Samfund 55 min. siden
Voldsomt uvejr over Danmark: Her kan det komme igen
Politik 1 time siden
Donald Trump vil udvise indvandrere
Politik 1 time siden
Tyskland forventer langt færre flygtninge i år
Dansk politik 1 time siden
DF: Overskudspenge til nærområder bremser flygtningestrøm
Lederen 2 timer siden
Løkkes løbe-elite
Dansk politik 2 timer siden
SU-forligspartier: Løkke har lovet ikke at skære i SU'en
Samfund 8 timer siden
Våd nat i vente: Her er der risiko for torden og skybrud
Dansk politik 9 timer siden
Flertal af danskerne er imod sænkelse af topskatten
Samfund 9 timer siden
Hjemløs fandt pung og afleverede den: Så fik han vild belønning
Politik 10 timer siden
Østrigs kansler inviterer kolleger til migrantmøde
Samfund 10 timer siden
Den sociale brevkasse: Må jeg holde ferie på kontanthjælp?
Amerikansk valg 2016 10 timer siden
Optimistisk Trump: De sorte stemmer på mig!
Dansk politik 12 timer siden
Hans Engell: Sådan kan minister fedtes ind i skatte-kaos
Samfund 12 timer siden
Globalt revisionsselskab indgår forlig i milliardskandale
Terror 12 timer siden
Tysk militær skal tjekke rekrutter for at finde islamister
Terror 14 timer siden
Tunesiens nye regeringschef blæser til kamp mod terror
Dansk politik 15 timer siden
Tidligere ministre tier om det politiske ansvar i Skat
Samfund 15 timer siden
Følte sig snydt for rejsegilde: Hejste lolita-dukke op i flagstangen
Krig & katastrofer 16 timer siden
Dødstallet i Italien er oppe på 290 efter skælvet
Samfund 16 timer siden
Bayerns finansminister vil masse-hjemsende migranter
112

Vild fangeflugt: 'De lukkede Hannibal Lecter ud'

Tre farlige fanger efterlyses efter opsigtvækkende flugt fra fængsel i Californien

  • Hossein Nayeri (tv.), Jonathan Tieu og Bac Duong efterlyses i hele USA. Myndighederne tror dog, at de stadig opholder sig i Californien. (Foto: AP)
Hossein Nayeri (tv.), Jonathan Tieu og Bac Duong efterlyses i hele USA. Myndighederne tror dog, at de stadig opholder sig i Californien. (Foto: AP)

Jagten på tre undslupne fanger i Californien intensiveres, og de amerikanske myndigheder advarer om, at de tre mænd er ekstremt farlige.

Fangerne, Jonathan Tieu, 20, Bac Duong, 43, og Hossein Nayeri, 37, brød fredag ud af et fængsel i Santa Ana ved Los Angeles ved hjælp af værktøj og lagener, skriver Los Angeles Times.

Den spektakulære flugt har fået myndighederne til at slå alarm i hele landet, da der er tale om tre mænd med et rystede synderegister.

Farligst er formentlig Hossein Nayeri, der er tiltalt for kidnapning og tortur. Han afventede sin retssag, da han undslap.

- De lukkede Hannibal Lecter ud, siger anklager i Orange County, Heather Brown, om den 37-årige flugtfange.

Jeffrey Hallock, talsmand for sherif-kontoret i Orange County, Californien, briefer pressen om flugten. (Foto: AP) Jeffrey Hallock, talsmand for sherif-kontoret i Orange County, Californien, briefer pressen om flugten. (Foto: AP)

Anklager i Orange County sammenligner Hossein Nayeri med filmkarakteren Hannibal Lecter. (Foto: AP) Anklager i Orange County sammenligner Hossein Nayeri med filmkarakteren Hannibal Lecter. (Foto: AP)  

I 2012 deltog Hossein Nayeri ifølge anklageskriftet i mishandlingen af en mand, som skulle ligge inde med en stor sum marihuana-penge.

Offeret blev kørt ud i ørkenen, hvor han blev tortureret med en bunsenbrænder og overhældt med blegemiddel.

Til sidst fik han skåret sin penis af og blev efterladt til den sikre død i ørkenen. Han blev dog reddet i sidste øjeblik, da et øjenvidne fik tilkaldt hjælp.

Mafia-forbindelser
De to andre flugtfanger er varetægtsfængslet for henholdsvis drab og drabsforsøg.

Jonathan Tieu sigtes for drab og sættes i forbindelse med den vietnamesiske mafia, mens Bac Duong også menes at have forbindelser til organiseret kriminalitet.

Han blev anholdt og fængslet i forbindelse med et drabsforsøg på åben gade.

Der er udlovet dusør for oplysninger om de tre mænd. (Foto: AP) Der er udlovet dusør for oplysninger om de tre mænd. (Foto: AP)

Myndighederne har udlovet en dusør på 200.000 dollar (knap 1,4 millioner kroner) for oplysninger, der fører til anholdelse af de tre mænd.

- Vi mener, at dette var en veltilrettelagt flugt, siger Jeffrey Hallock, der er talsmand for den lokale sherif.

- Vi ved, at der er nogen, som ved noget, tilføjer han på et pressemøde.

Boede på sovesal
Flugten var ifølge myndighederne planlagt ned til mindste detalje. Nayeri, Tieu og Duong befandt sig i en sovesal med 68 indsatte på fjerde etage i F-blokken i Santa Ana-fængslet. Deres flugt blev først opdaget adskillige timer senere.

Ifølge politiet havde trioen skåret hul i en stålplade og forladt sovesalen via en ventilationskanal. De havde desuden lavet et reb af lagener, som de efterfølgende brugte til at klatre ned fra et tag og ud i friheden.

De tre mænd undslap ved at skære hul til denne ventilations-skakt. (Foto: Orange County Sheriff's Office via AP) De tre mænd undslap ved at skære hul til denne ventilations-skakt. (Foto: Orange County Sheriff's Office via AP)  

Politiet efterforsker, hvordan mændene fik fat i værktøj, der gjorde flugten mulig. (Foto: AP) Politiet efterforsker, hvordan mændene fik fat i værktøj, der gjorde flugten mulig. (Foto: AP)

Santa Ana-fængslet er ellers bygget til at forhindre flugt. Kun tre gange tidligere har indsatte haft held til at flygte fra fængslet, der blev opført i 1968.

Flugtfange dræbt
Flugten minder om en tilsvarende opsigtvækkende flugt i 2015, hvor to fanger stak af fra Dannemora-fængslet i staten New York.

De dømte mordere, Richard Matt og David Sweat, havde skåret hul i væggen med vinkelslibere og el-save og forsvandt ud i friheden via et kloaksystem.

Se også: Kvinde tilstår: Hjalp to mordere på fri fod

Det viste sig senere, at de havde fået hjælp af en kvindelig ansat i fængslets systue. Hun er senere blevet idømt op til syv års fængsel for sin rolle.

Efter 20 dage på fri fod blev fanger fundet. Matt blev dræbt i en ildkamp med politiet, mens Sweat blev såret og sendt tilbage bag tremmer, hvor han afsoner en dom på fængsel på livstid.

David Sweat blev pågrebet efter mere end 20 dage på fri fod. (Foto: AP) David Sweat blev pågrebet efter mere end 20 dage på fri fod. (Foto: AP)

Texas 7-flugten

En af mest berygtede fangeflugter i USA i nyere tid fandt sted 13. december 2000, hvor syv mænd - de såkaldte Texas 7 - slap ud fra John B. Connally-fængslet i Texas ved at overfalde fængselsbetjente og stjæle deres uniformer, nøgler og våben.

De syv mænd begik en lang række forbrydelser fra Texas til Colorado, inden de seks uger senere var fanget. En politimand blev dræbt under et røveri, og seks af de syv mænd blev efterfølgende dømt til døden.

Siden er tre blev henrettet, herunder gruppens leder George Rivas.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Lokalavisen.dk – 112
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen