112

Skyderi lammede sønderjysk landsby

Yngre mand anholdt på åben gade i Sommersted efter skudepisode - byen blev spærret af. Se anholdelsen her

Ekstra Bladets fotograf var i byen og fangede den dramatiske situation på video. Se anholdelsen her (Foto: Ernst van Norde)
1/2
Næste »

Politiet gennemsøger her til aften fortsat et villakvarter på Storegade i Sommersted ved Vojens, efter at en mand tidligere i dag affyrede mindst et skarpt skud fra en altan.

Gerningsmanden blev ved 14-tiden anholdt til fods tæt på sit hjem. Forinden havde politiet afspærret Sommersted ved de øst- og vestlige indfaldsveje.

Skyderiet foregik ved 13.15-tiden, og i følge Ekstra Bladets oplysninger blev der skudt med et jagtgevær. Umiddelbart er der kun sket materiel skade.

Mindst et haglskud har ramt en bygning på den modsatte side af vejen. Tre vinduer er knust efter at være ramt af 25-30 hagl. Haglene har ramt i mellem 1,5 og to meters højde.

Straks efter skyderiet tog gerningsmanden flugten på en scooter. Men han væltede i udkanten af byen, og efterlod scooteren. Herefter stak han af til fods gennem nogle haver.

Anholdt på åben gade
Kort efter kl. 14 kom en yngre mand svarende til gerningsmandens signalement gående hen mod gerningsstedet, som på det tidspunkt blev overvåget af kampklædte politifolk.

En politimand råbte ham an og rettede sit automatvåben mod ham. En kollega kom til, og den unge mand blev tvunget til at lægge sig på fortovet, hvorefter han blev lagt i håndjern.

Ved anholdelsen viste det sig, at manden var bevæbnet med en kniv med langt blad. Kniven lå i en frakkelomme.

Filmet af Ekstra Bladet
Anholdelsen blev på nærmeste hold videofilmet af Ekstra Bladets fotograf, som sammen med en kollega befandt sig i byen i en anden sammenhæng.

Politiet har i eftermiddags ransaget huset, hvorfra der blev slkudt. Den anholdtes kæreste blev ført ud af bygningen og kørt til afhøring.

Mangler våbnet
Her til aften oplyser vafgtchef Ole Aamannd, Syd- og Sønderjyllands Politi, at man fortsat mangler at finde skydevåbnet.

- Vi leder stadig med hunde i området, siger han.

I følge vidner skød den 27-årige mand mod en gråbrun Toyota Aygo, som umiddelbart efter kørte ud af Sommersted med retning mod Jels.

Den anholdte stammer fra Sommersted. Tidligere på dagen har vidner set ham rende rundt på Storegade med et skydevåben, oplyser en nabo til Ekstra Bladet.

Den 27-årige bliver fredag fremstillet i et grundlovsforhør ved retten i Sønderborg med krav om varetægtsfængsling.

Sigtelsen lyder på at have forvoldt fare for andres liv og helbred ved at affyre skud hen over en offentlig vej samt for overtrædelse af våbenloven.

 

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Indvandrerpiger amok på banegård: Sådan blev kvinde ydmyget og brutalt afstraffet
Cecilie var øjenvidne til terrorangrebet i London: "Folk lå døde og sårede lige foran os"
Kvinde efterladt chanceløs: Endte alene i elevator med tre tricktyve
Det rene vanvid: Taget med 134 km/t. gennem lille stationsby
Grov krænkelse ved busstoppested: Mand forsøgte at hive bukserne af 9-årig pige
Storsvindlende spillefugl: Sådan snød han med 100 ulovlige MobilePay-konti
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik