Swipe header Håndværkeren

Hårdføre håndværker-mobiler

Vi har testet to robuste smartphones, som både kan tåle vand, støv og hårde stød

  • Telefonerne blev ikke skånet under testen, men de er begge fortsat fuldt funktionsdygtige. Den ene er dog mere medtaget end den anden. Foto: Esben Skrumsager
Telefonerne blev ikke skånet under testen, men de er begge fortsat fuldt funktionsdygtige. Den ene er dog mere medtaget end den anden. Foto: Esben Skrumsager

Cat S40

5

Samsung Galaxy XCover 3

4

Selvom de fleste håndværkere har skruet hænderne godt på, kan selv den bedste miste grebet om telefonen med en smadret skærm eller dybe ridser til følge. Heldigvis findes der efterhånden også en række smarte telefoner, der både kan tåle en tur på gulvet og ned i en spand vand. Vi har testet to af de nyeste modeller.

Samsung har næsten været med siden begyndelsen. Den første Galaxy-model kom i 2009, og siden da har den sydkoreanske elektronikgigant sprøjtet smartphones ud i ét væk. Galaxy XCover 3 er den nyeste model i XCover-serien, som blandt andet er både støv- og vandtæt.

Tredjegenerations XCover lever samtidig også op til den militære standard MIL-STD 810G, hvilket betyder, at man roligt skulle kunne lade den ramme betongulvet, når den glider ud ad hånden.

Caterpillar er mest af alt kendt for deres brede sortiment af bygge- og anlægsmaskiner, men den amerikanske virksomhed har siden 2013 også lavet robuste telefoner til håndværkere.

Stor prisforskel
Ligesom hos Samsung er det Android, der er styresystemet i Cat S40-telefonen. Der er således ikke den store forskel på telefonerne ved første øjekast. Men under det solide ydre er de langt fra ens.

På de fleste punkter er Cat-telefonen teknisk set overlegen. Kameraet er væsentligt bedre, skærmen er en anelse større, og det samme er batteriet. S40 har dog en mindre processor end XCover, hvilket gør Samsung-telefonen mærkbart hurtigere. Så hvis hverken kamera, skærm eller batteri er afgørende, får man langt mere for pengene hos Samsung. XCover 3 kan nemlig fås fra omkring 1349 kr., mens Caterpillar-modellen er dobbelt så dyr.

Se også: Caddy blandt klassens bedste

Begge telefoner har en række praktiske funktioner. Blandt andet er der en dedikeret knap på siden af telefonerne, som kan bruges til at aktivere telefonernes lommelygter. Det er også i begge tilfælde muligt at aktivere øget berøringsfølsomhed, så man kan bruge telefonerne uden at skulle tage handskerne af.

Vand er det rene vand
De tåler på papiret både vand, støv og stød. En tur i vandbaljen var da heller intet problem for de to telefoner, men efter gentagne fald på betongulv begyndte klappen og batteriet på XCover 3 at falde af, når den blev tabt. Så selvom telefonen stadig var funktionsdygtig, når den blev samlet, må vi konkludere, at Cat S40 altså lever op til sit mere robuste design.

Hvis man som håndværker er på udkig efter en telefon, der skal kunne klare det meste, men som ikke nødvendigvis ligner en håndværkertelefon, så er Samsung Galaxy XCover 3 et rigtig godt bud til en imponerende lav pris.

Hvis ekstrem holdbarhed og batterilevetid til gengæld vægter højere end udseendet, er der ingen vej udenom testens mest robuste model, Cat S40.

Fakta

Cat S40

Mål: 144,9 x 74,1 x 12,5 mm

Vægt: 185 gram

Skærm: 4,7"

Ydelse: 1,1 GHz, 1 GB RAM

Lagerplads: 16 GB lager + micro-SD

Kamera: 8 MP/2 MP front

Batteri: 3000 mAh

Styresystem: Android

Pris: 2749 kr.

Vurdering:

Testpanelets kommentar: Cat S40 har en tykkelse, som sikrer et godt greb om telefonen. Til gengæld er bredden irriterende, da telefonen i mange situationer er for stor til at betjene med en enkelt hånd. Desuden fylder den meget i lommen.

Gummiet på bagsiden giver rigtig god mening, fordi det øger grebet og mindsker synlige ridser.

Det er desuden lækkert med knappen til lommerlygten på siden af telefonen. Lyset er ganske udmærket – i hvert fald bedre end en almindelig smartphone.

 

Samsung Galaxy XCover 3

Mål: 132,9 x 70,1 x 10,0 mm

Vægt: 154 gram

Skærm: 4,5"

Ydelse: 1,2 GHz, 1½ GB RAM

Lagerplads: 8 GB lager + micro-SD

Kamera: 5 MP/2 MP front

Batteri: 2200 mAh

Styresystem: Android

Pris: 1.349 kr.

Vurdering:

Testpanelets kommentar: Samsung XCover 3 har ligeledes en dedikeret knap til lyset, som er meget skarpt, hvilket naturligvis er en stor fordel.

De har gjort kanterne rillede, hvilket er en rigtig god idé, men det er ærgerligt, at de har gjort det i hård plast, for den føles glat i hånden. Den er næsten lige så bred som den anden telefon, hvilket kan gøre det besværligt at betjene den.

Det taler dog til Samsungs fordel, at de ikke har gjort for meget ud af at få den til at ligne en håndværkertelefon

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste i Håndværkeren
Hent flere