112

Nu afslører kommune: Det skete før benzin-overfald på 16-årig

Skanderborgs borgmester har på et pressemøde redegjort for, hvad der gik forud for det voldsomme benzinbombe-overfald på en 16-årig, afghansk dreng

  • Skanderborgs borgmester var blandt personerne i centrum til dagens pressemøde. Video-klip: Ritzau
Skanderborgs borgmester var blandt personerne i centrum til dagens pressemøde. Video-klip: Ritzau

Efter ni dages massiv medieomtale, men med kun sparsomme oplysninger, løfter blandt andre Skanderborgs borgmester, Jørgen Gaarde (S), nu sløret for, hvad der gik forud for fire drenges voldsomme overfald på en 16-årig afghansk dreng.

Det er sket på et pressemøde før middag onsdag.

Pressemødet fandt sted med udgangspunkt i en redegørelse, hvor det blandt andet fremgår, at der i den niende årgang på Mølleskolen i Ry var flere konflikter, end der gennemsnitligt er på tilsvarende årgange landet over.

Benzinbombe-overfaldet skete ved en idrætshal i Ry, hvor samtlige involverede også til dagligt går i skole.

Af redegørelsen fremgår det, at to af de mistænkte går i samme klasse, som offeret, mens de to andre går i parallelklasse med dem.

Nægter skyld
De fire er blevet varetægtsfængslet i surrogat på hver deres ungdomsinstitution. De nægter sig skyldige i både grov vold, som er det grundlag, de er fængslet på, og i drabsforsøg, som politiet altså sigter dem for.

terrorsagen-om-de-fem-tiltalte-unge-maend 112 - 13. feb. 2017 Afghansk dreng forbrændt af benzin-bombe: Forældre hyrer stjerneadvokat

Det er imidlertid politiets opfattelse, at de fire har aftalt at mødes med den 16-årige ved hallen, og at den 16-årige derefter blev angrebet. Flasken med benzin landede mellem benene på den 16-årige, og der gik ild i hans bukser.

60257114.jpg Samfund - 9. feb. 2017 Ekspert efter brandattentat på skoleelev: Vold hos unge bliver mere grænseoverskridende

Familie til den 16-årige har tidligere fortalt Ekstra Bladet, at drengen selv måtte slukke ilden og gå en kilometer for at komme hjem. Da han kom hjem, blev politiet tilkaldt, og den 16-årige blev kørt på hospitalet med forbrændinger fra livet og ned.

Ekstra Bladet talte forrige uge med storebroderen til den afghanske dreng. (Video: Ernst van Norde/Kristian Hansen)

Usædvanligt for Ry
Det kom i ugens løb frem, at de fire drenge er etnisk danske, og at de kommer fra et område i Skanderborg Kommune, som ifølge Skanderborg Kommunes SSP-konsulent Benny Husted ellers ikke er kendt for at have en stor procentdel af unge med sociale problemer.

De fire drenge er blevet varetætsfængslet i fire uger. Også landsretten har vurderet, at grundlaget for at fængsle de fire er i orden.

60257112.jpg 112 - 9. feb. 2017 Nye oplysninger i benzinbombe-sag: Afghansk dreng udsat for kvæler-overfald

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Tre groteske overfald på SAMME kvinde - i SAMME uge: Holdt hende indspærret på offentligt toilet
Mand hårdt kvæstet: Ramt af flyvende informationsskilt mens han stod og ventede på konen
Tricktyve havde udset nemt offer i 89-årig kvinde med rollator: Men da tog de fejl
Ledte efter Susanne med hunde og helikopter: Nu er hun fundet død
Desperat råb om hjælp: Hvor er Erik? - forlod hjemmet i nedtrykt tilstand
2-årige Frederik fik kræft sidste år: Faderen sender nu en rørende tak til DSB
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik