Saab vækkes til live igen

Konsortiet Nevs vil fremstille en elektrisk udgave af 9-3 allerede i 2014

  • Det kinesisk-japansk konsortie Nevs, der købte konkursboet af Saab tidligere i år, vil producere Saab 9-3 allerede næste år. Nevs vil være et af verdens største producent af eldrevne biler. Og Saab-navnet skal give brand-value til mærket
Det kinesisk-japansk konsortie Nevs, der købte konkursboet af Saab tidligere i år, vil producere Saab 9-3 allerede næste år. Nevs vil være et af verdens største producent af eldrevne biler. Og Saab-navnet skal give brand-value til mærket
1/2
Næste »

Saab gik konkurs i 2011, men selv en konkurs var åbenbart ikke nok til at så hæderkronede Saab ud.

Det kinesisk-japanske firma Nevs eller National Electric Vehicle Sweden AB købte konkursboet af Saab i juni måned, og har store planer om at fortsætte med at producere Saabs 9-3'er under Saab-navnet. Det bliver dog uden logoet, som Nevs foreløbig ikke har sikret sig rettighederne til.

Planen er, at have en eldrevet udgave af Saab 9-3 færdig i 2014, en model, der vil blive bygget på Phoenix-platformen på fabrikken i Trollhättan, skriver Nevs på sin hjemmeside.

Nevs overvejer også at producere en benzindrevet udgave af 9-3 til næste år. Den skal alene laves for at holde mærkevaren Saab i live, indtil den egentlige produktion af elbilen går i gang.

Hele projektet afhænger dog af hvordan drøftelserne med Saabs tidligere underleverandører kommer til at spænde af.

Se også: Saab har fundet sin køber

Om Nevs

NEVS er 100 procent ejet af National Modern Energy Holdings Ltd, hvis grundlægger og hovedejer er Kai Johan Jiang.

Med støtte fra de eksisterende ressourcer og leverancer fra fortrinsvis japanske teknologivirksomehder, starter Nevs en virksomhed i Trollhättan, som udelukkende har til fordel at udvikle og producere elbiler - især til det kinesiske marked. Målet er at blive en førende producent af elbiler.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Linette K. Jespersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen