112

Pind: Politiet skal forbedre afhøring af voldtægtsofre

Søren Pind fremlægger nu et udspil på voldtægtsområdet efter et 360 graders eftersyn

Voldtægtsområdet er blevet kigget efter i sømmene i Justitsministeriet, der nu lancerer et udspil med navnet 'Respekt for voldtægtsofre'.

Det er især voldtægtsofrene, der skal støttes mere, fremgår det af udspillet.

Politi- og anklagemyndigheden skal blandt andet uddannes bedre og undervises i en afhøringsmodel, der skal give ofrene bedre mulighed for at forklare voldtægtshændelsen med egne ord.

- Voldtægt er et af de mest krænkende og traumatiserende overgreb, som et menneske kan udsættes for, siger justitsminister Søren Pind (v) i en pressemeddelelse:

- Jeg præsenterer nu en række initiativer, som vil betyde, at voldtægtsofrene får en større sikkerhed for, at de i mødet med myndighederne får den bedste behandling, og at deres sager bliver håndteret professionelt.

I meddelelsen fremgår det også, at der skal faste retningslinjer for modtagelse og behandling af anmeldelser om voldtægt, ligesom bistandsadvokaternes rolle skal styrkes.

Søren Pind har længe varslet et eftersyn af voldtægtsområdet og har også i efteråret fremsat et lovforslag, som vil betyde et ekstra år i straf for voldtægt.

Tidligere har en anden del af udspilspakken også været i medierne, da Søren Pind fremlagde, at han ønskede en undersøgelse af profiler af gerningsmænd til voldtægter.

Det skal blandt andet give viden om, hvorfor personer med udenlandsk baggrund er overrepræsenterede i gruppen af dømte voldtægtsmænd i Danmark.

Ekstra Bladet undersøger: Har du oplevet, at politiet ikke kommer, når du ringer, så hører vi gerne fra dig. Tip os på ebpoliti@eb.dk eller sms til 1224 (alm. takst)

FAKTA: Politiet skal strømline voldtægtsindsats

Justitsminister Søren Pind (V) lancerer onsdag et nyt udspil på voldtægtsområdet.

Det sker efter et større eftersyn af området, som ministeren længe har proklameret.

Læs om de konkrete tiltag i udspillet her:

* Politiets håndtering af sager om voldtægt skal strømlines, så der er en ens måde af håndtere anmeldelser på.

* Politiet vil i de kommende år blive undervist i en afhøringsmodel, der skal sikre, at ofrene får endnu bedre mulighed for at forklare hændelsen med egne ord.

* Anklagemyndigheden skal i 2016 gennemgå grunduddannelsen for anklagere. I den forbindelse skal der stærkt fokus på afhøring af blandt andet voldtægtsofre og andre sårbare personer.

* Bistandsadvokaternes rolle styrkes, ved at der indføres særlige bistandsadvokatlister, så man har et klart overblik over, hvilke advokater der faktisk fungerer som bistandsadvokater.

* Politiet skal i løbet af 2016 iværksætte en anmeldelseskampagne, der opfordrer ofre for voldtægt til at anmelde det til politiet.

* Der oprettes en række fora, der skal beskæftige sig med den generelle håndtering af sager om voldtægt.

*Gerningsmandens profil skal kortlægges i en kommende undersøgelse, der skal se nærmere på, hvordan vi kan undgå, at folk bliver udsat for seksualforbrydelser.

Kilder: Justitsministeriet og deres udspil "Respekt for voldtægtsofre".

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Mest læste i 112