Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Samfund 4 min. siden
Den sociale brevkasse: Min sagsbehandler tvinger mig til at køre lastbil
Samfund 27 min. siden
Ritt & Co. svinger pisken: Blå blok banker bunden ud af de svageste
Politik 45 min. siden
Merkel advarer tyskerne mod at misbruge fortiden
Politik 50 min. siden
Eksperter efterlyser svar om top-involvering i Tibet-sag
Dansk politik 50 min. siden
Borgmester savner klarere regler for kontanthjælp
Dansk politik 54 min. siden
Kommuner beskyldes for at slå mønt på 225-timersregel
Dansk politik 2 timer siden
S vil have Løkke i samråd om Hjorts regnestykker
Samfund 2 timer siden
Første gang i 50 år: Okapien i Zoo har født
Samfund 3 timer siden
Donald Trump ville have 10-årig norsk sangfugl: Men hun sagde nej
Samfund 3 timer siden
Varm september skriver vejrhistorie
Krig & katastrofer 5 timer siden
Stort hospital i Aleppo meldes ramt af tøndebomber
Amerikansk valg 2016 6 timer siden
Trump åbner en ny front mod Hillary: Bills sexaffærer
Samfund 9 timer siden
Da det brændte i mediefolkenes egen baghave
Samfund 10 timer siden
Advarer mod voldsomt vejr: Her bliver det værst
Dansk politik 11 timer siden
44 mio. kr til ubrugt luft: 'Alle pengene værd'
Krig & katastrofer 11 timer siden
Matthew puster sig op til en kategori 5-orkan i Caribien
Videnskab & teknik 11 timer siden
Bier har også følelser
Lederen 11 timer siden
Brian på dope
Krig & katastrofer 13 timer siden
Avis: Kerry ville gerne have brugt militær magt i Syrien
Samfund 15 timer siden
Op til 72 kontanthjælpsmodtagere kæmper om samme stilling
112

Politi om lig i mergelgrav: Det er ikke bare et drab

Det er mere end et år siden, at 34-årige Jonathan Holst Nielsen forsvandt. Tre måneder senere dukkede hans lig op i mergelgrav i Sydsjælland. Men Jonathans drabsmand er endnu ikke fundet

  • Jonathan Holst Nielsen, der her ses på en selfie sammen med søsteren Anna Nielsen, blev fundet dræbt i en mergelgrav i april sidste år. Det er et år siden, at han forsvandt. Hans drabsmand er endnu ikke blevet fundet. (Priovatfoto)
Jonathan Holst Nielsen, der her ses på en selfie sammen med søsteren Anna Nielsen, blev fundet dræbt i en mergelgrav i april sidste år. Det er et år siden, at han forsvandt. Hans drabsmand er endnu ikke blevet fundet. (Priovatfoto)

- Vi ved ikke, hvor han er blevet dræbt. Altså hvor drabet reelt er begået.

Sådan siger Søren Ravn-Nielsen, der er efterforskningsleder ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han taler om drabet på den 34-årige chauffør Jonathan Holst Nielsen, som egentlig var fra Valby ved København. Men efter at hans lig blev fundet af to drenge, som 21. april var på fisketur ved en mergelgrav ved Herlufmagle, har Sydsjællands og Lolland-Falsters politi stået for efterforskningen.

De fik bjærget liget, som viste sig at være bundet på hænder og fødder. Og der var sat vægtlodder fast til liget, så det blev trukket mod bunden af mergelgraven.

Kriminalteknikere og dykkere var 22. april til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann) Kriminalteknikere og dykkere var 22. april til stede ved mergelgraven for at undersøge de nærmere omstændigheder omkring ligfundet. (Foto: Ulrik Bachmann)
Forud for nedsænkningen var den 34-årige likvideret med flere skud. Hvor mange har politiet ikke hidtil ønsket at uddybe.

 Se også: Avis: Drenge fandt lig i mergelgrav

Drabet skulle ikke opdages
Indtil videre er der ingen anholdte i sagen. Og det endda selv om drabet ifølge Søren Ravn-Nielsen er temmelig usædvanligt.

- Man har ikke bare foretaget et drab, men man har også gjort en aktiv handling for at skjule det ved at binde liget og smide det i en mergelgrav. Det har man formentlig gjort med den hensigt, at liget ikke skulle dukke op igen, forklarer Søren Ravn-Nielsen.

En af de store udfordringer for politiet er at få fastlagt et gerningssted. Først når man har et eventuelt gerningssted kan man sikre sig tekniske beviser, eventuelle vidneudsagn og fastlægge, hvad Jonathan Holst Nielsen måtte have foretaget sig på stedet. Det er altsammen oplysninger, som politiet kan bruge til at fastlægge motiv og indkredse kredsen af mulige mistænkte.

Suså2.jpg 112 - 22. apr. 2015 Lig i mergelgrav: Bagbundet på hænder og fødder

I tiden frem til sin voldsomme død boede den 34-årige i Valby i København.

Jonathan Holst Nielsen var forud for sin død ansat som chauffør for en vognmand i København. På billedet sidder han mellem sine forældre, der er desperate efter at få klarhed over deres søns skæbne. (Privatfoto) Jonathan Holst Nielsen var forud for sin død ansat som chauffør for en vognmand i København. På billedet sidder han mellem sine forældre, der er desperate efter at få klarhed over deres søns skæbne. (Privatfoto)
Og kilder med indsigt i miljøet beskriver overfor Ekstra Bladet, hvordan den 34-årige bevægede sig i de kriminelle miljøer.

I forbindelse med drabssagen kom det frem, at han i fjor fik fem måneders fængsel i en sag, der inkluderede fem kilo hash.

Lig i mergelgrav 112 - 28. apr. 2015 Mergelgrav-offer mistede hash for 235.000 kroner

Og kilderne beskriver, hvordan drabet på den 34-årige menes at kunne knyttes til et opgør om et forsvundet parti hash.

Og drabet kan være den eventuelle kulmination på opgøret om hashpartiet.

Forældre vil gerne vide besked
Ekstra Bladet har været i dialog med Jonathan Holst Nielsens forældre. Og de giver udtryk for, at det er frustrerende, at de ikke kan få besked om, hvad der skete, og hvorfor nogen mente, at deres søn skulle dø.

– Vi ved godt, at vi ikke får Jonathan tilbage, og vi er ikke hævngerrige. Men vi har brug for at få sagen opklaret, siger Dorit Holst Nielsen, mor til Jonathan.

Suså3.jpg 112 - 11. maj 2015 Mergelgravsofferet bisat i stilhed

– Det kan ikke være rigtigt, at man i Danmark kan skyde en person og så bare leve videre. Det er skræmmende at tænke på, og vi har det meget dårligt med, at drabsmanden går frit rundt. For hvem bliver den næste, spørger hun.

Det var præcist på dette sted i mergelgraven, at to drenge fandt liget af Jonathan Holst Nielsen. (Foto: Per Rasmussen) Det var præcist på dette sted i mergelgraven, at to drenge fandt liget af Jonathan Holst Nielsen. (Foto: Per Rasmussen)
Ifølge Søren Ravn-Nielsen bruger politiet stadig ressourcer på at efterforske sagen. Det er en af den slags sager, der aldrig bliver forældet.

- Vi arbejder stadig på fuld tryk, selv om der ikke er noget gennembrud endnu. Der er stadig en del efterforskning, som vi arbejder med. Og vi har ikke opgivet håbet om at få det opklaret. Så længe, der er noget at arbejde med og ting, der ikke er undersøgt, og som kan undersøges, så arbejder vi videre, siger efterforskningslederen.

Se også: Forældre til mergelgravsoffer: Find vores søns morder

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Benjamin Krogh
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen