112

Kæmpe drama ved Svanevej: Blomster til terrormistænkt fjernet

Mange har været forbi Svanevej for at lægge blomster ved den formodede terrorist, men nu er de blevet fjernet. I stedet har såkaldte 'brødre' ophængt et skilt med en hilsen

Se indslaget her
1/4
Næste »

Et større kaos har netop udspillet sig på det sted, hvor politiet skød og dræbte den 22-årige terrormistænkte Omar El-Hussein.

Mandag morgen har adskillige personer været forbi Svanevej for at lægge blomster ved den formodede terrorist, men nu er blomsterne væk.

Se mere video hos Local Eyes.

Ifølge TV2 News reporter på stedet Lisbeth Davidsen ankom en gruppe personer til stedet og kastede blomsterne til siden. Her fortalte de, at det ikke er en tradition blandt muslimer at lægge blomster ved afdøde, og derfor blev de fjernet af respekt for den døde.

I stedet satte de unge hætteklædte mænd et skilt op, hvor der stod 'Hvil i fred. Må Allah være dig nådig'

Politiet var også massivt til stedet på stedet, inden den unge gruppe mennesker forlod stedet, mens de råbte 'Allah er stor' på arabisk

Omar NY.jpg 112 - 16. feb. 2015 Få minutter før angreb: Hævn over de vantro

Politikere væmmes
Tidligere på dagen har flere politikere vist deres væmmelse over, at folk har lagt blomster.

- Blomster lægges, hvor terroristen blev dræbt. Hvor dumt, respektløst og umenneskeligt at ære ham, skriver den Konservative partiformand Søren Pape Poulsen på Twitter.

Samme væmmelse vækkes i Venstres Søren Pind, der også er faret til tasterne for at vise sin foragt.

Og han bakkes op af Venstres ordfører for iværksætteri og innovation

Også Socialdemokraternes Mette Gjerskov så med, da TV2 News viste livebilleder fra dramaet.

'Har ikke fortjent dem'
Blomsterne skabte allerede debat i morges, da Ekstra Bladet var på stedet. Blandt andet var en bekendt til Omar Abdel Hamid El-Hussein mødt op på Svanevej. Han kendte den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein fra Nørrebro, men havde aldrig rigtig talt med ham. Alligevel kan han slet ikke forstå, hvorfor folk lægger blomster.

- Jeg synes ikke, at han fortjener at få de blomster. Han har sikkert troet, at han gjorde noget godt for sin religion, men det her har intet at gøre med islam, siger han til Ekstra Bladet.

omar.jpg 112 - 16. feb. 2015 Sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg: Nu er de fængslet

Men det var ikke alle, der var helt klar over, hvad der skete på Svanevej søndag morgen.

En ældre mand stoppede op foran blomsterne for at bede for den dræbte, men efter bønnen spurgte han, hvem der var død. Her svarede de fremmødte på stedet, at der var tale om den terrormistænkte, og det fik hurtigt manden til at fortryde.

- Det er ikke godt. Det har havde han ikke fortjent, sagde manden, mens han hastede væk fra stedet.

Op mod 50 blomsterbuketter stod placeret på det sted, hvor Omar Abdel Hamid El-Hussein blev skudt og dræbt af politet tidligt søndag morgen. Også et par lyst var placeret på stedet

Ubehandlet webpix 112 - 16. feb. 2015 Masser af blomster: Her mindes terrormistænkt

Læs også

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet