Ups, rattet faldt af

En dragcarkører går i panik, da rattet falder af hans 8.000 hk stærke dragster

  • En funny car er grundlæggende ret identisk med de endnu hurtigere top fuel dragsters, blot med kortere akselafstand og et karosseri af kulfiber. Obs: det er ikke denne dragster, der er tæt på at komme galt afsted i videoen.
En funny car er grundlæggende ret identisk med de endnu hurtigere top fuel dragsters, blot med kortere akselafstand og et karosseri af kulfiber. Obs: det er ikke denne dragster, der er tæt på at komme galt afsted i videoen.
1/2
Næste »

Det er ikke altid lige lige muntert at køre dragsters. Det kan denne video bevidne. Føreren af den cirka 8.000 hk stærke funny car giver gas og ræser afsted - men kort efter mister han rat med tilhørende gearskift.

Og så går der naturligvis panik i den stakkels chauffør.

En funny car er grundlæggende identisk med de endnu hurtigere top fuel dragsters, blot med kortere akselafstand og et karosseri af kulfiber.

Karosseriet yder mere luftmodstand end på top fuel dragsterne, men på trods af det når bilerne typisk en topfart på omkring 500 km i timen for enden af den 402 meter lange bane.

En hurtig funny car bruger typisk 4-5 sekunder på at tilbagelægge de 402 meter, mens de hurtigste top fuelere klarer sagen på under 4 sekunder.

Skærmbillede 2012-11-20 kl. 08.32.31 Bil nyheder - 20. nov. 2012 TV: Bildæk bliver intelligente5000 Bil nyheder - 20. nov. 2012 TV: Toyota bygger mærkelig bil på rekordtid

Hent flere

Biler Mest læste

Hent flere

EKSTRA Forbrug

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør lige nu: Mikkel Selin
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk