Samfund 21 min. siden
IKEA hiver chokolade tilbage
Samfund 32 min. siden
Daniel var fanget i farlig situation på motorvejen: Så hakkede lastbilchauffør bremserne i
Videnskab & teknik 1 time siden
Se aber smovse syge flagermus i sig
Lederen 3 timer siden
Olympisk impotens
Amerikansk valg 2016 3 timer siden
Obama: Jeg er parat til at give stafetten videre
Amerikansk valg 2016 3 timer siden
Bloomberg om Trump: - Jeg kan kende en svindler, når jeg ser en
Samfund 5 timer siden
Myg spreder zikavirus i Florida
Amerikansk valg 2016 5 timer siden
Tidligere CIA-boss langer ud efter Trump i hacker-sag
Amerikansk valg 2016 6 timer siden
Midtens død og barnets svære fødsel
Dansk politik 9 timer siden
DF-profil vil indføre stop for muslimer i Danmark
Erhvervsnyheder 10 timer siden
Facebook runder 1,7 milliarder brugere i kanonregnskab
Krig & katastrofer 10 timer siden
Tyrkiet fyrer 2400 personer fra militæret
Samfund 11 timer siden
Rasende restaurantgæster: Plasticfigur 'tissede' på os
Samfund 11 timer siden
Se videoen: Nicolai kom helt tæt på delfin i Lillebælt
Samfund 11 timer siden
Region: Det samlede Bios-forløb har ikke været kønt
Erhvervsnyheder 12 timer siden
USA fastholder renten trods økonomisk bedring
Samfund 12 timer siden
Fugleinfluenza er udbredt hos fugle i den danske natur
Amerikansk valg 2016 13 timer siden
Trumps opfordring til Putin: Find de hackede mails
Samfund 15 timer siden
Nu igen: Dele af landet ramt af skybrud
Samfund 15 timer siden
Paven: Verden er i krig - men det handler ikke om religion
112

Politi om lig i mergelgrav: Det er ikke bare et drab

Det er mere end et år siden, at 34-årige Jonathan Holst Nielsen forsvandt. Tre måneder senere dukkede hans lig op i mergelgrav i Sydsjælland. Men Jonathans drabsmand er endnu ikke fundet

  • Jonathan Holst Nielsen, der her ses på en selfie sammen med søsteren Anna Nielsen, blev fundet dræbt i en mergelgrav i april sidste år. Det er et år siden, at han forsvandt. Hans drabsmand er endnu ikke blevet fundet. (Priovatfoto)
Jonathan Holst Nielsen, der her ses på en selfie sammen med søsteren Anna Nielsen, blev fundet dræbt i en mergelgrav i april sidste år. Det er et år siden, at han forsvandt. Hans drabsmand er endnu ikke blevet fundet. (Priovatfoto)

- Vi ved ikke, hvor han er blevet dræbt. Altså hvor drabet reelt er begået.

Sådan siger Søren Ravn-Nielsen, der er efterforskningsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han taler om drabet på den 34-årige chauffør Jonathan Holst Nielsen, som egentlig var fra Valby ved København. Men efter at hans lig blev fundet af to drenge, som 21. april var på fisketur ved en mergelgrav ved Herlufmagle, har Sydsjællands og Lolland-Falsters politi stået for efterforskningen.

De fik bjærget liget, som viste sig at være bundet på hænder og fødder. Og der var sat vægtlodder fast til liget, så det blev trukket mod bunden af mergelgraven.

Kriminalteknikere og dykkere var 22. april til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann) Kriminalteknikere og dykkere var 22. april til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann)
Forud for nedsænkningen var den 34-årige likvideret med flere skud. Hvor mange har politiet ikke hidtil ønsket at uddybe.

 Se også: Avis: Drenge fandt lig i mergelgrav

Drabet skulle ikke opdages
Indtil videre er der ingen anholdte i sagen. Og det endda selv om drabet ifølge Søren Ravn-Nielsen er temmelig usædvanligt.

- Man har ikke bare foretaget et drab, men man har også gjort en aktiv handling for at skjule det ved at binde liget og smide det i en mergelgrav. Det har man formentlig gjort med den hensigt, at liget ikke skulle dukke op igen, forklarer Søren Ravn-Nielsen.

En af de store udfordringer for politiet er at få fastlagt et gerningssted. Først når man har et eventuelt gerningssted kan man sikre sig tekniske beviser, eventuelle vidneudsagn og fastlægge, hvad Jonathan Holst Nielsen måtte have foretaget sig på stedet. Det er altsammen oplysninger, som politiet kan bruge til at fastlægge motiv og indkredse kredsen af mulige mistænkte.

Suså2.jpg 112 - 22. apr. 2015 Lig i mergelgrav: Bagbundet på hænder og fødder

I tiden frem til sin voldsomme død boede den 34-årige i Valby i København.

Jonathan Holst Nielsen var forud for sin død ansat som chauffør for en vognmand i København. På billedet sidder han mellem sine forældre, der er desperate efter at få klarhed over deres søns skæbne. (Privatfoto) Jonathan Holst Nielsen var forud for sin død ansat som chauffør for en vognmand i København. På billedet sidder han mellem sine forældre, der er desperate efter at få klarhed over deres søns skæbne. (Privatfoto)
Og kilder med indsigt i miljøet beskriver overfor Ekstra Bladet, hvordan den 34-årige bevægede sig i de kriminelle miljøer.

I forbindelse med drabssagen kom det frem, at han i fjor fik fem måneders fængsel i en sag, der inkluderede fem kilo hash.

Lig i mergelgrav 112 - 28. apr. 2015 Mergelgrav-offer mistede hash for 235.000 kroner

Og kilderne beskriver, hvordan drabet på den 34-årige menes at kunne knyttes til et opgør om et forsvundet parti hash.

Og drabet kan være den eventuelle kulmination på opgøret om hashpartiet.

Forældre vil gerne vide besked
Ekstra Bladet har været i dialog med Jonathan Holst Nielsens forældre. Og de giver udtryk for, at det er frustrerende, at de ikke kan få besked om, hvad der skete, og hvorfor nogen mente, at deres søn skulle dø.

– Vi ved godt, at vi ikke får Jonathan tilbage, og vi er ikke hævngerrige. Men vi har brug for at få sagen opklaret, siger Dorit Holst Nielsen, mor til Jonathan.

Suså3.jpg 112 - 11. maj 2015 Mergelgravsofferet bisat i stilhed

– Det kan ikke være rigtigt, at man i Danmark kan skyde en person og så bare leve videre. Det er skræmmende at tænke på, og vi har det meget dårligt med, at drabsmanden går frit rundt. For hvem bliver den næste, spørger hun.

Det var præcist på dette sted i mergelgraven, at to drenge fandt liget af Jonathan Holst Nielsen. (Foto: Per Rasmussen) Det var præcist på dette sted i mergelgraven, at to drenge fandt liget af Jonathan Holst Nielsen. (Foto: Per Rasmussen)
Ifølge Søren Ravn-Nielsen bruger politiet stadig ressourcer på at efterforske sagen. Det er en af den slags sager, der aldrig bliver forældet.

- Vi arbejder stadig på fuld tryk, selv om der ikke er noget gennembrud endnu. Der er stadig en del efterforskning, som vi arbejder med. Og vi har ikke opgivet håbet om at få det opklaret. Så længe, der er noget at arbejde med og ting, der ikke er undersøgt, og som kan undersøges, så arbejder vi videre, siger efterforskningslederen.

Se også: Forældre til mergelgravsoffer: Find vores søns morder

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen