Krig & katastrofer 43 min. siden
Tog kørt af sporet i Afrika: 53 dræbt
Dansk politik 50 min. siden
Samuelsen om snørklet jobopslag: Pjat og gøgl!
Dansk politik 1 time siden
Parti-kassen må bløde 2,6 mio.: Ingen stoppede os, vi var uden filter
Samfund 1 time siden
Familieunderholdning ødelagt: Shitstorm mod TV-kanal
Samfund 3 timer siden
Mars-eventyr går galt: Udstyr smadret
Dansk politik 3 timer siden
DF-formand påtager sig ansvar for skandalen om EU-midler
Samfund 3 timer siden
Tollundmanden manglede en storetå: Nu er den dukket op
Dansk politik 3 timer siden
Messerschmidt løj om penge bag EU-bog
Krig & katastrofer 3 timer siden
15 kvinder dræbt i nyt angreb i Kirkuk i Irak
Dansk politik 4 timer siden
Messerschmidt betaler penge tilbage til DF
Dansk politik 4 timer siden
Messerschmidt gav Frankrigstur til Camre
Dansk politik 5 timer siden
DF'er med tilbud til Tulle: Lad mig betale af egen lomme
Samfund 6 timer siden
Klovnenes værste fjende: Sådan afslører Simon hvor de ligger på lur
Samfund 7 timer siden
Tidligere Metal-formand er død
Politik 8 timer siden
27 lande enige om aftale: Men en mand står i vejen
Samfund 8 timer siden
Kan du se problemet? Utrolig redningsvideo snyder internettet
Dansk politik 10 timer siden
Messerschmidt & co åd og drak for 48.000 kroner
Dansk politik 10 timer siden
Nye afsløringer: DF inviterede på Bruxelles-tur for 62.431 kroner
Dansk politik 10 timer siden
Skattekroner betalte for Messerschmidts julekort til 31.000 kr
Dansk politik 10 timer siden
Messerschmidts fond betalte Frankrigstur for minister og kæreste: Så dyr var den
112

Her lyttede politiet med på fangers mobil-snak

I flere kriminalsager kom det frem, at politiet aflyttede arrestanter, som sad varetægtsfængslet

  • I sagen om et drab på en Bandidosrocker i Københavns Lufthavn, lyttede politiet med og fik siden fældet flere rockere i den sag. (Foto: Gert Jensen)
I sagen om et drab på en Bandidosrocker i Københavns Lufthavn, lyttede politiet med og fik siden fældet flere rockere i den sag. (Foto: Gert Jensen)

Mens justitsminister Søren Pind (V) har bedt om en samlet redegørelse om, at arrestanter i drabssagen fra Krudttønden sidste år har haft mobiltelefoner i fængslet, har politiet i flere tilfælde været ganske bevidst om telefon-snak bag tremmer og har benyttet det i efterforskningen.

I går kom det frem, at nogle af de personer, som er fængslet i sagen, hvor Omar Hussain siden blev skudt og dræbt af politiet, har været i besiddelse af mobiltelefoner.

Justitsministeren har i et såkaldt talepapir efter et samråd udtalt følgende:

- Det er en uholdbar situation, at varetægtsfængslede i en terrorsag åbenbart har adgang til at kommunikere med omverdenen. På den baggrund har jeg anmodet direktøren for krimi-nalforsorgen og rigsadvokaten om en samlet redegørelse for forløbet.

Som skrevet i går er Ekstra Bladet blevet ringet op af en af de fængslede personer. Han gav i telefonen udtryk for vrede over den lange varetægtsfængsling af ham, fordi han sagde, at han var uskyldig. Han sagde blandt andet også, at han var sikker på, at politiet aflyttede den mobiltelefon, han ringede op fra, og som han havde i arresten.

Han hævdede faktisk at telefonen var blevet plantet hos ham med det formål. Manden hævdede også, at han har sagt det til dommeren under en af fristforlængelserne.

Ekstra Bladet har i dag været i kontakt med sagens anklager, Sidsel Jessen Klixbüll. På spørgsmålet om hvorvidt en af de sigtede har omtalt en mobiltelefon under et af sagens retsmøder henviser hun til de lukkede døre i sagen.

- Det kan jeg naturligvis ikek udtale mig om, siger hun.

PET har ikke ønsket at kommentere, den del og den tidligere operative chef i PET Hans Jørgen Bonnichsen understreger overfor Ekstra Bladet, at det kræver en dommerkendelse at plante en telefon i fængslet, og at han ikke kan forestille sig, at det skulle være sket

Men i tidligere store kriminalsager har politiet dog hvert brugt aflytning af fangers ellers ulovlige mobilsnak i efterforskningen.

Snakkede i mobil i hashsag

I en stor hashsag fra Aalbæk i Nordjylland lyttede politiet med, mens en varetægtsfængslet nordmand fra sin celle i arresten i Hjørring førte lange samtaler med sine bekendte.

Politiet greb ikke ind over for lovovertrædelsen, men aflyttede tværtimod snakken, som blev ført via den eller de indsmuglede telefoner, skrev Ritzau 6. januar 2014.

Samtalerne blev ifølge politiet ført med to andre nordmænd, som senere blev anholdt og fængslet i sagen. Emnet var især, hvad der skulle siges under afhøringer hos politiet og i retten.

Nogle af samtalerne blev afspillet i Retten i Hjørring, hvor den 37-årige sammen med fire landsmænd var tiltalt for smugleri af 260 kilo hash.

Hashen blev opsnappet af politiet under en dramatisk aktion i 2013. Konfrontationen førte til en skudveksling, som endte med, at føreren af en norsk speedbåd døde. En anden nordmand blev såret, og det samme blev en betjent fra PET's Aktionsstyrke.

Rocker snakkede bag tremmer

I en tidligere meget berømt sag fra rockerkrigen mellem Hells Angels og Bandidos fik en dømt rocker i 1997 smuglet en telefon ind i sin celle i Vestre Fængsel. Her fra drøftede han den sag, han var blevet dømt i - men hvor tre rockerbrødre var blevet frifundet i Østre Landsret.

På sidelinjen snurrede politiets båndoptagere i al hemmelighed og optog 100 samtaler - i alt 20 timer mellem den dømte rocker og kammerater udenfor murene.

Det førte til, at politiet gik til Den Særlige Klageret og fik genoptaget sagen mod de ellers frifundne rockere. De blev siden dømt i sagen, der handlede om drabet på en Bandidosrocker i Københavns Lufthavn i 1996.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen