112

Politichef: Derfor fortæller vi ikke alt om Ulstrup-tragedien

Detaljerne ved fundet af de seks lig, motivet, drabsmåden, rækkefølgen for drabene og gas-udslippet. Alle disse spørgsmål bliver muligvis aldrig besvaret over for medierne, siger vicepolitiinspektør til Ekstra Bladet

Video: Niels Østergaard/Stine Bolther/Mette Fleckner
1/2
Næste »

Ikke kun borgerne i og omkring Ulstrup sydvest for Randers, men alle, der har fulgt med i medierne de seneste par dage, stiller formentlig sig selv og omgivelserne en lang række spørgsmål om familietragedien, som har sendt chokbølger igennem Danmark.

Men ifølge fungerende vicepolitiinspektør hos Østjyllands Politi, Anders Uhrskov, skal offentligheden ikke regne med, at de i de kommende dage, uger og måneder får flere svar, end der er givet indtil nu.

Med andre ord trækker Østjyllands Politi nu en streg i informations-strømmen, efter at de tirsdag aften oplyste i en pressemeddelelse, at det angiveligt var den 45-årige far, der dræbte sine fire børn på henholdsvis tre, seks, 11 og 16 år og den 42-årige hustru og mor til børnene. Herefter begik faren selvmord.

- Vi har at gøre med en meget stor familietragedie, og det hæfter vi os ved. Som sagen står nu, gør vi vores opklaringsarbejde færdigt, og når brikkerne derefter er faldet på plads, informerer vi de pårørende.

- Grundet sagens karakter og omfang har vi et meget stort hensyn at tage til de mennesker, der var tættest på familien, og derfor kan det meget vel være, at vi ikke indvier offentligheden i mere, end vi har gjort indtil nu, siger Anders Uhrskov til Ekstra Bladet.

Intet retsligt efterspil
Således kan det ende med, at pressemeddelelsen fra tirsdag aften var den sidste, der fortalte mere om den forfærdende drabssag og familietragedie. For med Østjyllands Politis udmelding om, at den 45-årige far dræbte sine fire børn og sin hustru, inden han begik selvmord, er der i sagens uhyggelige natur ikke udsigt til en senere retssag, hvor offentligheden kan få kendskab til omstændighederne før, under og efter drabene.

- Det er korrekt, at der sandsynligvis ikke kommer noget retsligt efterspil, og dermed kan vi have fortalt det sidste om hændelserne i Ulstrup, siger Anders Uhrskov og fortsætter:

- Men selv om vi har sat to streger under, at manden dræbte sine børn og sin kone for derefter at tage sit eget liv, så er efterforskningen og obduktionsarbejdet ikke færdigt.

- Skaber I med jeres sparsomme informationer om sagen ikke grobund for mytedannelse?

- Måske, men hensynet til familiens nærmeste vejer tungere. Der sidder nogen tilbage, som har mistet flere mennesker, som de holdt rigtig meget af.

Politiet har mange svar
Den fungerende vicepolitiinspektør vil dog ikke fuldstændigt udelukke, at det på et senere tidspunkt alligevel kan give mening at informere yderligere om tragediens grufulde detaljer.

- Vi er stadig i gang med efterforskningen, så jeg kan selvfølgelig ikke være helt sikker på, at der ikke kan opstå en situation, hvor det vil være hensigtsmæssigt at kaste mere lys over sagen over for medierne og dermed offentligheden, siger Anders Uhrskov.

Meget taler for, at efterforskerne nu ved, hvorfor og hvordan faren udslettede sin egen familie og til sidst sig selv.

- Det er der ingen grund til at fortælle noget om, lyder det kort og klart fra Anders Uhrskov.

Østjyllands Politis frontfigur udadtil i de seneste, travle dage svarer stort set som oven for på de øvrige spørgsmål om farens fremgangsmåde, rækkefølgen af drabene og det efterfølgende gas-udslip, som muligvis skete i et mislykket forsøg på at sprænge ligene og det rødstenede parcelhus på Amstrup Bakker syd for Ulstrup i stumper og stykker.

- Gasudslippet var ikke årsag til dødsfaldene, men jeg vil ikke sige mere om, hvorfor udslippet skete, siger Anders Uhrskov.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Video: Danmarks vildeste studiefest. Se det store nøgenløb - I SLOW MOTION
17-årig somalier amok med jernstang: Angreb offeret, mens hans spiste frokost
Nysgerrig fartbølle kørte tilbage til fotovogn og politi på rasteplads for at få resultatet: 236 km/t
Stor pink dildo, to kilo hash og et gebis: Skoleklasser og daginstitutioner fandt vilde fund under affaldsindsamling
Morten badede med sine børn: Omringet af fem muslimer med kniv og kameraer - "Der skal ske et blodbad"
"Snedig" svindler ville snyde guldsmed for 50.000 kroner: Han havde dog ikke lige forventet politiets baghold...
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik