Politik 3 timer siden
Blå partier kan ikke se fidus med lettelser for boligskat
Samfund 3 timer siden
Tjener millioner på ’problematisk’ dobbeltrolle
Dansk politik 5 timer siden
Måling: Flertal afviser topskattelettelser
Dansk politik 5 timer siden
SF ønsker flere stramninger for udlændinge
Samfund 5 timer siden
Forskning: Hovedstød påvirker hukommelsen
Samfund 6 timer siden
Frankrig flytter flere end 2000 fra junglelejr på en dag
Samfund 6 timer siden
Husk nu det bliver koldt i nat: Her rammer nattefrosten
Samfund 7 timer siden
Norsk minister provokerer muslimer: Her spiser vi svin og drikker alkohol
Politik 7 timer siden
EU-Parlamentet afviser DF's penge indtil alt er undersøgt
Politik 7 timer siden
Trods belgisk nej tror Tusk fortsat på topmøde med Canada
Samfund 8 timer siden
Vi køber take-away food for mere end en milliard kr. om året
Samfund 8 timer siden
Geomagnetisk storm gør det muligt at se nordlys mandag aften
Samfund 9 timer siden
Facebook blokerede Uffe Elbæk efter nøgenbilleder
Samfund 9 timer siden
Klodens dyne af kuldioxid er tykkere end nogensinde før
Samfund 9 timer siden
Sædbank i retten: Umuligt at helgardere sig mod genfejl
Samfund 10 timer siden
Sæddonor med genfejl havde mulige sygdomstegn på ryggen
Dansk politik 10 timer siden
DF og LA strides om at komme hinandens 2025-krav i møde
Politik 12 timer siden
Belgien kan ikke støtte EU's frihandelsaftale med Canada
Dansk politik 12 timer siden
Facebook blokerer Uffe Elbæk efter deling af nøgenbilleder
Samfund 12 timer siden
Forsker kalder rydning af flygtningelejr for brandslukning
112

Mand så kollega styrte i døden på betonfabrik

Den 58-årige mand, der mandag eftermiddag faldt ned og døde på betonfabrik i Sønderjylland, var erfaren i kran- og hejseopgaver

  • En 58-årig mand blev mandag klokken 16 dræbt i en arbejdsulykke på betonfabrikken Contiga i Tinglev. (Googlemaps)
En 58-årig mand blev mandag klokken 16 dræbt i en arbejdsulykke på betonfabrikken Contiga i Tinglev. (Googlemaps)

Den 58-årige, der mandag klokken 16 mistede livet i en arbejdsulykke på betonfabrikken Contiga i Tinglev, sagde ikke en lyd, da han mistede balancen og styrtede godt to en halv meter ned fra den stige, han stod på.

Det har hans teamkammerat forklaret til politi og Arbejdstilsynet, siger administrerende direktør på Contiga, Karsten Rewitz, til Ekstra Bladet.

- De var et team på to mand. Da ulykken sker, står kollegaen lige rundt om hjørnet cirka 10-12 meter fra. Han er på vej om til kollegaen, og lige da han kommer om hjørnet, ser han, at han falder til jorden. Han sagde ikke en lyd. Og han lå bevidstløs med det samme, siger Karsten Rewitz.

Den kendsgerning giver næring til en forestilling om, at manden måske har fået et ildebefindende, inden han styrtede i døden. Og ifølge Karsten Rewitz var det også det forhold, som var udgangspunktet for en del af de spørgsmål, som politiet siden har stillet kollegaen.

- Normalt ville man tage fra. Enten skriger du, eller råber eller noget andet. Men kollegaen, som så ulykken ske, siger, at der intet skete. Der var total tavshed, siger Karsten Rewitz.

Artiklen fortsætter under billedet...
Karsten Rewitz fortæller, at de ansatte på Cotinga er chokerede efter ulykken, som ifølge Rewitz ikke skyldtes fejl og mangler ved sikkerheden. (Foto: Facebook) Karsten Rewitz fortæller, at de ansatte på Cotinga er chokerede efter ulykken, som ifølge Rewitz ikke skyldtes fejl og mangler ved sikkerheden. (Foto: Facebook)
Den 58-årige var i øvrigt erfaren i det, han lavede, selv om han kun havde været ansat hos Contiga siden september, oplyser Karsten Rewitz.

- Han havde meget erfaring i lignende kran- og hejseopgaver fra andre virksomheder, siger direktøren.

Et minuts stilhed
Tirsdag morgen og over to omgange i løbet af formiddagen har de 430 ansatte på Tinglevs største arbejdsplads været samlet i kantinen. Her er der blandt andet blevet afholdt et minuts stilhed til ære for den afdøde, hvis pårørende er blevet underrettet. Og ud på eftermiddagen er en psykolog kommet på besøg på fabrikken. Psykologen taler blandt andre med kollegaen, som så ulykken ske.

Arbejdstilsynet har ifølge Karsten Rewitz undersøgt ulykkesstedet både mandag aften og tirsdag formiddag, men mangler endnu den endelige konklusion. Ifølge Karsten Rewitz har der ikke umiddelbart foreløbig været noget at udsætte på sikkerheden på arbejdspladsen, har en rekonstruktion af hændelsen vist. Men der mangler endnu en række efterforskningsmæssige skridt, før konklusionen foreligger. Blandt andet skal der foretages et ligsyn.

- Ved sådan en ulykke bliver alting altid belyst både forfra og bagfra. Hovedformalierne har alle vist sig at være i orden, men man kan jo altid vende og dreje ting, om der er en lille krog et sted, men det er ikke det, der har forårsaget ulykken, siger Karsten Rewitz.

Uheldigt fald
Den 58-årige var sammen med sin teamkammerat - man arbejder sammen i teams på to og to - i færd med at omlaste nogle såkaldte TT-betonelementer, der hver vejer 10 tons. Under omlastningen står den 58-årige på stigen for at sætte kroge på elementerne. Det var, mens han var i færd med at tage krogene af elementerne igen, at han mistede balancen.

- Det er absolut en meget tragisk ulykke. Sådan en ulykke kunne lige så godt være endt med, at han havde rejst sig op og havde fået et par blå mærker. Nu falder han i stedet så uheldigt, at han mister livet, forklarer Karsten Rewitz.

Umiddelbart efter ulykken løb den 58-åriges kollega cirka 100 meter hen til kontoret, hvor han råbte, at der var sket en forfærdelig ulykke. Det fik nogle andre ansatte til at løbe med tilbage til den 58-årige, mens sekretæren tilkaldte en ambulance.

Konstateret død på stedet
Kort tid efter ankom ambulancen, og den 58-årige fik behandling inde i ambulancen af en akutlæge.

- Så stod vi udenfor og afventede, hvad resultatet ville blive, mens akutlægen var i gang. På et tidspunkt bad jeg kollegaen om at gå indenfor, og så fik jeg at vide af akutlægen, at han desværre var afgået ved døden, og at der ikke var noget at gøre. Det blev vi naturligvis forfærdelig kede af, siger Karsten Rewitz, som slet ikke kan forestille sig, hvor slemt det har været for mandens pårørende at få besked af politiet.

- Den smerte og den sorg, familien har nu, kan vi ikke fjerne på nogen måde. Det er en meget hård tid, som de skal igennem, siger Karsten Rewitz.

Den 58-åriges kollega blev efter ulykken kørt til undersøgelse for chok på Aabenraa Sygehus, hvor han efter kort tid kunne udskrives igen.

Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi bekræfter over for Ekstra Bladet, at Arbejdstilsynet er i færd med at undersøge, om arbejdsmiljøloven er overtrådt hos Contiga.

- Hændelsesforløbet kender jeg ikke, sagde vagtchef Claus Skovgaard tirsdag morgen til Ekstra Bladet.

Det er første gang, at der er sket en så alvorlig arbejdsulykke hos Contiga i Tinglev, fortæller Karsten Rewitz.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen