Original Batmobil til salg for millioner

Et auktionshus sælger den originale Batmobil fra 1966. Den ventes at gå for millioner

  • Selvom der er tale om en batmobil fra før Christopher Nolans dystre Batman-æra, hvor en særdeles veludstyret batmobil kan klare sig gennem nærmest hvad som helst, så kan denne klassiske batmobil også lidt af hvert.  Den har blandt andet bat-telefon, røgkanon og mange andre gadgets, lyder det fra auktionshuset.
Selvom der er tale om en batmobil fra før Christopher Nolans dystre Batman-æra, hvor en særdeles veludstyret batmobil kan klare sig gennem nærmest hvad som helst, så kan denne klassiske batmobil også lidt af hvert. Den har blandt andet bat-telefon, røgkanon og mange andre gadgets, lyder det fra auktionshuset.
1/4
Næste »

Snart er der mulighed for at parkere en ægte Hollywood-klassiker i garagen. For den originale batmobil er blevet sat til salg.

- Batmobilen fra 1966 lavet af George Barris er en af de mest berømte biler i Hollywood-historien, og bilen er blevet et ægte ikon for de følgende generationer af batmobiler, siger direktør Craig Jackson fra auktionshuset Barrett-Jackson, der står for salget.

Batmobilen - en ombygget Lincoln Futura fra 1955 - var en del af Batman-tv-serien - som bare hed "Batman", og var også med i filmversionen med Adam West i rollen som den maskerede superhelt.

- Bilen kan lave en hurtig 180-graders vending - et såkaldt 'bat-turn' - takket være to faldskærme monteret bag på bilen, lyder det fra auktionshuset.

- Køretøjet har ikke bare det særegne flagermus-logo midt på døren, det markerer også en tid i tv-historien, hvor man gjorde en bil til en tv-series rigtige stjerne, lyder det fra Craig Jackson i en meddelelse til pressen.

Batmobilen har telefon!
Selvom der er tale om en batmobil fra før Christopher Nolans dystre Batman-æra, hvor en særdeles veludstyret batmobil kan klare sig gennem nærmest hvad som helst, så kan denne klassiske batmobil også lidt af hvert.

Den har blandt andet bat-telefon, røgkanon 'og mange andre gadgets', lyder det fra auktionshuset.

Hvorvidt bilen stadig kan indhente forbrydere og flygte fra dem om nødvendigt, siger meddelelsen ikke noget om. Men auktionen finder sted 19. januar i Arizona, og det er forventet, at klassikeren vil indbringe flere millioner dollar.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen