Samfund 39 min. siden
Batteri-skandale koster Samsung dyrt
Krig & katastrofer 42 min. siden
To Al-Qaeda-ledere dræbt af droner
Politik 5 timer siden
Vismænd kritiserer regeringens olieregnskab
Samfund 6 timer siden
Husker du pigen med de grønne øjne? - Nu står hun til lang fængselsstraf
Krig & katastrofer 6 timer siden
To kraftige jordskælv ryster Italien: Målte 5,4 og 6,0 på Richterskalaen
Samfund 6 timer siden
Politi-lastbil i høj fart pløjede direkte ind i menneskemængde
Dansk politik 6 timer siden
DF er ikke alene: LA betaler EU-kroner tilbage
Amerikansk valg 2016 7 timer siden
Fem timer langt interview afslører Trumps største frygt
Samfund 7 timer siden
Ekspert om kæmpe NETS-svindelsag: Netbutikken bør stå frem
Samfund 7 timer siden
Ny forskning frikender historisk hiv-skurk
Samfund 8 timer siden
Nato-bataljoner tæt på Rusland: Vil være 'robuste, multinationale og kampklare'
Samfund 8 timer siden
Arkæologer jagter spor efter kendt flugt-konges tunnel
Amerikansk valg 2016 8 timer siden
Amok med hammer: Vred vælger tværer Trump ud
Videnskab & teknik 8 timer siden
Genial opfindelse: Materiale skifter form helt af sig selv
Dansk politik 8 timer siden
Regeringen håber på afklaring for boligejere inden nytår
Dansk politik 9 timer siden
Søren Espersen blev tilbudt bestyrelsespost i EU-fond
Samfund 9 timer siden
Tidligere forsvarschef skal rådgive Nato om ny struktur
Krig & katastrofer 9 timer siden
Lige nu: Kraftigt jordskælv ryster Italien
Dansk politik 9 timer siden
Minister giver politikerne skylden for MRSA-svigt
Krig & katastrofer 9 timer siden
Skolebørn meldes dræbt i luftangreb i syrisk provins
112

Offer for svensk gyser-læge: - Jeg vågnede op med en kanyle i armen

Sverige er rystet over en voldsom bortførelsessag, der har uhyggelige ligheder med sagen mod østrigske Josef Fritzl

  • Retssagen mod den 38-årige læge MT begyndte mandag i Stockholm. Lægen erkender, at han bortførte kvinden, men nægter voldtægt. (Foto: Per-Olof Sännås)
Retssagen mod den 38-årige læge MT begyndte mandag i Stockholm. Lægen erkender, at han bortførte kvinden, men nægter voldtægt. (Foto: Per-Olof Sännås)
1/2
Næste »

En 30-årig svensk kvinde har dag i detaljer fortalt om sine seks dage i fangeskab hos en 38-årig svensk læge.

Den 30-årige kvinde blev 12. september sidste år bedøvet i sit eget hjem i den svenske hovedstad og efterfølgende i en bil fragtet 530 kilometer sydpå til en gård i Axeltorp, som du kan se og høre mere om her:

På gården havde den 38-årige læge ifølge anklageskriftet indrettet en specialdesignet bunker i baghaven, hvor kvinden blev holdt fanget i seks døgn.

50014481.jpg 112 - 27. jan. 2016 Bortført af svensk gyserlæge: I dag skal offeret vidne

Sagen imod den svenske læge startede mandag og under dagens retsmøde havde det 30-årige offer bedt om at hendes bortfører ikke ville være til stede, når hun skulle afgive forklaring.

- Hun er meget påvirket af sagen og har svært ved at holde gråden tilbage, fortalte hendes bistandsadvokat, Jens Högström, til svenske Expressen efter den indledende afhøring af kvinden, som efter en time måtte have en pause til at sunde sig, før hun kunne fortsætte.

Nøje planlagt
Ifølge anklageskriftet imod den 38-årige tiltalte læge var bortførelsen af den 30-årige kvinde nøje planlagt.

Den 38-årige tiltalte præparerede både jordbær og juice med søvn-midlet Flunitrazepam og sørgede for at mærke de forgiftede jordbær og juiceflasker med tush, så han ikke selv kom til at indtage dem. Derefter aftalte han med kvinden at mødes til en date i hendes lejlighed.

- Hun har forklaret, at der ikke gik ret lang tid fra, da hun havde spist nogle jordbær til at alt sortnede, forklarede den 30-årige kvindes bistandsadvokat til svenske Expressen.

Ifølge kvindens forklaring vågnede hun kun kort op under den flere timer lange tur fra Stockholm til lægens gård i Axeltorp. Den 38-årige læge havde ellers ifølge politiets teori forsøgt at holde kvinden bevidstløs ved at indsprøjte bedøvelsesmidlet løbende under turen.

- Næste gang hun vågner er hun i bunkeren med en kanyle i armen. Her fortæller han hende, at han har kidnappet hende, og at hun skal forvente at være der i mindst et par år, gengav bistandsadvokaten fra den 30-årige kvindes rystende forklaring til retten.


Bunkeren ses her øverst i billedet.

Sveriges Fritzl
Ifølge anklagemyndigheden var den 60 kvadratmeter store bunker i baghaven indrettet som en celle med blandt andet kode-sikrede slusedøre. Sagen har allerede fået flere medier til at døbe den 38-årige læge som Sveriges Josef Fritzl.

- Selv hvis kvinden havde listet koden ud af ham til den første dør, ville hun sidde fast i slusen. Man må forstå at det er frygteligt at sidde indespærret der og ikke vide, om man nogensinde kommer derfra, siger sagens anklager Peter Claesson, ifølge Aftonbladet.

50014481.jpg EKSTRA Krimi Gyser-læge holdt sex-slave i bunker: - Skrig så meget du vil, ingen kan høre dig

Den 38-årige læges omhyggelige planer løb af sporet, da han 17. september sidste år kørte tilbage til kvindens lejlighed i Stockholm for at hente tøj til hende og opdagede at politiet havde været der.

Det fik ham til at udtænke en plan om, at han og kvinden dagen efter skulle møde op hos politiet og fortælle, at hun var i god behold, så eftersøgningen blev afblæst. Men planen gik i vasken, da politifolk tog kvinden ind i et afhøringslokale alene, og hun grædende brød sammen og fortalte, hvad der var sket.

Mentalundersøgelsen af den 38-årige læge siger, at han har en psykisk forstyrrelse, men at den ikke er så alvorlig, at han kan erklæres for sindssyg. Derfor burde den 38-årige være egnet til en almindelig fængselsstraf.

Topsikret sexbunker

Ifølge anklagemyndigheden havde den 38-årige mand arbejdet på sin topsikret bunker siden 2010. Sidste år stod den så færdig i mandens baghave i Axeltorp.

I politiets forundersøgelse fremgår det, at den 60 kvadratmeter store bunker blev indrettet som en celle i beton og jern inde i en maskinhal med traditionelle røde trævægge og bag en falsk dør. Bunkeren var godt 16 gange 10 meter og tre meter høj samt lydtæt og flugtsikker. Den var låst med en sluse med to ståldøre med kodelåse og fem låse-paler på hver dør.

Bunkeren havde desuden 30 centimeter tykke betonmure og støbt betonloft og gulv. Der var ingen vinduer, men et elektrisk ventilationssystem, der pumpede frisk luft ind i bunkeren.

Den 38-årige havde også indrettet et køkken og et toilet i bunkeren samt et lille aflukket gårdmiljø, hvor hans fange kunne trække frist ludt uden at blive set af naboer.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

112 seneste

Hent flere
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen