112

Før benzinangreb: Årgang var præget af mange konflikter

Skanderborg Kommune har redegjort for forløbet op til angreb på 16-årig afghansk dreng. Skolen bliver frikendt for ansvar

  • En 16-årig afghansk dreng blev sidste mandag udsat for et voldsomt overfald ved Ry Hallerne. Men skolen har gjort, hvad den skulle, lyder det fra kommunen. Foto: Ernst van Norde
En 16-årig afghansk dreng blev sidste mandag udsat for et voldsomt overfald ved Ry Hallerne. Men skolen har gjort, hvad den skulle, lyder det fra kommunen. Foto: Ernst van Norde

En hel kommune er blevet rystet godt og grundigt, efter at en 16-årig afghansk dreng sidste mandag blev offer for et angreb, hvor fire jævnaldrende drenge fra samme skole angreb ham med en flaske brændende benzin, da drengene havde aftalt at mødes.

Sagen har naturligt nok medført en større politiefterforskning, men også Skanderborg Kommune har lavet sin egen redegørelse i sagen.

60257112.jpg 112 - 9. feb. 2017 Afghansk dreng sat i flammer: 'Vi har ingen problemer med integration'

Den blev onsdag fremlagt på et pressemøde, men det var begrænset, hvad der blev meldt ud på pressemødet, da der blev henvist til den kommunale tavshedspligt og den politimæssige efterforskning.

Kommunen kom dog frem til, at skolen har taget de nødvendige skridt, som de burde, i forhold til de konflikter, der har været på skolen.

Mange konflikter
Ifølge kommunens redegørelse, har der nemlig været ekstraordinært mange konflikter i niende årgang på Mølleskolen i forhold til gennemsnittet på landsplan.

Men ifølge byens borgmester, Jørgen Gaarde (S), har kommunen taget hånd om konflikterne.

- Men det gode arbejde har ikke kunnet forhindre det, der skete, forrige mandag, siger borgmesteren på tirsdagens pressemøde.

60271366.jpg Samfund - 9. feb. 2017 Storebror til forbrændt 16-årig: Skole blev advaret inden overfald

Kan se i bakspejlet
Ifølge konstitueret skoleleder Alma Schack Pedersen, har skolen fulgt alle de regler, de bør, i forhold til de mange konflikter, der har været.

- Der er blevet truffet mange beslutning omkring de konflikter, og de beslutninger er alle truffet i henhold til både den sunde fornuft og de handleplaner, som foreligger. Men man kan jo aldrig vide, hvilken vej, der er den rigtige, siger hun.

Nu vil skolen gennemgå hele behandlingen af alle konfliktsager, der har været oppe at vende, og gennemgå dem endnu en gang, lyder det fra Alma Schack Andersen.

- Sommetider kan man set i bakspejlet diskutere, om den eller den beslutning, var den rigtige, siger hun.

Angrebet med benzin
Overfaldet skete mandag 6. februar om aftenen, da de fem drenge havde aftalt at mødes ved en idrætshal. Ifølge politiet var der en form for internt opgør mellem den afghanske dreng og de fire etnisk danske drenge.

Her havde de fire drenge medbragt en flaske med benzin, som de tændte ild til og kastede efter den afghanske dreng.

Han måtte efterfølgende selv slukke flammerne og gå hjem til sin familie, hvorfra han blev sendt på hospitalet, har hans familie efterfølgende fortalt til Ekstra Bladet.

60257112.jpg 112 - 9. feb. 2017 Nye oplysninger i benzinbombe-sag: Afghansk dreng udsat for kvæler-overfald

De fire drenge blev anholdt mellem 22.30 og 23.00 samme dag, som overfaldet fandt sted.

Nægter skyld
De fire er blevet varetægtsfængslet i surrogat på hver deres ungdomsinstitution. De nægter sig skyldige i både grov vold, som er det grundlag, de er fængslet på, og i drabsforsøg, som politiet altså sigter dem for.

terrorsagen-om-de-fem-tiltalte-unge-maend 112 - 13. feb. 2017 Afghansk dreng forbrændt af benzin-bombe: Forældre hyrer stjerneadvokat

Det er imidlertid politiets opfattelse, at de fire har aftalt at mødes med den 16-årige ved hallen, og at den 16-årige derefter blev angrebet. Flasken med benzin landede mellem benene på den 16-årige, og der gik ild i hans bukser.

60257114.jpg Samfund - 9. feb. 2017 Ekspert efter brandattentat på skoleelev: Vold hos unge bliver mere grænseoverskridende

Ekstra Bladet talte forrige uge med storebroderen til den afghanske dreng. (Video: Ernst van Norde/Kristian Hansen)

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Efterlyste Jesper fundet død
Skolelærer kørte 14-årig pige ihjel: Var fradømt kørekortet og kørte rundt med 9-årig elev få timer før tragedien
Video: Danmarks vildeste studiefest. Se det store nøgenløb - I SLOW MOTION
17-årig somalier amok med jernstang: Angreb offeret, mens hans spiste frokost
Nysgerrig fartbølle kørte tilbage til fotovogn og politi på rasteplads for at få resultatet: 236 km/t
Stor pink dildo, to kilo hash og et gebis: Skoleklasser og daginstitutioner fandt vilde fund under affaldsindsamling
Mest læste i 112
Hent flere
Få EKSTRA overblik