Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Samfund 6 timer siden
Skat indleder klapjagt på Ubers chauffører
Samfund 6 timer siden
Politiets nye våben virker: Fangede udvist kriminel
Samfund 7 timer siden
Narko-gangster Escobars søn: Far var langt mere grusom end man ser i Netflix-serie
Samfund 8 timer siden
Dansker i New Jersey: Kolleger skulle have været med toget
Samfund 8 timer siden
Fra skolegården til Facebook: 'Det er nedern at blive mobbet på nettet'
Samfund 9 timer siden
Skolen kontaktede Susan: Din datter er alt for lårkort
Samfund 9 timer siden
Løkkes tissetrængende hunde vander Nyhavn: Sådan holder du vovsen væk
Samfund 9 timer siden
'Pervers' og 'sexistisk': Denne reklame blev hurtigt trukket tilbage
Dansk politik 10 timer siden
Her giver dansk politiker fuckfinger i byrådssalen
Samfund 11 timer siden
Ekspert: Skat balancerer på kanten af loven
BREAKING NEWS
Skat betaler seks millioner for hemmelige dokumenter
Dansk politik 15 timer siden
Løkke forsvarer Hjort efter drama
BREAKING NEWS
Derfor brændte Svinkløv Badehotel ned til grunden
Samfund 15 timer siden
Novochef: Fyringer er nødvendig tilpasning til fremtiden
Dansk politik 15 timer siden
Løkke affejer EU-tvivl om en dansk Europol-aftale
Samfund 15 timer siden
Ryanair udvider med fire nye ruter
Samfund 15 timer siden
Obama overvejer at give syriske oprørere antiluftskyts
Samfund 15 timer siden
Efter kup vækker Erdogans krav om lang nødret bekymring
Samfund 16 timer siden
Tre supermarkeder tilbagekalder kylling
Amerikansk valg 2016 16 timer siden
Donald Trumps formue skrumper
112

Peter kørte på spøgelsesbilist-strækning: Har aldrig set så dårlig afmærkning

Peter Poulsen kørte selv på strækningen med turistbus, hvor en 88-årige spøgelsesbilist bragede gennem nogle kegler og fik en hale af 20 biler efter sig. Afmærkningen var dårlig, siger han

Søndag formiddag kørte Ekstra Bladet strækningen ved vejarbejdet, hvor det gik galt. Den nye tavlevogn ses sidst i klippet (Video: Tariq Khan)
1/2
Næste »

Ekstra Bladet kørte strækningen ved vejarbejdet, hvor det gik galt, her til formiddag. Se det i videoen herover.

Det var med politiets ord 'svineheldigt', at det ikke endte galt, da en 88-årige mand lørdag aften kørte over i det forkerte spor på Helsingørmotorvejen og fik 20 bilister til at følge i halen efter sig.

Det skete ved Hørsholm lige nord for Vedbæk, hvor Vejdirektoratet er ved at bygge en bro ved motorvejen. Bilisterne blev derfor ledt over i det modsatte spor på motorvejen, hvor der var sat kegler op.

Men lige før bilisterne blev ledt tilbage til det rigtige spor, pløjede den 88-årige mand igennem keglerne og fortsatte som spøgelsesbilist i overhalingsbanen på den tresporede motorvej.

Se også: 88-årig tog kegler på motorvej: Katastrofe undgået i sidste øjeblik

Selvom det ikke kan undskyldes, at den ældre mand fortsatte ufortrødent, efter han havde ramt keglerne og fortsatte fem kilometer, før en patruljevogn fik standset ham, så forstår 50-årige Peter Poulsen godt, at bilisten blev forvirret.

Han kørte på strækningen fredag aften klokken 23.15 som chauffør i en turistbus, der fragtede gymnasieelever hjem fra en endags-skitur i Vallåsen i Sverige, og siger, at han aldrig har oplevet så dårlig markering.

Kegler over det hele

- Jeg kunne lige så godt have lavet det nummer, og jeg er en frisk og professionel chauffør, siger han og fortsætter om afmærkningen:

- Jeg har aldrig set noget så dårligt lavet. Der var kegler over det hele, og du kunne ikke se, hvilken vej du skulle køre. Det var ikke sådan, at de stod på en linje. De stod, som om du havde kastet kegler ud over motorvejen. Jeg skulle gætte mig til, hvor jeg skulle køre, siger han.

Han måtte køre med det lange lys på, selvom han på den måde kom til at blænde for andre, ligesom han kun kunne køre tyve kilometer i timen for en sikkerheds skyld.

- Så du var ikke overrasket, da du læste om det her?

- Overhovedet ikke. Og slet ikke over, at hele striben af biler var kørt efter. Det værste var, at det var først, da du kom over i det forkerte spor, at der var et skilt om, at der var modkørende trafik. Hvis jeg ikke havde været opmærksom, så var jeg braget gennem det hele med en turistbus.

Peter Poulsen har kørt i mange år, men er rystet over afmærkningen på strækningen, hvor en 88-årig i går blev spøgelsesbilist. Foto: Privat Peter Poulsen har kørt i mange år, men er rystet over afmærkningen på strækningen, hvor en 88-årig i går blev spøgelsesbilist. Foto: Privat

- Men det gjorde du trods alt ikke - hvorfor tror du ikke, du gjorde det?

- Jeg så skiltene om, at de tre spor blev ledt ind i to og så ind i et i inderbanen. Og så var jeg opmærksom. Men jeg blev forvirret, siger Peter Poulsen, der har lidt ondt af den ældre mand.

Har sat tavlevogn op

- Det kan ikke undskyldes, at han har gjort det, men jeg kan godt forstå det, for det var kun de små trekantede kegler, der stod der, siger han og konstaterer:

- Det var da heldigt, at der ikke var nogen, der blev slået ihjel.

Hos Vejdirektoratet fortæller vagthavende i Trafikinformationscentret, Thorarinn Thorarinsson, at der nu er sat en tavlevogn op i slutningen af åreledningen, som er der, bilerne bliver ledt ind i den indsnævrede vejbane - den står lige omkring Gl. Holte.

- Ud fra sagen står der, at der er sat en tavlevogn op for at markere, hvor åreledningen starter for at undgå forvirring, fortæller den vagthavende.

- Kan man godt forvente, at bilisterne kan finde ud af det deroppe nu?

- Vi har ikke fået opkald, siden vi satte den ekstra afmærkning op, siger Thorarinn Thorarinsson.

- Er der nogen, der har taget stiling til, om der var for dårlig markering deroppe?

- Hvis der kommer en sag ud af det, så skal du have fat i vores driftsafdeling, som først møder i morgen til almindelig tid, siger han.

Vejdirektoratet har nu sat en tavlevogn op for at fjerne forvirringen. Vejdirektoratet har nu sat en tavlevogn op for at fjerne forvirringen.

Kunne have gået grueligt galt

Vagtchef hos Nordsjællands Politi, Peter Olesen, siger, at det er sindssygt heldigt, at der ikke var nogen, der kørte mod hele flokken af spøgelsesbilisten og hans hale af biler, hvoraf de fleste selv standsede deres biler med det samme og kørte ud i rabatten. Eller at den 88-årige ikke mødte andre i de fem kilometer, inden politiet nåede at stoppe ham nede ved Klampenborgvejvej.

- Det er svineheldigt. Det kunne have gået grueligt galt. Nu er vi heldige, at der formentlig er en relativ indsnævring der, så den første bil efter den 88-årige stopper, og at der heldigvis ikke er nogen af de andre tyve, der vælger at overhale og tænker, hvad fanden foregår der. For så kunne vi have fyldt motorvejen med spøgelsesbilister, siger vagtchefen.

52169936 - 24_01_2016 - MEYER KENNETH.jpg 112 - 29. jan. 2016 Spøgelsesbilist slog to ihjel: Politi finder måske aldrig forklaring

Så sent som 23. januar var der to dødsulykker med spøgelsesbilister. Den ene skete på Hillerødmotorvejen, hvor en 29-årig mandlig spøgelsesbilist kørte ind i et ældre ægtepar på 75 og 77 år. Alle tre døde.

Tidligere samme aften døde en 81-årig mandlig spøgelsesbilist ved Roskilde, da han kørte sammen med en modkørende bil. En far og hans et-årige barn i den modkørende bil slap med kvæstelser.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen