Samfund 24 min. siden
Piger stak af fra børnehaven: - Jeg vidste ikke om min datter var i live
Samfund 25 min. siden
Svensk politi i lyserødt tylskørt: Vi er altid klar!!!
Terror 1 time siden
Mand bag ny terror-udstilling: Jeg er bekymret
Dansk politik 1 time siden
Nyrup om 'Dong-katastrofe': Corydon skal stå ved sit ansvar
Politik 2 timer siden
Medie: Trump sikrer sig flertal - bliver republikansk præsidentkandidat
BREAKING NEWS
Venstretop i skatte-oprør mod Løkke
Dansk politik 3 timer siden
Løkkes skattesmæk: Sådan rammer det dig
Erhvervsnyheder 5 timer siden
Forgyldt på børsnotering: Så mange millioner tjener Dong-direktør
Dansk politik 6 timer siden
SF om skattestigning: Regeringen misbruger EU
Dansk politik 6 timer siden
Dong-chef angreb Nyrup med forkerte tal
Dansk politik 6 timer siden
Hjort: Sækken med guld fra Dong skal ikke bruges
Krig & katastrofer 7 timer siden
Irakere frygter sekterisk vold ved storoffensiv i Falluja
Krig & katastrofer 7 timer siden
Fem IS-terrorister får tungen skåret ud: Ville desertere
Dansk politik 7 timer siden
Minister tjekker sundheden hos vindfolk fra Siemens
Dansk politik 7 timer siden
Enhedslisten betegner Dong-salg som tyveri ved højlys dag
Samfund 8 timer siden
Over stregen? Elev kører motocrosser på skolens gange
Dansk politik 8 timer siden
Overvismand kalder til opgør med skattestop
Samfund 9 timer siden
Stine Bosse: Sabbatår skal omdøbes til refleksionsår
Erhvervsnyheder 9 timer siden
Analytiker: Prisen på Dong er i den høje ende
Erhvervsnyheder 9 timer siden
Dong går på børsen: Mere end 100 milliarder kroner værd
112

Mafia-bosser anholdt i hemmelig bunker

Hulen var spækket med dødsensfarlige våben

Her kan du se politiets video af episoden.
1/2
Næste »

Italiensk politis mafia-jægere fik en fangst af de helt store, da de fredag anholdt to af de mest eftersøgte mafiosoer, Giuseppe Ferraro og Giuseppe Crea i en hemmelig bunker, der var spækket med automatvåben. Det skriver Telegraph.

Anholdelsen skete i Calabrien, der er hjemsted for Ndrangheta-mafiaen, efter lang tids efterforskning - og de to mafiosoer, der bliver anset for at være blandt Italiens farligste flugtfanger, lå og sov, da politiet slog til.

.

De havde både køkken og toilet og var så ellers udstyret med våben til en større krig, heriblandt AK 47-rifler.

- De boede ligesom dyr. Et liv i adskillelse og kulde. Antallet af våben antydede, at gangsterne var klar til 'krig'. Det bekræfter, hvor farlige disse mennesker er, siger Federico Cafiero De Raho, der er en af anklagerne i operationen, ifølge Telegraph.

Giuseppe Ferraro har været på flugt fra en livstidsdom for drab i 18 år. Foto: Italiensk Politi via AP Giuseppe Ferraro har været på flugt fra en livstidsdom for drab i 18 år. Foto: Italiensk Politi via AP

Begge de to mafia-bosser har været på flugt i adskillige år.

47-årige Giuseppe Ferraro var på flugt fra en livstidsdom for drab og mafiarelationer og har været på flugt i 18 år.  Han tog, ifølge politiets pressemeddelelse, del i en mafia-fejde, der kostede mindst 20 livet.

Ferraro anses for at være en af de sidste overlevende fra fejden. Hans klan menes at have været involveret i nedskydningen af en rivaliserende leder, Domenico Bonarrigo, hvis folk tog hævn ved at fodre gerningsmanden levende til svin i 2013.

37-årige Giuseppe Crea har været på flugt fra politiet i et årti. Ifølge politiets pressemeddelelse har Crea været eftersøgt siden januar 2006, blandt andet for pengeafpresning. Han blev efterfølgende idømt 22 års fængsel.

- I dag er endnu en stor dag for dette land. Retfærdigheden har vundet igen. Det viser, at du ikke kan løbe fra retfærdigheden for altid, siger Italiens indenrigsminister Angelino Alfano.

Hulen var skjult af træer, buske og camouflage-net. Foto: Italiensk politi via AP Hulen var skjult af træer, buske og camouflage-net. Foto: Italiensk politi via AP

Due super latitanti della ‘Ndrangheta sono stati individuati e catturati all’interno di un bunker interrato, localizzato...

Opslået af Polizia di Stato på  29. januar 2016

'Ndrangheta: Fra kidnappere til Europas kokain-konger

Alene med det mundrette navn kan 'Ndrangheta få de fleste italienere til at kløjs i parmesanen. Mafia-organisationen holder til i regionen Calabria på spidsen af støvlelandet og har altid været anset som den mindste af de tre store mafiaer. En såkaldt bondemafia, der ikke gjorde det store væsen af sig i regionen, der overvejende af små bjergbyer.

Tidligere fik kriminaliteten heller aldrig for alvor fat i det italienske medier, og derfor kunne de leve en tilværelse i det skjulte. Langt oppe i bjergene i den mørke del af Italien.

- Ind i mellem kidnappede de en rigmandssøn fra Milano-området og krævede løsesum. Det gav selvfølgelig en masse ballade, men det var ikke noget, der truede det offentlige liv. I det store hele var øjnene derfor var rettet mod Cosa Nostra på Sicilien.

Den mest spektakulære kidnapningen foregik i juli 1973, hvor den 16-årige rigmandssøn fra USA John Paul Getty 3. blev nuppet på en plads i Rom. 'Ndranghetaen krævede ikke mindre en 17 millioner dollars for at sætte teenageren fri, men han skulle vente i fem måneder, før han endelig blev sat fri fra sit fangeskab i de syditalienske bjerge.

Det lykkedes Far-Getty at forhandle prisen ned på omkring tre millioner dollars, og John Paul Getty 3. blev fundet i live på en station i byen Lauria i Calabrien. Senere blev ni medlemmer af 'Ndranghetaen anholdt, men kun fik en dom.

Men meget er sket siden, og 'Dranghetaen har udviklet sig fra bondemafia til kokainkonger.

Mens Cosa Nostra og La Camorra havde travlt med at skyde løs og ligge i krig med myndighederne, så brugte Calabria-mafiaen sine løsesummer på at investere i fremtiden, og især en forretningsforbindelse blev en succes på linje med lagsagnen. Venskabet med narkokartellerne i Latinamerika.

- 'Ndranghetaen sendte folk til Sydamerika for at etablere et tillidsforhold udover det almindelige med de colombianske narko-gangstere og senere hen de mexicanske. Det gjorde de ved at sende folk derover som gidsler, som kunne slås ihjel, hvis dealen ikke blev overholdt. På den måde kunne de opbygge et tillidsforhold med colombianerne, som ingen andre i verden havde.

- På den måde har sat sig tungt på det hvide guld i Europa. Det har gjort de her mennesker helt sindssygt rige - så rigere, at de er stoppet med at tælle deres penge. De vejer dem i stedet. Det kan du ikke se, hvis du tager ned til Calabrien, men pengene bliver investeret rundt omkring i verden. Ikke mindst i Tyskland, der er et kæmpe land at investere i for 'Ndrangheta, siger Morten Beiter til Ekstra Bladet.

Både mafiaekspert Felia Allum fra University of Bath og Morten Beiter vurderer, at den 'Ndrangheta nærmest har monopol på kokain i Europa. De har investeret stort i havnen Gioia Tauro, hvor den største del af kokainen gå igennem. Også den kokain, der bliver sniffet i det københavnske natteliv.

Det har givet bondemafiaen en enorm magt. En magt der er langt større end både Cosa Nostra og La Camorra.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen