112

Syv unge kørte galt: Mistænkes for narkokørsel

En 17-årig dreng har mistet livet og en 19-årig er kommet alvorligt til skade efter en bil med syv unge forulykkede

Se video fra stedet her (Video: Local Eyes)
1/2
Næste »

En voldsom soloulykke onsdag aften, hvor en bil med syv personer i kørte galt, har indtil videre kostet en 17-årig dreng livet, mens en 19-årig mand er indlagt med alvorlige kvæstelser, efter han blandt andet har fået hovedskader i forbindelse med ulykken.

Ulykken skete omkring klokken 22.18 på Kirkeåsvejen ved Højby i Odsherred, hvor føreren af bilen af endnu uvisse årsager mistede herredømmet, så bilen trillede rundt og endte inde på en mark.

Se mere video på localeyes.dk

Se også: 17-årig død i nat efter voldsom ulykke med seks andre i bilen

Det vurderes, at bilen på ulykkestidspunktet kørte over 100 kilometer i timen.

Nogle af de unge blev i forbindelse med ulykken slynget ud af bilen, da de ikke alle havde sikkerhedssele på. Der var kun fem sikkerhedsseler i bilen, på trods af at de altså sad syv personer. Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til Ekstra Bladet, at der var tale om en Daewoo Nubira fra 2001.

Foruden den 17-årige og den 19-årige sad en 15-årig, en 16-årig, to andre 17-årige og en 18-årig i bilen.

Kender ikke føreren
Politiet ved endnu ikke, hvem af de unge, der førte bilen, men de har udtaget blodprøve af alle de unge, da der er mistanke om, at de kan have været påvirket af narkotika.

I forbindelse med ulykken kom et sundhedsuddannet vidne tilfældigt forbi og opdagede uheldet, og hun gik straks i gang med at yde førstehjælp, indtil politi og redningsmandskab kom frem til stedet.

I forbindelse med redningsarbejdet sendte beredskabet en drone op over området for at danne sig overblik over stedet og for at sikre sig, at der ikke befandt sig yderligere tilskadekomne i området, efter at flere unge var blevet slynget ud af bilen. Det viste sig dog ikke at være tilfældet.

Politiet har foreløbig kun haft mulighed for at afhøre to af de unge. Selvom de er stærkt rystede er de sluppet fra ulykken uden nævneværdige skader.

Stort politiarbejde forude
Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, fortæller til Ekstra Bladet, at der fortsat foreligger et stort politiarbejde, før politiet kan sige med sikkerhed, hvad der er sket.

En bilinspektør har været på stedet og lave undersøgelser, og han skal blandt andet aflevere sin rapport, før politiet også kan sige noget mere sikkert om det rent tekniske op til ulykken, og hvor stærkt bilen formodes at have kørt, da de unge forulykkede.

Den afdøde 17-årige var fra Holbæk, mens en af de andre 17-årige er fra Nyborg. De øvrige unge er alle fra Kalundborg.

De pårørende til de unge blev underrettet i løbet af aftenen.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
112 seneste
Lokalavisen.dk – 112
Mand hårdt kvæstet: Ramt af flyvende informationsskilt mens han stod og ventede på konen
Tricktyve havde udset nemt offer i 89-årig kvinde med rollator: Men da tog de fejl
Ledte efter Susanne med hunde og helikopter: Nu er hun fundet død
Desperat råb om hjælp: Hvor er Erik? - forlod hjemmet i nedtrykt tilstand
2-årige Frederik fik kræft sidste år: Faderen sender nu en rørende tak til DSB
Asylcentre mistænker radikalisering på stribe: "Han har lyst til at tage våben og slå folk ihjel - og siger ISIS har ret"
Mest læste i 112
Få EKSTRA overblik