Samfund 6 timer siden
Fagforening: Der vil mangle 9400 pædagoger om ni år
Samfund 7 timer siden
Forfatter: Unge kender ikke bzernes voldsomme oprør i 1980erne
Samfund 7 timer siden
Fem dræbt i indkøbscenter: Kæmpe menneskejagt i USA
Dansk politik 8 timer siden
Kammeraterne har fået nok: Men Mette er iskold
Samfund 8 timer siden
Kæmpe galleri: 15.000 nørder samlet til fest
Amerikansk valg 2016 9 timer siden
Professor har forudset otte præsidenter med særligt system: Her er den næste
Amerikansk valg 2016 10 timer siden
New York Times peger på Hillary Clinton som præsident
Samfund 11 timer siden
Den sociale brevkasse: Hjælp min kone er uden forsørgelse
Dansk politik 11 timer siden
Fem skarpe til Søren Pape om rod i blå blok
Samfund 11 timer siden
Fristad vil ikke stå til ansvar for nedrevne kameraer
Samfund 13 timer siden
15.000 demonstrerer mod racisme efter dødsvold
Krig & katastrofer 13 timer siden
To millioner står uden vand efter bomber
Dansk politik 13 timer siden
Partifæller smadrer løs på Mette: Ta' imod flygtninge
Samfund 14 timer siden
Her løber øllet i rør under gaderne
Politik 15 timer siden
Syngende lussing til Thornings Stephen
Samfund 15 timer siden
En mand, der var en kvinde, får en baby med en kvinde, der var en mand
Videnskab & teknik 15 timer siden
Det Caribiske Hav fløjter til rumvæsnerne
Samfund 15 timer siden
IT-problemer gav DSB billet-bøvl
Politik 16 timer siden
Corbyn genvalgt som Labours partileder
Samfund 16 timer siden
Sensationel fangst på mere end 400 kg: Fik 'gigant-fisk' på krogen
112

Vild fangeflugt: 'De lukkede Hannibal Lecter ud'

Tre farlige fanger efterlyses efter opsigtvækkende flugt fra fængsel i Californien

  • Hossein Nayeri (tv.), Jonathan Tieu og Bac Duong efterlyses i hele USA. Myndighederne tror dog, at de stadig opholder sig i Californien. (Foto: AP)
Hossein Nayeri (tv.), Jonathan Tieu og Bac Duong efterlyses i hele USA. Myndighederne tror dog, at de stadig opholder sig i Californien. (Foto: AP)

Jagten på tre undslupne fanger i Californien intensiveres, og de amerikanske myndigheder advarer om, at de tre mænd er ekstremt farlige.

Fangerne, Jonathan Tieu, 20, Bac Duong, 43, og Hossein Nayeri, 37, brød fredag ud af et fængsel i Santa Ana ved Los Angeles ved hjælp af værktøj og lagener, skriver Los Angeles Times.

Den spektakulære flugt har fået myndighederne til at slå alarm i hele landet, da der er tale om tre mænd med et rystede synderegister.

Farligst er formentlig Hossein Nayeri, der er tiltalt for kidnapning og tortur. Han afventede sin retssag, da han undslap.

- De lukkede Hannibal Lecter ud, siger anklager i Orange County, Heather Brown, om den 37-årige flugtfange.

Jeffrey Hallock, talsmand for sherif-kontoret i Orange County, Californien, briefer pressen om flugten. (Foto: AP) Jeffrey Hallock, talsmand for sherif-kontoret i Orange County, Californien, briefer pressen om flugten. (Foto: AP)

Anklager i Orange County sammenligner Hossein Nayeri med filmkarakteren Hannibal Lecter. (Foto: AP) Anklager i Orange County sammenligner Hossein Nayeri med filmkarakteren Hannibal Lecter. (Foto: AP)  

I 2012 deltog Hossein Nayeri ifølge anklageskriftet i mishandlingen af en mand, som skulle ligge inde med en stor sum marihuana-penge.

Offeret blev kørt ud i ørkenen, hvor han blev tortureret med en bunsenbrænder og overhældt med blegemiddel.

Til sidst fik han skåret sin penis af og blev efterladt til den sikre død i ørkenen. Han blev dog reddet i sidste øjeblik, da et øjenvidne fik tilkaldt hjælp.

Mafia-forbindelser
De to andre flugtfanger er varetægtsfængslet for henholdsvis drab og drabsforsøg.

Jonathan Tieu sigtes for drab og sættes i forbindelse med den vietnamesiske mafia, mens Bac Duong også menes at have forbindelser til organiseret kriminalitet.

Han blev anholdt og fængslet i forbindelse med et drabsforsøg på åben gade.

Der er udlovet dusør for oplysninger om de tre mænd. (Foto: AP) Der er udlovet dusør for oplysninger om de tre mænd. (Foto: AP)

Myndighederne har udlovet en dusør på 200.000 dollar (knap 1,4 millioner kroner) for oplysninger, der fører til anholdelse af de tre mænd.

- Vi mener, at dette var en veltilrettelagt flugt, siger Jeffrey Hallock, der er talsmand for den lokale sherif.

- Vi ved, at der er nogen, som ved noget, tilføjer han på et pressemøde.

Boede på sovesal
Flugten var ifølge myndighederne planlagt ned til mindste detalje. Nayeri, Tieu og Duong befandt sig i en sovesal med 68 indsatte på fjerde etage i F-blokken i Santa Ana-fængslet. Deres flugt blev først opdaget adskillige timer senere.

Ifølge politiet havde trioen skåret hul i en stålplade og forladt sovesalen via en ventilationskanal. De havde desuden lavet et reb af lagener, som de efterfølgende brugte til at klatre ned fra et tag og ud i friheden.

De tre mænd undslap ved at skære hul til denne ventilations-skakt. (Foto: Orange County Sheriff's Office via AP) De tre mænd undslap ved at skære hul til denne ventilations-skakt. (Foto: Orange County Sheriff's Office via AP)  

Politiet efterforsker, hvordan mændene fik fat i værktøj, der gjorde flugten mulig. (Foto: AP) Politiet efterforsker, hvordan mændene fik fat i værktøj, der gjorde flugten mulig. (Foto: AP)

Santa Ana-fængslet er ellers bygget til at forhindre flugt. Kun tre gange tidligere har indsatte haft held til at flygte fra fængslet, der blev opført i 1968.

Flugtfange dræbt
Flugten minder om en tilsvarende opsigtvækkende flugt i 2015, hvor to fanger stak af fra Dannemora-fængslet i staten New York.

De dømte mordere, Richard Matt og David Sweat, havde skåret hul i væggen med vinkelslibere og el-save og forsvandt ud i friheden via et kloaksystem.

Se også: Kvinde tilstår: Hjalp to mordere på fri fod

Det viste sig senere, at de havde fået hjælp af en kvindelig ansat i fængslets systue. Hun er senere blevet idømt op til syv års fængsel for sin rolle.

Efter 20 dage på fri fod blev fanger fundet. Matt blev dræbt i en ildkamp med politiet, mens Sweat blev såret og sendt tilbage bag tremmer, hvor han afsoner en dom på fængsel på livstid.

David Sweat blev pågrebet efter mere end 20 dage på fri fod. (Foto: AP) David Sweat blev pågrebet efter mere end 20 dage på fri fod. (Foto: AP)

Texas 7-flugten

En af mest berygtede fangeflugter i USA i nyere tid fandt sted 13. december 2000, hvor syv mænd - de såkaldte Texas 7 - slap ud fra John B. Connally-fængslet i Texas ved at overfalde fængselsbetjente og stjæle deres uniformer, nøgler og våben.

De syv mænd begik en lang række forbrydelser fra Texas til Colorado, inden de seks uger senere var fanget. En politimand blev dræbt under et røveri, og seks af de syv mænd blev efterfølgende dømt til døden.

Siden er tre blev henrettet, herunder gruppens leder George Rivas.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen