Samfund Lige nu
NASA afslører historisk opdagelse
Samfund 14 min. siden
Haderslev Fjord flyder med døde fisk: Vandet er gråt og stinker
Samfund 14 min. siden
Sad 43 år i kørestol på grund af en forkert diagnose
Samfund 15 min. siden
'Usynlige' russiske bombefly forstyrrede passagerfly
Samfund 15 min. siden
Tidligere drabschef: Jeg gav min mor en værdig død
Samfund 38 min. siden
Havbiologer i ekstase: Dyrelivet er eksploderet
Amerikansk valg 2016 1 time siden
Ekspert om tv-duel: Trump vil angribe og provokere
Dansk politik 2 timer siden
Storslået tale fra Arne Melchiors bror: 'Han havde nok set vejrudsigten'
Dansk politik 3 timer siden
DF angriber Nye Borgerlige: Tager ikke udlændingepolitik alvorligt
Krig & katastrofer 5 timer siden
Nødhjælp er endelig nået frem til fire syriske byer
Samfund 5 timer siden
Bygningsarbejdere finder GIGANTISK dræberslange
Samfund 5 timer siden
Årets Landsby har knækket fraflytningskurven med gratis goder
Samfund 5 timer siden
Gæster til Melchiors begravelse: Han var en kær og klog kollega
Dansk politik 5 timer siden
Følelsesladet afsked: Lillebror forestår Arne Melchiors begravelse
Samfund 5 timer siden
Forbrugerråd kræver gebyrfrie skift for realkreditkunder
Dansk politik 5 timer siden
Lunde i ny landbrugs-møgsag: Det er grotesk og uacceptabelt
Samfund 5 timer siden
Stoffer i pizzabakker og regntøj kan give småbørn feber
Samfund 5 timer siden
Plejecenter: Mindre demensmedicin kræver mere personale
Krig & katastrofer 6 timer siden
Ruslands udenrigsminister tror våbenhvile i Syrien er mulig
Politik 6 timer siden
Demenspenge skal smøres tyndt ud i kommunerne
112

Kirkedrab: 67-årig forlænger frivilligt sin varetægtsfængsling

40-årige Jannie Dam Reenbergs eksmand - en 67-årig mand fra Sundby på Falster - er gået med til at få forlænget sin varetægtsfængsling i yderligere fire uger

  • Jannie Dam Reenberg blev myrdet ved Sneslev Kirke kort tid efter, at hun var mødt på arbejde 29. december, formoder politiet. Hendes lig blev først fundet dagen efter af kolleger. (Privatfoto)
Jannie Dam Reenberg blev myrdet ved Sneslev Kirke kort tid efter, at hun var mødt på arbejde 29. december, formoder politiet. Hendes lig blev først fundet dagen efter af kolleger. (Privatfoto)

En 67-årig mand fra Sundby på Falster har accepteret at få forlænget den varetægtsfængsling, som han blev idømt 31. december, efter at han blev anholdt og sigtet for drab på sin ægtefælle Jannie Dam Reenberg.

Manden skulle egentlig være mødt op i retten, fordi de oprindelige fire ugers varetægtsfængsling udløb i dag 28. januar, men manden har via sin forsvarer skriftligt meddelt retten, at han frivilligt vil gå med til at lade sig varetægtsfængsle yderligere i fire uger.

Det oplyser kommunikationskonsulent ved Midt- og Vestsjællands Politi, Martin Bjerregaard, til Ekstra Bladet.

Liget af Jannie Dam Reenberg blev fundet om morgenen 30. december på gulvet på kirkekontoret ved Sneslev Kirke mellem Haslev og Ringsted. Det skete, efter at hendes voksne datter var blevet bekymret over, at hun ikke var kommet hjem fra arbejde som kirketjener i kirken dagen forinden.

Blev forelsket i ny mand
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var Jannie Dam Reenberg blevet forelsket i en ny mand, som hun også var flyttet sammen med. Midt- og Vestsjællands Politi har ikke hidtil ønsket at diskutere det eventuelle motiv, som politiet måtte mene, at den 67-årige - muligvis forsmåede - eksmand måtte have til at dræbe hende.

Siden anholdelsen har politiet efterlyst oplysninger om en blå bil ad to omgange. Første gang et par dage efter drabet ønskede politiet at vide, om nogen havde set bilen holde ved en pølsebod tæt på Halsev eller ved Sneslev Kirke.

Har du set bilen her køre rundt på Sydsjælland 29. december? Så tip politiet på telefon 114. (Politifoto) Har du set bilen her køre rundt på Sydsjælland 29. december? Så tip politiet på telefon 114. (Politifoto)
Og anden gang i sidste uge, hvor politiet meldte ud, at man mener, at bilen har kørt omkring på Møn og ved Kalvehave i Sydsjælland i timerne omkring drabet 29. december. Her ønsker politiet også at få henvendelser fra folk, som måtte have set noget tøj og nogle sko, som kunne være efterladt eller smidt et tilfældigt sted.

- Men vi må være ærlige og sige, at vi ikke har fået en eneste henvendelse, siger Martin Bjerregaard til Ekstra Bladet.

Inden efterlysningen var det politiets opfattelse, at den blå bil var blevet set på Møn 28. december mellem 8.45 og 9.45 samt i området omkring Færgestræde i Kalvehave i tidsrummet 9.45-10.05.

Masteoplysninger knytter fængslet til sag
Der er flere ting, der peger i retning af en 67-årig mand som drabsmanden i det såkaldte kirkedrab fra Sneslev.

Det fremgår af fængslingskendelsen fra grundlovsforhøret, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Jannie Dam Reenberg blev ifølge politiet overrasket af sin drabsmand omkring klokken klokken 08.30 den 29. december og blev stukket i halsen med en kniv. Hun blev fundet død dagen efter - og efterfølgende blev hendes eksmand anholdt og fængslet for drabet.

Bent Laugesen.jpg EKSTRA Krimi Bents kæreste fundet dræbt i kirke: 'Jeg troede, hun sad bundet et sted'

Grundlovsforhøret blev holdt for åbne døre, men med referatforbud, men i kendelsen, som ikke er omfattet af referatforbud, står der, hvordan masteoplysninger har placeret ham tæt på gerningsstedet på det formodede gerningstidspunkt.

Således afslører den drabssigtede mands teleoplysninger, at han - eller i hvert fald telefonen - forlod bopælen samme morgen, som drabet skete. Og klokken 08.38 er telefonen registreret på en masteposition, der dækker gerningsstedet - et kirkekontor i Sneslev Kirke.

Der har ikke været aktivitet på Jannie Dam Reenbergs telefon siden klokken 08.39.

Sneslev Kirke var afspærret af politiet til nogle dage efter nytår. Det betød, at blandt andet nytårsgudstjenesten måtte aflyses. (Foto: Per Rasmussen) Sneslev Kirke var afspærret af politiet til nogle dage efter nytår. Det betød, at blandt andet nytårsgudstjenesten måtte aflyses. (Foto: Per Rasmussen)
10312383_10206018771581518_205050008915459064_n.jpg 112 - 6. jan. 2016 En uge efter kirke-drabet: I dag må familien se Jannie

Samtidig er der oplysninger om uoverensstemmelser mellem det tidligere par, fremgår det af kendelsen. Jannie Dam Reenberg var flyttet fra den 67-årige en uge før drabet for at flytte sammen med en ny mand, hvilket peger i retning af, at der kan være tale om et jalousiopgør.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen