Swipe header Håndværkeren

Truck-byggesæt: Lav din egen Hummer

Bilfirmaet bag Hummer'en vil nu genoplive den originale truck med et kitcar-sæt

  • Det er denne Humvee C-serie, som AM General vil lave en kit-car-udgave af (Foto: autoblog.com)
Det er denne Humvee C-serie, som AM General vil lave en kit-car-udgave af (Foto: autoblog.com)

Der gik et sus gennem mange truck-elskere den 24. maj 2010, da den sidste Hummer H3 rullede ud af General Motors fabrikshaller i Shreveport i den amerikanske stat Louisiana.

Men nu er AM General, der i 1999 solgte Hummer-navnet til netop General Motors, klar med det tætteste, som du kommer på at kunne købe et nyt eksemplar af den populære militærtruck. Det skriver hjemmesiden hummerguy.net

AM General vil nemlig angiveligt lave en kitcar-udgave af den såkaldte Humvee, som de siden 1984 har leveret til det amerikanske militær. Bilen blev særdeles populær blandt mennesker uden for militæret i 90’erne, da Arnold Schwarzenegger begyndte at bruge den som sit foretrukne køretøj.

SE OGSÅ:

Skærmbillede 2012-08-02 kl. 16.26.57 Håndværkeren - 3. aug. 2012 TV: Verdens mest populære fly samlet på 2 min

Siden købte General Motors bilens rettighederne og omdømte den til Hummer H1, som på daværende tidspunkt bare var et kælenavn. Siden kom både en H2 og H3, indtil General Motors dårlige økonomi til sidst måtte bremse produktionen af den nærmest vulgære firehjustrækker.

AM Generals kopi-udgave kommer til at koste over 350.000 kroner uden hverken motor eller gearkasse. Ifølge AM General kan du dog få gearkasse og en V8-dieselmotor uden at den samlede pris overstiger 450.000 kroner.

SE OGSÅ:

Skærmbillede 2012-08-03 kl. 16.45.29 Håndværkeren - 4. aug. 2012 TV: Fan bygger Batmans motorcykel

Selvom det lyder som en noget pebret pris, bilpriserne i USA taget i betragtning, så kan det godt vise sig at være lidt af et tilbud. En Hummer H1 Alpha kostede nemlig omkring 850.000 danske kroner på det amerikanske marked tilbage i 2006.

Til gengæld kommer Humvee-kopien ikke til at ligne den civile udgave af Hummer H1’eren, for du får ikke et lækkert interiør, ekstra stærke låse, sidespejle, metaldøre eller nogle af andre moderniseringer, som blev tilføjet, da det fik sin store succes på det private bilmarked. Du får bare en rå efterligning af verdens mest populære militærtruck.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere