Ny Toyota Auris

En helt ny og forhåbentlig lidt mere sexet afløser for Toyota Auris er så godt som klar

  • Hyundai i30? Næ, det er søreme en Toyota
Hyundai i30? Næ, det er søreme en Toyota
1/3
Næste »

Toyota har hårdt brug for en ny model i Golf-klassen. Det står nemlig slemt til med den anonyme Auris i Europa.

Alene i de første fire måneder af året solgte Auris blot 27.722 bil i Europa mens VW Golf solgte hele 161.753 styks. Og Toyotas salg faldt med over en fjerdedel i forhold til 2011.

Auris afløste i 2007 Corolla, og nu er en ny på vej efter fem år på markedet.

Den nye Auris er vokset 30 mm i længden og blevet temmeligt voldsomme 55 mm lavere sammenlignet med den nuværende model. Det har dog alt i alt medført en væsentlig rummeligere kabine med 20 mm mere plads til benene som bagsædepassager.

Også indvendig lover Toyota godt nyt: "Lys, knapper, farver og finish er helt i top og efterlader det helt rette indtryk af en bil med masser af plads, høj komfort og generel øget kvalitet af materialerne i kabinen", skriver Toyota.

Også med hybrid
Mindste motor bliver den kendte 1,33 firecylinder med omkring 100 hk - og så får vi også en 1,6 benzin og en 1,4 liters og 2.0-diesel.

Hybridmodellen får 1,8'eren som vi også kender fra dagens hybridmodeller (bortset fra Yaris hybrid).

Der er ikke lagt op til at Toyota vil bygge små benzin-turbo-motorer, som vi kender det fra en stor del af konkurrenterne. Men der er ingen tvivl om at Toyota overvejer det - især efter at koreanerne har meddelt at de vil bygge turbomotorer.

Ligesom den nuværende Auris vil den nye da også blive bygget på Toyota-fabrikken i Burnaston i England. Her producerer man i øvrigt også den lidt større Toyota Avensis.

Toyota Yaris hybrid 16-9 lille Bil anmeldelser - 2. jun. 2012 Toyota Yaris hybrid: meget bil for pengeneSe også: Første test: Toyota Prius+

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen