112

Drabs-dømt tiltalt for nyt kvindemord

En 48-årig mand har siddet fængslet i knap et år efter mordet nytårsnat på Hanne Pedersen - nu er der rejst tiltale

  • 54-årige Hanne Pedersen var ifølge sin mor glad og veloplagt, da de to talte i telefon sammen få timer, inden datteren ifølge politiet blev kvalt og dræbt nytårsaften. (Foto: Deleuran)
54-årige Hanne Pedersen var ifølge sin mor glad og veloplagt, da de to talte i telefon sammen få timer, inden datteren ifølge politiet blev kvalt og dræbt nytårsaften. (Foto: Deleuran)

En 48-årig mand fra Herning er nu blevet tiltalt for mordet på en 54-årig kvinde nytårsaften sidste år, oplyser politiet.

Manden er tiltalt for at have kvalt Hanne Pedersen og herefter sat ild til hendes hus. Kvinden boede alene på en lille gård i landsbyen Vium udenfor Videbæk.

Drabet blev opdaget i forbindelse med, at brandvæsnet blev tilkaldt til hendes hjem nytårsnat. Huset var omspændt af flammer, indenfor fandt man kvindens lig.

Midt- og Vestjyllands Politi troede i første omgang, at der var tale om en tragisk brandulykke, men tekniske undersøgelser på stedet vakte hurtigt politiets mistanke om, at Hanne Pedersen var blevet kvalt og dræbt inden ildspåsættelsen.

Det nedbrændte hus udenfor Videbæk hvor brandvæsnet fandt Hanne Pedersen. Hun var, inden der blev sat ild til huset, blevet kvalt. foto: Ernst van Norde Det nedbrændte hus udenfor Videbæk hvor brandvæsnet fandt Hanne Pedersen. Hun var, inden der blev sat ild til huset, blevet kvalt. foto: Ernst van Norde  

 

Seks dage efter mordet, blev manden anholdt.

Talte med mor

Politiets mistanke mod den 48-årige blev blandt andet vakt via en afhøring af Hanne Pedersens mor, der kunne fortælle om en telefonsamtale med datteren nytårsaftensdag omkring klokken 17.

– Det er længe siden, jeg har hørt hende (Hanne) være så veloplagt. Hun sagde flere gange ’vi’, og jeg forstod det, som om at hun skulle fejre nytåret med en mand hjemme hos sig selv, sagde moderen til Ekstra Bladet.

Manden blev fængslet efter et grundlovsforhør i begyndelsen af januar. Han nægtede sig skyldig. Det gør han fortsat.

Udover en tiltale for drab, er den anholdte tilltalt for databedrageri og for tyveri, siger specialanklager Pia Koudal, Midt og Vestjyllands Politi.

- Databedrageriet handler om nogle overførsler, der er foretaget fra kvindens mobilepay, og tyveriet vedrører nogle genstande fra kvindens hjem, siger anklageren til Ekstra Bladet uden, at hun vil gå yderligere i detaljer med det.

Det ventes at retssagen kommer til at køre ved et nævningeting i Herning i løbet af foråret.

Tidligere dømt for drab

Sagen er usædvanlig i dansk kriminalhistorie. For hvis den 48-årige dømmes skyldig i drab, er det ikke første gang, han har slået ihjel.

Ekstra Bladet har tidligere afsløret, at den anholdte som yngre blev dømt skyldig i en makaber sag, hvor han kvalte en kvinde, hvorefter han skjulte liget.

Skiftende forklaringer
Under retssagen dengang kom manden med skiftende forklaringer på, hvad der førte til drabet på kvinden. Han sagde blandt andet, at han ikke havde til hensigt at slå hende ihjel, og hans forsvarer argumenterede også for, at han ikke havde noget motiv til drabet. Offeret og manden kendte hinanden.

Anklageren i den gamle drabssag slog dog fast under retssagen, at det tager flere minutter at kvæle et andet menneske.

Manden blev ifølge Ekstra Bladets oplysninger løsladt efter sin dom for drab for adskillige år siden. Hvornår han herefter har mødt Hanne Pedersen, og under hvilke omstændigheder er stadig uvist.

Da den nu 48-årige mand er beskyttet af et navneforbud, er Ekstra Bladet afskåret fra at fortælle flere detaljer om den gamle drabssag.

Havde geder

Hanne Pedersen var i området kendt for sin passion for såkaldte mohair-geder. I en årrække drev hun en lille butik, hvorfra hun solgte det fine garn fra gederne. Hun var af beboere i området vellidt og blev betegnet som et sødt og venligt menneske.

EKSTRA Krimi De myrdede, kom i fængsel, blev løsladt - og myrdede igen

 

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Fup og fidus: Så snedigt snød kørelærere og arabisk tolke, så arabiske elever kunne bestå teoriprøven
Ung kvinde i livsfare i uhyggeligt og brutalt strangulerings-overfald
23-årig tømrersvend lå kvæstet efter soloulykke i by: Medtrafikanter kørte bare forbi
Rasende 78-årig mand jagtede p-vagt, som måtte søge beskyttelse på politistation
Illegale migranter forsøger at lyve sig til asyl: Her er beviset
Her ryddes kæmpe romalejr: "Det mindede om Roskilde Festival - vel at mærke uden toiletforhold"
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik