112

Morten havde tre børn i bilen: 'Spøgelsesbilisten kørte lige forbi os'

Morten Møller havde sine tre børn i bilen, da den 29-årige spøgelsesbilist kørte forbi ham i høj fart

Se optagelser af politiets opklaringsarbejde og det efterfølgende oprydningsarbejde på ulykkesstedet. (Video: Kenneth Meyer)
1/2
Næste »

Har du set eller oplevet noget ved stedet, eller ved du noget om sagen? Så vil vi gerne høre fra dig. Send en sms/mms til 1224 (alm. takst) eller send en mail til 1224@eb.dk.

En spøgelsesbilist forårsagede lørdag aften ved 23-tiden en tragisk ulykke på Hillerødmotorvejen ved Værløse.

En 29-årig mand torpederede et køretøj med et ældre ægtepar, og både spøgelsesbilisten og det ældre ægtepar mistede livet.

Flere læsere har natten til søndag og søndag morgen kontaktet Ekstra Bladet og fortalt om, hvordan de stødte på spøgelsesbilisten sent lørdag aften.

(Foto: Kenneth Meyer) (Foto: Kenneth Meyer)  

Kørte med havariblink
En af dem er Morten Møller, som kom kørende fra Helsinge med sine tre børn og kæreste, da han omkring Farum fik et gigantisk chok.

- På et tidspunkt bliver vi overhalet af to biler. Den anden bil når lige nøjagtigt at undvige spøgelsesbilisten, siger Morten Møller til Ekstra Bladet.

- Vi blinker alle sammen med det lange lys, og det jeg også bider mærke i er, at spøgelsesbilisten kører med havariblink tændt. Det får mig til at tænke, at han godt vidste, at den var gal, fortsætter han.

Foto Claudia rigtig.png 112 - 24. jan. 2016 Rystet tv-vært om motorvejstragedie: 'Hvis vi bare var kørt to minutter før'

Morten Møller fortæller, at selv om han troede, at spøgelsesbilisten var klar over sin brøde, kørte han alligevel et godt stykke over 100 kilometer i timen.

- Der gik et stykke tid, før jeg egentlig forstod alvoren i det. Ikke så lang tid efter læser jeg så om, at der er sket et alvorligt uheld, siger han.

Ubehandlet webpix 112 - 23. jan. 2016 Ny ulykke med spøgelsesbilist: Tre personer dræbt

- Hvad går gennem hovedet på dig, da du læser det?

- Jeg tænkte, at der ville være nogle pårørende derhjemme, som ville være kede af det, hvis det var os, han havde kørt ind i. For med den blikspand, vi kører i, havde vi helt sikkert ikke overlevet, siger han.

- Hvornår finder du af, at der er tre dræbte?

- Lige inden jeg går i seng. Jeg tænkte 1000 tusind ting og kunne næsten ikke sove. Det kunne jo være os, han havde kørt ind i. Man prøver at få de tanker ud af hovedet, for man kan ikke bruge dem til noget, siger Morten Møller.

Skærmbillede 2016-01-24 kl. 08.47.09.png 112 - 24. jan. 2016 Sådan beskytter du dig mod spøgelsesbilister

Dagen der på er Morten Møller stadig rystet over, hvad der skete.

- Jeg skrev en notits om det på Facebook, og så dukker der en masse kommentarer op. Der går det endnu en gang op for mig, hvor tæt det har været på, siger han.

Måtte katastrofebremse
Ekstra Bladet har talt med et andet vidne, som blev fanget på motorvejen lige bag ved ulykken.

- Jeg kom kørende med god fart, og så blokerede det lige pludselig, så jeg måtte katastrofebremse, siger et vidne til Ekstra Bladet, der ikke ønsker at stå frem med navn. Ekstra Bladet kender hendes identitet.

(Foto: Kenneth Meyer) (Foto: Kenneth Meyer)  

Hun fortæller, at de første bilister trak pænt ud til stedet og tændte deres havariblink, sådan redningsfolkene kunne komme frem. Men lynhurtigt stoppede det til bag hende.

- Vi kunne fra køretøjet se det brændte kraftigt i begge biler, og folk styrtede rundt for at finde en ildslukker. Jeg var lidt pinlig over, at vi ikke havde nogen ildslukker, så det vil jeg ud at købe nu, siger hun og fortsætter:

- Jeg håber, at de døde ved kollisionen, for jeg vil slet ikke tænke, at de skulle være brændt til døde. Men jeg tror, at de døde ved kollisionen for bilerne var meget ødelagte.

Ekstra Bladet har flere gange været i kontakt med Nordsjællands Politi, men det er endnu sparsomt med oplysninger om, hvorfor den 29-årige valgte at køre i den forkerte retning.

Sådan beskytter du dig mod spøgelsesbilister

Ifølge Vejdirektoratet kommer gennemsnitligt kun en til to personer årligt til skade på grund af bilister, der kører i den forkerte retning.

Her følger direktoratets anbefalinger til, hvad man skal gøre, hvis man ser eller hører om en spøgelsesbilist:

- Hold til højre. Spøgelsesbilisten tror typisk, at vedkommende befinder sig på en tosporet landevej og vil i de fleste tilfælde holde til højre i hans retning - altså køre i overhalingsbanen

- Undgå at overhale og sæt farten ned - men tilpas hastigheden, så andre bilister ikke begynder at overhale dig

- Forsøg aldrig at stille dit køretøj i overhalingsbanen for at stoppe en spøgelsesbilist

- Hvis det er muligt, så kør fra på et sideanlæg eller en frakørsel og afvent melding i radioen

- Hvis du møder en spøgelsesbilist, skal du straks melde det til politiet på 112

Hvis man selv ender i det forkerte spor, skal man gøre følgende:

- Stands hurtigst muligt bilen

- Tænd havariblinket

- Prøv at få køretøjet så langt op mod autoværnet som muligt

- Ring 112

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet