Persondata politik
Bil nyheder

Bilsyn en gang om året

Nye synsregler lægger op til syn en gang om året. 800.000 bilejere bliver ramt

Seneste i biler

Biler Mest læste

EKSTRA Forbrug

 

Et nyt udkast fra EU-kommissionen vil betyde, at mange danske bilejere kommer til at se mere til deres lokale synsmand, end de har været vant til.

Forslaget går på, at alle biler, der er mere end seks år gamle skal synes hvert år. Som reglerne er nu, skal danske biler synes efter fire år på vejene og derefter hvert andet år.

Det er en del af den pakke som vicepræsident for EU-kommisionen, Siim Kallas har fremlagt.

Se også: LÆS OGSÅ: Du kan ikke stole på synsvirksomhederne

Synshallerne bakker op
Selvom de danske krav allerede er skrappe, så er der ingen tvivl om, at det nye regelsæt vil betyde endnu sikrere køretøjer på de danske veje, mener man hos Danmarks største synsvirksomhed.

- Vi støtter kommissionens ønsker om strengere og hyppigere kontrol af køretøjer i forbindelse med syn. Specielt forslaget om at bruge mere objektive metoder, siger administrerende direktør for Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen, som mener at ikke-subjektive syn vil give en mere ensartet kvalitet og færre risiko for fejl.

Sikre Sverige
EU-kommisionen lægger desuden op til at ældre biler skal synes hvert år. Sådan er det i Sverige og Storbritannien.

I en rapport udarbejdet af det britiske transportministerium er netop Sverige og Storbritannien helt i top på listen over færrest trafikdødsfald i Europa. Mens Danmark i 2010 havde 48 dødsfald pr. en million indbyggere, er tallene for Sverige og Storbritannien henholdsvis 28 og 30 dødsfald.

I New Zeeland er man gået endnu videre i bestræbelserne på at gøre vejene mere sikre. De såkaldte Warrant fitness skal foretages hvert halve år. Prisen er 50 New Zeelandske dollar, som svarer til omkring 250 danske kroner.

Ifølge EU’s beregninger vil en stramning af reglerne betyde omkring 800.000 flere bilsyn om året. Noget der sammenlagt vil koste danske bilejerne i omegnen 335 millioner kroner.

Hvad mener du? Vil hypigere bilsyn give færre ulykker eller er det noget andet, der skal til?

Og så vil vi gerne høre fra dig, hvis du har kendskab til synsfolk, der mod kolde kontanter godkender biler, der ikke burde kunne godkendes? Skriv til berner@eb.dk

Se også: TV: Syns-mand misbruger millionøse

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik