Samfund 7 min. siden
Facebook blokerede Uffe Elbæk efter nøgenbilleder
Samfund 16 min. siden
Klodens dyne af kuldioxid er tykkere end nogensinde før
Samfund 19 min. siden
Sædbank i retten: Umuligt at helgardere sig mod genfejl
Samfund 1 time siden
Sæddonor med genfejl havde mulige sygdomstegn på ryggen
Dansk politik 1 time siden
DF og LA strides om at komme hinandens 2025-krav i møde
Politik 2 timer siden
Belgien kan ikke støtte EU's frihandelsaftale med Canada
Dansk politik 3 timer siden
Facebook blokerer Uffe Elbæk efter deling af nøgenbilleder
Samfund 3 timer siden
Forsker kalder rydning af flygtningelejr for brandslukning
Krig & katastrofer 3 timer siden
Før det endelige slag: IS-krigere flygter til Syrien
Samfund 5 timer siden
Undgå rejse- og ståkaos: Nu starter DSB julesalget
Samfund 5 timer siden
5400 har søgt om asyl i Danmark i år
Krig & katastrofer 7 timer siden
Irak: Tyrkiet deltager ikke i Mosul-operation
Samfund 7 timer siden
Vallonien siger nej til EU-ultimatum om frihandelsaftale
Amerikansk valg 2016 7 timer siden
Pornostjerne påstår: Trump ville betale for sex med mig
Samfund 8 timer siden
To mænd anklaget for tyveri af pas for 720.000 kroner
Krig & katastrofer 9 timer siden
33 døde ved 'Junglen': Nu ryddes berygtet flygtningelejr
Samfund 9 timer siden
Bedstemor sagsøger fastfood-kæde for 136 millioner
Samfund 10 timer siden
Hård vestenvind afløser solrig start på ugen
Samfund 11 timer siden
Ansatte, frivillige og S-profil i massivt udsatte-opråb til Folketinget
Dansk politik 11 timer siden
Jobcentre skal kunne forlange, at muslimske kvinder viser ansigt
112

Lesbisk mor om DR-dokumentar: De er mikrofonholdere

Tulle Krøyer blev chikaneret med hundelort og tilråb. I aften sendte DR en dokumentar om sagen, hvor løgne fra Tulles fortid kom frem

(Video: DR Dokumentar)
1/2
Næste »

Tulle Krøyer og hendes regnbuefamilie kom i 2014 på mange danskeres læber, da hun efter at have flyttet til Mariager oplevede at blive chikaneret.

Kvinden har fortalt medier og politi, hvordan nogen har lagt hadefulde beskeder i familiens postkasse, smidt affald ind på familiens grund, kastet poser med hundelorte på husets facade, og lagt et hadefuldt brev med et kors i parrets ældste søns børnehave.

Familien boede i et område, hvor Pinsebevægelsen har tilhængere - personer, som ikke er så glade for homomiljøet, som Tulle Krøyer altså er en del af.

I aften klokken 20.45 sendte DR en dokumentar om hele affæren, fordi en mand, Carsten Anhøj, har været sigtet i sagen i mere end 400 dage.

Ifølge dokumentaren har Tulle Krøyer løjet over for tidligere kærester, skiftet sit navn og løjet om sygdom. I det hele taget sår Carsten Anhøj og tv-udsendelsen tvivl om Tulle Krøyers troværdighed og de udsagn, hun er kommet med i forbindelse med chikanesagen.

Han har tidligere mandag udtalt til Ekstra Bladet:

- Det har været og er et enormt stort pres at blive mistænkeliggjort så længe, selvfølgelig kraftigt forstærket, fordi medierne ensidigt på det tidspunkt har købt hendes præmis om, at kristne forfølger homoseksuelle og undlader totalt at stille spørgsmålet ved om chikanen har foregået, fortæller Carsten Anhøj.

52729651.jpg 112 - 22. feb. 2016 Chikaneret lesbisk mor løj sig død for kæresten

Svarer igen på Facebook
Ekstra Bladet har hele mandagen forsøgt at komme i kontakt med Tulle Krøyer for at få en kommentar til DR-dokumentaren, men det har ikke været muligt at få kontakt.

Til gengæld skrev hun mandag aften klokken 19.28 en offentlig statusopdatering på Facebook, hvor hun kommenterer tv-udsendelsen.

- I aften bliver jeg offentligt hængt. DR giver i dag de rettroende deres trumf ved at tillade en gang offentlig tøjvask med skyts fra forsvarets side, skriver Tulle Krøyer.

52729655.jpg 112 - 22. feb. 2016 Sigtet for homo-chikane: Sig sandheden, Tulle

I dokumentaren kommer det blandt andet frem, at Tulle tidligere under et andet navn har løjet over for en ekskæreste om sygdom og i det hele taget har haft et noget broget forhold til en eks på grund af løgne.

- Har jeg løjet.. JA, jeg har. Har jeg ændret navn.. JA, jeg har. Har jeg haft en fake FB-profil.. JA, jeg har, siger Tulle Krøyer i sin statusopdatering, inden hun til sidst forsvarer sig selv:

- Er chikanen foregået..? JA! Har vi betalt prisen for det - JA. Tak til DR for at fjerne fokus fra chikanen som mikrofonholdere for pinsebevægelsen, for at flytte fokus til noget, som ikke er relevante for chikanesagen, skriver hun.

Du kan læse hele opslaget her:

Sigtedes advokat kritiserer
Den sigtede Carsten Anhøjs forsvarsadvokat Kåre Pihlmann vil gerne rette kritik til både politiet og medierne:

- Jeg kan ikke sige så meget om selve straffesagen, da det er en verserende sag, men kan sige, at det har været en utrolig lang efterforskning, som har taget over 400 dage. Det er for lang tid at bruge på at undersøge, om der har stået en råbende mand i en have om natten. Jeg har aldrig tidligere oplevet, at sådan en undersøgelse skulle tage så lang tid, og det er et problem, siger han til Ekstra Bladet.

- Noget andet, som er faldet mig for brystet, er hvor ensidig mediedækningen har været. Der har været et meget stort antal historier om sagen, men frem til DR Dokumentaren har der ikke været et eneste kritisk spørgsmål til den anden side af sagen.

Grundig efterforskning
Hele mediedækningen udstiller ifølge advokaten to stereotyper:

- På den ene side en forfulgt minoritet, og på den anden side de fordomsfulde kristne, som ikke kan lide homoseksuelle. Når sagen beskrives i det lys, forsvinder de kritiske spørgsmål. Det minder mig om middelalderens hekseprocesser, der baserede sig på børns grufulde beretninger. Man valgte at tro på børnene ud fra den betragtning, at ingen kunne opfinde så forfærdelige historier, og derfor måtte børnene nødvendigvis tale sandt.

- Fordi det er et følsomt område, hvor der bliver diskrimineret i nogle sammenhænge, har ingen medier vovet at stille kritiske spørgsmål til Tulle Krøyer.

Advokaten anfører, at mediernes manglende kritik er sket på bekostning af Carsten Anhøj:

- Han, hans kone og børn betaler prisen.

Carsten Anhøj politianmeldte sidste år Tulle Krøyer for at have afgivet falsk forklaring. Nordjyllands Politi har dog afvist anmeldelsen, og Carsten Anhøj er stadig sigtet på trods af hans politianmeldelse mod Tulle.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen