TV: Racer med kæmpemotor er kommet til byen

En gammel Opelracer, som for i 1920'erne kørte ræs i Danmark er tilbage igen. Denne gang i København. Hør bilen her

  • Videoen kan desværre ikke vises
 

Opels racerbil fra 1914 har et slagvolumen på intet mindre end 12,3 liter og en ydelse på 260 hk. En ganske anstændig ydelse for en bil, som kørte på diagonaldæk og ikke havde sikkerhedsele.

- Og heller ikke nogen nem bil at køre, fortæller Opels faste chauffør på bilen til Ekstra Bladet i dag.

På Rådhuspladsen stod bilen sammen med en del af de øvrige biler, som skal køre i weekendens løb i København. Bilen er udstyret med håndsving til at starte motoren med, men det er kræver sin mand, så i dag blev bilen trukket i gang.

- Den er utrolig vanskelig at køre, når du kører langsomt. Det går noget bedre ved topfart, fortæller Wolfgang H. Scholz, der til daglig er leder af Opels Museum i Rüsselsheim.

Motoren var temmelig enestående for sin tid. Det er en firecylindret sag på 12,3 liter, 16 ventiler og en maksimal stempelhastighed på 24 meter i sekundet, som i parantes bemærket er det samme som de bedste motorer præsterer i dag.

Kapløb på Sand
Bilen har tidligere været i Danmark i forbindelse med Fanøløbene på Fanø strand. Opel vandt dette løb to gange. Topfarten på Fanøs sandstrand var 189,2 km/t, da Opel fabrikskøreren Carl Jørns kørte allerstærkest.

Er du mere til nye biler, bliver den nye Astra OPC, som har intet mindre end 280 hk under kølerhjelmen, og er den hurtigste GTI lige nu (eftersom Ford Focus RS er udgået) også præsenteret i forbindelse med CHGP.

Coulthard Bil nyheder 3. aug. 2012 Se også: Coulthard giver den gas ved Holmens kanal

Hent flere

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik