Gå til artikel om 1 sek Gå til artikel
Gå til artikel
Samfund 1 time siden
Skat indleder klapjagt på Ubers chauffører
Samfund 1 time siden
Politiets nye våben virker: Fangede udvist kriminel
Samfund 2 timer siden
Narko-gangster Escobars søn: Far var langt mere grusom end man ser i Netflix-serie
Samfund 3 timer siden
Dansker i New Jersey: Kolleger skulle have været med toget
Samfund 4 timer siden
Fra skolegården til Facebook: 'Det er nedern at blive mobbet på nettet'
Samfund 4 timer siden
Skolen kontaktede Susan: Din datter er alt for lårkort
Samfund 4 timer siden
Løkkes tissetrængende hunde vander Nyhavn: Sådan holder du vovsen væk
Samfund 5 timer siden
'Pervers' og 'sexistisk': Denne reklame blev hurtigt trukket tilbage
Dansk politik 5 timer siden
Her giver dansk politiker fuckfinger i byrådssalen
Samfund 6 timer siden
Ekspert: Skat balancerer på kanten af loven
BREAKING NEWS
Skat betaler seks millioner for hemmelige dokumenter
Dansk politik 10 timer siden
Løkke forsvarer Hjort efter drama
BREAKING NEWS
Derfor brændte Svinkløv Badehotel ned til grunden
Samfund 11 timer siden
Novochef: Fyringer er nødvendig tilpasning til fremtiden
Dansk politik 11 timer siden
Løkke affejer EU-tvivl om en dansk Europol-aftale
Samfund 11 timer siden
Ryanair udvider med fire nye ruter
Samfund 11 timer siden
Obama overvejer at give syriske oprørere antiluftskyts
Samfund 11 timer siden
Efter kup vækker Erdogans krav om lang nødret bekymring
Samfund 11 timer siden
Tre supermarkeder tilbagekalder kylling
Amerikansk valg 2016 12 timer siden
Donald Trumps formue skrumper
112

Sygeplejerske tiltalt for drab: Nu skal forsvareren afhøre hende

Den drabstiltalte sygeplejerske nægter sig skyldig i alle anklager

1/2
Næste »

RETTEN I NYKØBING FALSTER (Ekstra Bladet): I mandags var første gang, offentligheden fik lov til at høre den drabstiltalte 31-årige sygeplejerske Christina Hansens forklaring på de ni forhold, hun er tiltalt for i anklageskriftet.

Hun nægtede sig med fast og rolig stemme skyldig i alle anklager mod hende, herunder at hun har givet tre patienter en dødelig dosis morfin og diazepam og forsøgt at dræbe en fjerde patient, hvilket mislykkedes, fordi andet hospitalspersonale fattede mistanke om forgiftning og gav kvinden modgift.

Arne Herskov (tv) 112 - 14. mar. 2016 Drabstiltalt sygeplejerske: Fjendskab på sygehus efter 'fjolleri' med venindes kæreste 

I dag er det forsvarerens tur til at afhøre sin klient på dag 3 af den opsigtsvækkende retssag. Han har på forhånd bebudet , at hans del vil vare et-to timer.

- Det er svært at vurdere præcist, for du ved aldrig, hvordan svarene kommer, siger forsvarer Jørgen Lange.

Anklageren vil derefter formentlig have supplerende spørgsmål til den tiltalte.

Kvinden har været beskyttet af et navneforbud siden grundlovsforhøret i marts 2015, men Østre Landsret har nu stadfæstet byrettens kendelse om at ophæve navneforbuddet på dette tidspunkt, hvor hovedforhandlingen er gået i gang.

Ondsindet sladder

Ved sidste retsmøde fortalte Christina Hansen om miljøet på akutafdelingen pp Nykøbing Falster Sygehus, der var præget af ondsindet sladder og en gruppe sygeplejersker, der var delt i to lejre. Den tiltalte havde særligt udviklet uvenskab med en sygeplejerske, efter den tiltalte var gået hjem fra en fest med en venindes kæreste, forklarede hun

- Kan det have en betydning for den anmeldelse, der er kommet, spurgte anklager Michael Boolsen.

- Nu har jeg siddet et år og tænkt og tænkt, og jeg kan ikke sige mig fri for, at selvfølgelig har jeg tænkt den tanke. Selvfølgelig har man tænkt, at noget af det kunne munde ud i sådanne situationer, sagde sygeplejersken.

Medicin i datters hår

Hun nægter sig også skyldig i, at hun skal have givet sin egen dengang syvårige datter den stærke sovemedicin Zopiclone, der ikke var lægeordineret og ikke var beregnet til børn. Medicinen, som er af en type, der også blev fundet ved en ransagning af sygeplejerskens hjem, er fundet i en analyse af pigens hår, svarende til, at hun har indtaget det i perioden op til tre en halv måned før prøvetagningen.

- Har du en ide om, hvor hun har fået det fra, spurgte anklageren.

- Nej, jeg har ikke givet hende Zypiclone, sagde hun, ligesom hun på spørgsmålet, om hun har en ide om, hvor hun ellers kan have fået det, svarede:

- Jeg ved ikke, hvad hun har adgang til, når hun er hos sin far. Jeg har ikke givet hende Zypiclone, fastslog sygeplejersken Christina Hansen.

Ekstra Bladet følger sagen i retten i dag.

Her er tiltalerne

Retten i Nykøbing Falster indledte i marts retssagen mod en sygeplejerske, der 1. marts 2015 blev anholdt efter en nattevagt på det lokale sygehus, hvor flere patienter døde.

I alt er den 31-årige kvinde tiltalt for ni forhold, som er beskrevet på følgende vis i anklageskriftet.

* Forhold 1 beskriver sygeplejerskens påståede drab på den 72-årige Arne Herskov. Forbrydelsen skete 4. marts 2012 i tidsrummet mellem klokken 09.00 og klokken 21.30 på Nykøbing Falster Sygehus ved indgivelse af en overdosis af morfin og diazepam - bedre kendt som Stesolid.

* Forhold 2 handler om, at den tiltalte skal have misbrugt sin stilling og gjort sig skyldig i tyveri ved at stjæle forskellige typer medicin fra sin arbejdsplads, herunder det kraftige sovemiddel Zopiclone og morfin. Alt sammen til en værdi af 145 kroner.

* Forhold 3 anklager sygeplejersken for overtrædelse af autorisationsloven ved i tidsrummet mellem 1. januar 2015 og 1. marts 2015 at have givet sin dengang syvårige datter kraftige og receptpligtige sovepiller af mærket Zopiclone, som ikke må gives til børn.

* Forhold 4 beskriver sygeplejerskens påståede drab på den 86-årige Anna Lise Poulsen. Ifølge anklageskriftet skete det 28. februar 2015 mellem klokken 19 og 20.30. Igen skal der være tale om en dødelig overdosis af morfin og diazepam.

* Forhold 5 beskriver sagens tredje drab. Her er offeret den 66-årige Viggo Petersen, som ifølge anklagen er blevet dræbt i samme tidsrum som Anna Lise Poulsen. Også fremgangsmåden - en dødelig cocktail af morfin og diazepam - går igen.

* Forhold 6 zoomer ind på drabsforsøget på den 73-årige Maggi Rasmussen. Ifølge anklageskriftet bliver hun forsøgt dræbt i tidsrummet fra 28. februar klokken 19 til 1. marts klokken 05.35 med en dødelig dosis af morfin, diazepam og hjertemedicinen Cordarone. Drabet mislykkes imidlertid, da kolleger fatter mistanke og når at give patienten modgift.

* Forhold 7 er en tiltale for overtrædelse af både straffe- og autorisationsloven, da den tiltalte i sit virke som sygeplejerske skal have misbrugt sin stilling til at krænke privates ret og udvist grovere forsømmelse eller skødesløshed, idet hun i forbindelse med de tre drab og drabsforsøget fejlbehandlede de angivne patienter.

* Forhold 8 anklager sygeplejersken for overtrædelse af bekendtgørelse om euforiserende stoffer ved i forbindelse med sin anholdelse uberettiget at besidde morfintabletter, Zopiclone samt en sprøjte, der havde indeholdt Stesolid.

* Forhold 9 går på, at den 31-årige kvinde under sin varetægtsfængsling har besiddet og anvendt en mobiltelefon.

Kilder: Anklageskriftet fra Statsadvokaten i København

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Michael Bo Mortensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen