112

Rigmand erkendte mord for åben mikrofon: Nu kommer hemmeligt vidne med afsløring

Tidligere ven til rigmanden Robert Durst, der blev verdenskendt for HBO-dokumentaren 'The Jinx', hvor han undersøges for at have begået flere uhyggelige mord, afslørede uhyggelig erkendelse i retten

  • Robert Durst vurderes til at have en formue på omkring 100 millioner dollars. Foto: AP
Robert Durst vurderes til at have en formue på omkring 100 millioner dollars. Foto: AP

Der er nyt i en af de mest spektakulære og sensationelle mordsager i amerikansk historie.

Det drejer sig selvfølgelig om den stenrige 74-årige Robert Durst, der igennem flere årtier har været mistænkt for at have begået flere koldblodige mord. Blandt andet på sin kone og sin gode veninde, fordi sidstnævnte tilsyneladende ville gå til politiet.

Durst, der er født ind i en af New Yorks rigeste familier, blev verdenskendt, da HBO drama-dokumentaren ’The Jinx. The lives and deaths of Robert Durst’  løb over skærmen i 2015.

Mistanken mod Durst blev bestemt ikke mindre, da han i seriens sidste minutter for åben mikrofon - som han havde glemt at have på - taler med sig selv og siger:

- Hvad fanden har du gjort?... Dræbt dem alle, selvfølgelig.

Kort efter blev Durst anholdt på et hotel, hvor han var indlogeret under et falskt navn. Sigtet for et 15 år gammelt skuddrab på sin veninde og tidligere talsmand Susan Berman i Los Angeles.

Motivet skulle ifølge anklageren være, at Durst frygtede, at hun ville tale med politiet om hans hustru, Kathleen Dursts forsvinden i 1982, som han også er kraftigt mistænkt for at stå bag, men endnu ikke tiltalt.

Artiklen fortsætter under billedet...

Robert Durst ankommer til retten i kørestol. Sådan er han ikke tidligere blevet set. Foto: AP Robert Durst ankommer til retten i kørestol. Sådan er han ikke tidligere blevet set. Foto: AP  

Frygtede for vidnets sikkerhed
Torsdag kom der så nyt i sagen, da en 72-årig reklamechef i New York og tidligere god ven af Durst, Nathan 'Nick' Chavin vidnede i retten i Los Angeles.

Retssagen mod Durst går tidligst i gang næste år, men anklagemyndigheden ville gerne have ham i vidneskranken inden da, skriver Los Angeles Times.

Igennem flere måneder har hans navn således været hemmeligholdt for offentligheden, da anklagemyndigheden mente, at Durst med en anslået formue på omkring 700 millioner kroner har ressourcerne til at kunne slå ham ihjel.

Chavin var da også svært bevogtet, da han blev ført ind i retslokalet.

Fra vidneskranken kunne han stærkt påvirket fortælle om en aften tilbage i 2014, som han tilbragte sammen med Durst i New York.

Her var han blevet inviteret til middag af Durst, men det var først efter aftensmaden, da de var gået udenfor, at han kom med en uhyggelig indrømmelse ifølge vidnet.

Fugitive Heir EKSTRA Krimi Det fandt politiet hos mordsigtet millionærarving

Artiklen fortsætter under billedet...

Robert Durst her i politiets varetægt. Foto: AP Robert Durst her i politiets varetægt. Foto: AP  

'Hende eller mig'
- Du ville tale om Susan? spurgte Chavin.

- Jeg blev nødt til det. Det var hende eller mig. Jeg havde ikke noget valg, sagde Durst ifølge vidnet.

Chavin kom derudover med en indrømmelse, som kan have betydning for sagen om Durst kone, der forsvandt i 1982.

- Susan fortalte mig, 'Bob (Robert Durst red.) dræbte Kathie (hans hustru red.)'.

Da han i vidneskranken blev spurgt, hvorfor han ikke gik til politiet med den oplysning tidligere, svarede han, at Susan Berman havde sagt, at de skulle 'beskytte Bob'.

- Kathie er død, og det kan vi ikke gøre noget ved, sagde Berman ifølge Chavin.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kathie Durst forsvandt i 1982 og er aldrig blevet fundet. Foto: Jim McCormack/Splash/ All Over P Kathie Durst forsvandt i 1982 og er aldrig blevet fundet. Foto: Jim McCormack/Splash/ All Over P  

Se også: Millionærarving nægter likvidering af veninde

Frikendt for drab
Samtidig troede han stadig ikke på, at Durst på det tidspunkt kunne være en koldblodig morder.

Det var først, da han hørte om episoden med Durst' 71-årige nabo Morris Black i 2001, at han ændrede mening.

Durst var anklaget for mordet på Black, og han erkendte da også i retten at have skudt naboen. Derudover havde han savet hans krop i 20 forskellige stumper på sit køkkengulv, fordelt arme, ben og hoved i plastikposer og smidt torsoen i en billig kuffert for dernæst at kaste kropsdelene i en flod.

Men højst overraskende blev han frikendt for drab, da juryen mente, at han havde handlet i selvforsvar.

Artiklen fortsætter under billedet...

Durst under retssagen i 2003, hvor han var tiltalt for at have myrdet Morris Black. Juryen frikendte ham, da de mente, at der var tale om selvforsvar. Foto: AP Durst under retssagen i 2003, hvor han var tiltalt for at have myrdet Morris Black. Juryen frikendte ham, da de mente, at der var tale om selvforsvar. Foto: AP  

Gammelt brev som bevis
Mistanken for mordet på Susan Berman, som er det eneste, han er tiltalt for, blev kun større, da folkene bag HBO-dokumentarserien fandt frem til et gammelt brev, skrevet af Durst til Berman.

Her var håndskriften og en specifik stavefejl i bynavnet 'Beverley Hills' identisk med et brev, som den formodede morder i sin tid sendte til Beverly Hills Politi for at gøre dem opmærksom på liget.

Da Durst i dokumentaren bliver forevist begge breve og skal udpege sit 'eget' brev, nægter han først forbindelsen, men må til sidst give op.

I drabssagen mod Susan Berman nægter han sig skyldig.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Uhyggeligt voldshelvede: Slået med økser og jernstænger - holdt indepærret i varevogn
Iskold tyv: Tømmer mors bil mens hun besøger børnenes gravsted
Det er Jørn, der er død
Tre groteske overfald på SAMME kvinde - i SAMME uge: Holdt hende indspærret på offentligt toilet
Mand hårdt kvæstet: Ramt af flyvende informationsskilt mens han stod og ventede på konen
Tricktyve havde udset nemt offer i 89-årig kvinde med rollator: Men da tog de fejl
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik