Samfund 8 min. siden
Khader sviner storfamiliefar: Ville du lade dine børn sulte i Syrien?
VTV 32 min. siden
Netop nu: Politiet jagter spritbilister i Nordsjælland
Samfund 46 min. siden
EU vil bestemme, hvad du ser på Netflix
Samfund 48 min. siden
Vandt nørderne?: Derfor skal du droppe 'free bleeding'
Amerikansk valg 2016 48 min. siden
Blev syg af Trumps mobning: - Han kaldte mig Miss Piggy
Terror 51 min. siden
Fire anholdt i Belgien - spor af terrorplaner fundet
Politik 1 time siden
Hacker erkender sig skyldig i afsløring af Clinton i e-mailskandale
Videnskab & teknik 2 timer siden
Fremtidens bus 'svæver' over trafikken
Dansk politik 2 timer siden
S frygter Løkkes skatteregning til LO-familierne
BREAKING NEWS
Løkke bryder valgløfte: Regeringen vil hæve skatten
Politik 3 timer siden
Valutafond presser på for gældseftergivelse i græsk redningspakke
Dansk politik 3 timer siden
Danske soldater glæder sig til vished om krigsdeltagelse
Dansk politik 3 timer siden
DF efterlyser flygtningedebat på Marienborg-møde
Samfund 3 timer siden
Flygtning med 20 børn og tre koner: Ville ikke til Danmark
Samfund 3 timer siden
Ekstra kædelås skræmmer cykeltyven væk
Dansk politik 3 timer siden
Klage til ministre: KL krænker handicappede med talfejl
Dansk politik 3 timer siden
Uffe Elbæk sigter mod borgmesterposter i to storbyer
Terror 3 timer siden
Tvivl om budskaber fra ny Taliban-ledelse i Afghanistan
Dansk politik 3 timer siden
S: Løkke varmer op til ufinansierede skattelettelser
Samfund 3 timer siden
Forskelsbehandling fra landbrugsfonde får kritik
112

Truede Løkke og Støjberg: - Ja, jeg går ind for terror

Anklager kræver en behandlingsdom og derefter udvisning til 32-årig, der blandt andet truede Løkke og Støjberg i mails

  • - Vid, at det I så med Omar kun er begyndelsen på de mange terrorangreb, dette land kommer til at være vidne til, skrev 32-årig til Lars Løkke. (Foto: Francois Walschaerts)
- Vid, at det I så med Omar kun er begyndelsen på de mange terrorangreb, dette land kommer til at være vidne til, skrev 32-årig til Lars Løkke. (Foto: Francois Walschaerts)

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (Ekstra Bladet): Den 32-årige erkendte at have skrevet opslag på Facebook og sendt breve og e-mails, hvor han sympatiserer med terrorister, men nægtede at have opfordret til at udføre terror. Det kom i dag frem i Retten på Frederiksberg.

- Ja, jeg går ind for terror. Hvis du ser på alle dem, der kæmper mod USA, er der jo ingen, der kalder dem frihedskæmpere eller soldater. Det er jer, der kalder dem terrorister, og så må jeg jo være det, fortalte den 32-årige tiltalte i dag i Retten på Frederiksberg og fortsatte:

- Jeg mener ikke, jeg er terrorist lige nu. Men hvis islam siger, at jeg skal være terrorist for at være muslim, må I kalde mig det.

Ok-Lars-Løkke-Rasmussen 112 - 7. jan. 2016 Terror-tiltalt truer Lars Løkke: - Omar er kun begyndelsen

Tror på islamisk styre
Den tiltalte, der er af russisk oprindelse, er blandt andet tiltalt for at sende truende emails til Lars Løkke og Inger Støjberg og for at skrive terror-trusler mod Danmark på Facebook fra november 2014 til februar 2015. Han skrev blandt andet:

'Hvis Danmark er interesseret i at forebygge terror, skal de acceptere Islam som styreform i Danmark og lade muslimerne offentligt henrette alle de kontroversielle personligheder i Danmark, som muslimerne alene afgør, uden at skulle have noget sagt i den sag.'

- Det var kun ment som en provokation, men jeg går ikke ind for demokrati - jeg går ind for islamisk styre. Der er ikke nogen steder i verden, der er det. Hvis der var en islamisk stat, der var stabil, ville jeg tage derhen. Indtil da må jeg jo blive i Danmark.

- Men hvis jeg skulle give Danmark et godt råd, var det at passe på sig selv i stedet for at spille superhelte i verden, sagde den 32-årige.

Se også: Løkke og Støjberg slipper for at vidne i terror-sag

Afsoner behandlingsdom
Anklager i sagen Anders Larsson lagde i retten vægt på, at den tiltaltes Facebook-opslag var offentlige, og derfor kunne de 3,5 millioner danskere, der er aktive på Facebook, potentielt læse med.

- Alle opslag er delt offentligt, for jeg ville ikke bare begrænse det til mine venner. Det var ikke noget privat. Jeg har hverken fået nogle kommentarer eller diskuteret noget med nogen. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle opfordre til noget, sagde han.

I retten sagde den 32-årige, at han kendte mange, der har de samme holdninger.

- Der er mange, der mener sådan noget. Jeg forstår ikke, at I har så stort et problem med mig. Det har overrasket mig, hvor stor en sag det her er blevet.

Se også: Forsvarer kræver Lars Løkke som vidne i terror-sag

I 2006 blev han dømt i den første retssag herhjemme om terrortrusler, efter han sendte en mail til Venstre, hvor han henviste til 11. september-angrebene og truede med at angribe Christiansborg.

Den tiltalte har i mange år lidt af paranoid skizofreni, og Retten i Brøndbyerne idømte ham dengang psykiatrisk behandling på ubestemt tid, hvor han senere skulle udvises fra Danmark i 10 år, men Højesteret omgjorde udvisningen.

Den 32-årige afsoner altså nu en behandlingsdom, men anklager Anders Larsson krævede i dag, at den 32-årige igen idømmes anbringelse på en psykiatrisk afdeling på ubestemt tid, og når han engang erklæres rask, skal han udvises af Danmark for bestandigt.

Mails til Løkke og Støjberg
Da han var varetægtsfængslet for sine ytringer på Facebook, lykkedes det den tiltalte at få smuglet et usb-modem ind på Glostrup Psykiatrisk Center. Her sendte han følgende email til Lars Løkke:

'Nå så du er den nye statsminister. Vid at det i så med Omar kun er begyndelsen på de mange terrorangreb dette land kommer til at være vidne til in sha Allah. Overalt på kloden er der folk som har jalousi for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden en dag selv, gør jeg det gerne. Gør jer klare til at blive slagtet i jeres gader, ved at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften.'

Og ligeledes til Inger Støjberg:

'Nå so, så vandt i valget hva? Vid at det med Omar er kun begyndelsen af gentagne terrorangreb mod dette lorteland..Vi vil ramme jer gang på gang in sha Allah, overalt på kloden er der folk som brænder for deres Profet fred være med ham og får jeg muligheden selv, gør jeg det gerne, gør jer klar til at blive kørt ned, skudt ned og sprunget i luften.'

Der er afsat fem retsdage til sagen.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen