Samfund Lige nu
Dyne-Larsen: Mine børn skal ikke arve butikken
Videnskab & teknik 1 time siden
Kæmpe dinosaurer vandrede fra Sydamerika til Australien
Samfund 3 timer siden
Vil ligne Barbie: Mor til fire bruger halvanden million på sin krop
Dansk politik 3 timer siden
Regeringen vil lade unge under 18 år servere alkohol
Dansk politik 5 timer siden
Præsident for Europa-Parlamentet: Messerschmidt-sag er 'misbrug af penge'
Samfund 7 timer siden
Feminister hader den: Men dansk murer-video er kæmpe hit
Samfund 7 timer siden
Mystisk vejrfænomen påvirker Danmark: 'Ingen ved, hvad der sker'
Samfund 8 timer siden
3F: Ingen mindreårige bør skænke øl og vin på spisesteder
Dansk politik 8 timer siden
Anni Brinch til 'snæversynet' Mette F.: En mand fungerer bedst, når han kan få taget trykket
Samfund 8 timer siden
Her overfalder teenage-piger ældre mand
Dansk politik 9 timer siden
Pia K. er vred og skuffet
Samfund 9 timer siden
Russisk avis sviner danske forældre: I gør jeres børn syge
Krig & katastrofer 10 timer siden
Danske F-16 fly smider 15 bomber mod Islamisk Stat i Mosul
Dansk politik 11 timer siden
Tidligere S-minister angriber Mette F: Hun er en stram tante
Samfund 12 timer siden
ATP-pengetank vokser med 3,2 milliarder i tredje kvartal
Amerikansk valg 2016 13 timer siden
To uger til valget: - Det kan blive ekstremt tæt
Videnskab & teknik 13 timer siden
Ny teknologi: Aber kan skrive med tankerne
Samfund 13 timer siden
Sådan scorer topchefer i kommunerne million-bonus
Krig & katastrofer 14 timer siden
Kraftfuld eksplosion i hus i Kina dræber 14 og kvæster 147
Videnskab & teknik 14 timer siden
Arabere og danskere er blandt verdens mest empatiske folk
112

Løkke og Støjberg slipper for at vidne i terror-sag

Retten på Frederiksberg afviser, at statsministeren og udlændinge-ministeren skal afhøres under retssag mod 32-årig salafist, der er tiltalt for terror-trusler

  • Terroristen Omar El-Hussein dræbte to uskyldige i København i februar sidste år. Den 32-årige salafist, som mandag stilles for retten for terror-trusler, skrev til Lars Løkke og Inger Støjberg: - Omar er kun begyndelsen. (privatfoto)
Terroristen Omar El-Hussein dræbte to uskyldige i København i februar sidste år. Den 32-årige salafist, som mandag stilles for retten for terror-trusler, skrev til Lars Løkke og Inger Støjberg: - Omar er kun begyndelsen. (privatfoto)

Både statsminister Lars Løkke Rasmussen og udlændinge-minister Inger Støjberg slipper for at vidne i retten, når retssagen mod en 32-årig islamist, der er tiltalt for grove terror-trusler mod Danmark, starter mandag ved retten på Frederiksberg.

Retten har i en kendelse afvist forsvarerens krav om, at Lars Løkke Rasmussen og Inger Støjberg skulle afhøres om vidner, fordi de modtog nogle af terror-truslerne på mail.

Også senior-anklager Jakob Buch-Jepsen, Københavns politi, der, ifølge tiltalen, personligt blev truet på livet af den 32-årige salafist, som tilhører kredsen omkring den terror-dømte Said (Sam) Mansour, slipper for at vidne efter rettens kendelse.

Se også: Forsvarer kræver Lars Løkke som vidne i terror-sag

Retten har dermed fulgt anklager Anders Larssons påstand om, at en afhøring af de tre personer er overflødig bevisførelse, fordi alle truslerne er dokumenteret på skrift i form af emails.

En overlæge fra psykiatrisk afdeling i Glostrup, som ifølge tiltalen også er blevet truet på livet af den 32-årige salafisk, skal derimod afhøres som vidne, har retten bestemt.

Tidligere dømt for terror-trusler
Retten på Frederiksberg har også tilladt, at anklager Anders Larsson allerede i forbindelse med bevisførelsen dokumenter, at den 32-årige i 2006 blev dømt i den første sag herhjemme om terror-trusler. En kriminel fortid dokumenteres normalt først i retten i forbindelse med strafudmålingen, men anklagemyndigheden mener, at dommen fra 2006 har direkte betydning for den nye sag.

Den dengang 23-årige islamist fik i 2006 en dom til psykiatrisk behandling, fordi han sendte en mail til regeringspartiet Venstre, hvor han henviste til 11. september-angrebene i USA og truede med at angribe Folketinget eller som han kaldte Christiansborg 'jeres såkaldte mødested for lovforslag'.

Under den nye terror-sag, som retten på Frederiksberg forventes at bruge fem dage på, kræver statsadvokaten den 32-årige dømt til anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, så kun en domstol kan tage stilling til, om han er rask nok til at komme på fri fod.

Ok-Lars-Løkke-Rasmussen 112 - 7. jan. 2016 Terror-tiltalt truer Lars Løkke: - Omar er kun begyndelsen

Han blev anholdt og varetægtsfængslet i januar sidste år, efter at PET i lang tid havde overvåget hans færden især på Facebook. Han fremkom, ifølge tiltalen, med en lang række grove terror-trusler og tiltalen er nu rejst efter straffelovens § 114 stykke 3, som, hvis den 32-årige ikke var sindssyg, kunne give op til livsvarigt fængsel.

Nogle af truslerne på Facebook lød sådan:

...Udover det er Danmark også i alliance med USA og andre lande som lige pt. er i gang med at bekrige den Islamiske Stat i Irak og derfor er krig mod Danmark en pligt for enhver muslim som er i stand til det.

...det er min overbevisning at terrorangreb mod Danmark er fuldt ud lovlige efter islamiske synspunkter og jo større skade de forvolder, jo bedre er det.

Anklageskriftet citerer en række andre grove terror-trusler mod Danmark, men efter varetægtsfængslingen, hvor den 32-årige på retspsykiatrisk afdeling i Glostrup, havde adgang til en bærbar pc, men til ikke internet, fik han smuglet et USB-modem og en smartphone ind, så han alligevel kunne komme på nettet.

Trusler til Løkke og Støjberg
Det udnyttede han, ifølge tiltalen, til at sende truende emails til Lars Løkke Rasmussen, som på det tidspunkt kort efter folketingsvalget var 'Kongelig Undersøger' og til Inger Støjberg, som endnu var menigt folketingsmedlem.

Sådan skrev han, ifølge tiltalen, til Lars Løkke:

- Nå så du er den nye statsminister. Vid at det i så med Omar kun er begyndelsen på de mange terrorangreb dette land kommer til at være vidne til in sha Allah. Overalt på kloden er der folk som har jalousi for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden en dag selv, gør jeg det gerne. Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften..

Inger Støjberg modtog denne mail:

- Nå so, så vandt i valget hva? Vid at det med Omar er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland..Vi vil ramme jer gang på gang in sha Allah, overalt på kloden er der folk som brænder for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden selv, gør jeg det gerne, gør jer klar til at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften..

32-årig tiltalt: - Terror er en pligt

Her er et udpluk af de terror-trusler, som den 32-årige er tiltalt for:

- Jeg lever i et land som har bandet på min profet, det er meget let at miste besindelsen og stikke en ned eller ramme plet, med kugler fra en M 16 eller en pistol, jeg er fuldstændig kold, den eneste løsning er vold, indtil at den såkaldte ytringsfrihed er under kontrol.

- Jeg har lyst til at dræbe en blasfemist eller en racist, eller en militærinfanterist, kan ikke hvile før jeg får nogen i en kiste, hvis Morten Storm viste sig for mig ville jeg stikke ham i halsen først, gå amok med kniven indtil livet er ude af den bums, jeg tager ingenting for givet. Jeg er blevet terrorist, ja, men det er mere prisværdigt end en blasfemist.

- Terror er en pligt.

- Jeg føler mig klar til at handle med hånden, med tungen og hjertet og har det ikke kun i munden, jeg vil gerne slagte nogen vantro svin, som gør grin og laver blasfemiske gerninger dagen ud og natten ind.

Knække deres halse og brække deres ben, skyde dem i hovedet for de er nogen dumme svin.

- ja, jeg går ind for terror, hvad mere er der tilbage? Respekten kommer ikke ved at sidde på sin flade og diskutere.

- Jeg vil være deres største fjende til jeg dør. Og så dræber de og bliver dræbt...og det er et løfte fra Allah! Det gør mig kun mere radikaliseret, ekstrem, mere voldelig...fortsætter på Jihads vej, slagte jøder og kristne, demokrater og ateister, budister, hinduer og kommunister. Jo mere skade i gør på mig, jo mere ivrig bliver jeg efter at hævne mig.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

112 seneste

Hent flere
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen