112

Danskere i Egypten: Vi er utrygge og får ingenting at vide

Michelle og Hamza befinder sig i Egypten. De vil gerne hjem til Danmark hurtigst muligt, men får ikke noget at vide fra Apollo

  • Der er 45 danskere på Bella Vista i Hurghada. (FOTO: Privat)
Der er 45 danskere på Bella Vista i Hurghada. (FOTO: Privat)

Danske Michelle Jensen befinder sig lige nu i den egyptiske by Hurghada sammen 139 andre danskere. Indtil lørdag formiddag boede hun på hotellet Bella Vista, hvor der boede 45 danskere, da hotellet blev angrebet af to mænd med knive og skydevåben fredag aften.

Michelle var på hotelværelset, da hendes veninde så fra balkonen, at der var en masse der råbte, og hun kunne høre skud. Pigerne løb ud fra hotellet og blev væk fra hinanden.

- Jeg er chokeret. Fuldstændig. Jeg har skrabet mig til blods, og vi har løbet rundt i bare tæer, siger Michelle til Ekstra Bladet fredag aften efter episoden.

Lørdag morgen vågnede Michelle og hende veninde op på Bella Vista, men de er lørdag formiddag blevet kørt til et andet hotel sammen med andre skandinaviske gæster på Bella Vista.

Se også: Turistminister: Angreb var et forsøg på røveri

Vil hjem til Danmark
Michelle vil gerne tilbage til Danmark hurtigst muligt, men hun har fået at vide fredag aften, at de først kan komme hjem tirsdag. De har dog stadig ikke fået information fra rejseselskabet Apollo.

- Vi har hørt hjemmefra, at Apollo vil sende nogle herned senest klokken to i nat, men vi ved ingenting. Vi får ingenting at vide.

Michelle Jensen mener ikke, at de har fået nok information om situationen fra Apollo. Hun vil gerne have et svar på, hvornår hun kan komme tilbage til Danmark.

- Vi får fortalt, at Apollo arbejder på at få os hjem så hurtigt som muligt, men om det betyder i dag eller på tirsdag, det bliver der ikke fortalt noget om.

Ekstra Bladet har ligeledes været i kontakt med danske Hamza, der fortæller, at han befinder sig på Bella Vista. Han er på ferie med en ven, og de to unge mænd overvejer nu at tage en taxa til Cairo i håb om at kunne få et fly til Danmark derfra.

112 - 9. jan. 2016 Borgerservice: Ingen danskere er såret i hotel-angreb

Apollo kan ikke sige hvornår
Ekstra Bladet har været i kontakt med Apollo for at få svar på, hvornår de utrygge danskere kan komme hjem igen.

- Vi har tilbudt dem, der er dernede, at de kan blive flyttet til et andet hotel, og vi har tilbudt dem, der gerne vil hjem før tid, at hjælpe dem med det. Og det arbejder vi på nu, siger kommunikationschef Glenn Bisgaard.

De danskere, som vi har været i kontakt med, siger, at de først kan komme hjem tirsdag? Kan det passe?

- Det kan godt være, at der er blevet sagt i går, at folk kan komme hjem tirsdag, men der vidste vi ikke så meget endnu. Det seneste, jeg kan informere om, er, at vi er i gang med at finde ud af, hvordan vi får dem hjem før tid - og før tirsdag.

- Jeg kan ikke sige noget om hvornår endnu, men hurtigst muligt. Det er et større logistisk arbejde at finde alternative ruter, siger Glenn Bisgaard.

Er logistikken meget omfattende, når der kun er tale om 45 danskere, der bor på Bella Vista?

- Nu er det ikke kun danskerne, vi tilbyder at komme hjem. Det er også svenskere og nordmænd. Så det udvider logistikken lidt, men det burde ikke være så vanskeligt, men omvendt så er lufthavnen en mindre lufthavn, så fly-mulighederne er begrænset, siger Glenn Bisgaard.

10606050_10203885322286797_3965360616709617159_n.jpg 112 - 8. jan. 2016 Dansker i Egypten: Min datter så ligene af gerningsmændene

Der var stort kaos udenfor hotellet (Video: Privat) 

FAKTA: Turister opfordres til forsigtighed i Egypten

Fredag aften blev et hotel i den egyptiske badeby Hurghada angrebet af to bevæbnede mænd. To østrigske og en svensk turist blev såret ved angrebet på hotellet, hvor mange danskere holdt ferie.

Omstændighederne ved angrebet og motivet er fortsat uklare lørdag, hvor Udenrigsministeriet har opdateret sin rejsevejledning for Egypten med oplysning om hotelangrebet.

Der ændres i denne omgang ikke på selve rejsevejledningen, som senest blev skærpet efter et flystyrt ved Sharm el-Sheikh i oktober.

Se vejledningens hovedtræk her:

* Der er generelt en høj risiko for terrorhandlinger i hele Egypten, herunder i Kairo, Alexandria og andre turistdestinationer.

* Terrorangreb retter sig først og fremmest mod de lokale sikkerhedsmyndigheder, men der er set en stigning i angreb rettet mod vestlige mål, herunder turistattraktioner.

* Der er særligt høj risiko for terrorangreb på den nordlige del af Sinai-halvøen. Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til dette område.

* Udenrigsministeriet fraråder ikkenødvendige rejser til det sydlige Sinai, herunder feriemålet Sharm el-Sheikh.

* Faktisk frarådes alle ikkenødvendige rejser til Egypten - bortset fra det centrale Kairo, Alexandria, turistområderne langs Rødehavets vestkyst (herunder Hurghada og Marsa Alam) samt Luxor og Aswan, nilkrydstogter imellem disse byer og Abu Simbel.

* Rejsende opfordres generelt til at udvise forsigtighed ved turistattraktioner, hoteller, offentlige bygninger og i nærheden af sikkerhedsmyndighederne og at undgå steder, hvor større menneskemængder er samlet.

* Ifølge ministeriet kan sikkerhedssituationen hurtigt ændre sig i Egypten, og rejsende opfordres til at følge med gennem de lokale medier og en eventuel repræsentant fra rejseselskabet på stedet.

Kilder: Udenrigsministeriets rejsevejledning

Fejl 503

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i 112
Hent flere