zadeh Abdi lå blødende på gulvet, mens hendes mand havde kæmpet sig ud på fortovet for at råbe på hjælp.

R_veri_p___sterbro__998292a.jpg 112 - 8. nov. 2013 Politiet har anholdt formodet knivrøver fra København

Zeinolabedin blev opereret i skulderen, hvor lægerne fandt en to centimeter lang brækket knivspids. En sene var desuden skåret over. Blomsterhandleren var indlagt i 11 dage, og butikken var helt lukket i en måned efter det grove røveriforsøg og knivoverfald.

Ægteparret har har arbejdet sig op til igen at holde butikken åbent fuld tid, har modtaget støtte fra alle sider:

- Mange folk har støttet os med chokolade og krammere og knus. Vi har mødt gode folk hele vejen, fortæller Zeinolabedin, som på mandag skal genopleve sit livs mareridt i Københavns Byret.

unf2ympfkgsidjnlpocv 112 - 7. nov. 2013 Voldsom blomsterrøver fanget af overvågningsvideo

Dennis Riis blev anholdt godt to uger efter det grove røveri i Paradis Blomsten på sin 36-års fødselsdag på Mændenes hjem i Hillerødgade.

Pågribelsen skete efter et tip fra en Ekstra Bladet-læser, som havde genkendt ham på en overvågningsvideo, og vidste, hvor han holdt til.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Morten badede med sine børn: Omringet af fem muslimer med kniv og kameraer - "Der skal ske et blodbad"
"Snedig" svindler ville snyde guldsmed for 50.000 kroner: Han havde dog ikke lige forventet politiets baghold...
Fireårig dreng fundet alene: Havde cyklet flere kilometer i tæt trafik
Uhyggeligt voldshelvede: Slået med økser og jernstænger - holdt indepærret i varevogn
Iskold tyv: Tømmer mors bil mens hun besøger børnenes gravsted
Det er Jørn, der er død
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik