Nye regler for replica-biler

Trafikstyrelsen indfører lempede regler for syn og godkendelse af replica-biler

  • Et nyt princip medfører, at en replica-bil, der er en god kopi af originalbilen, kan nøjes med at opfylde de tekniske krav, der var gældende for originalbilen, hvilket er en lempelse af reglerne. Sådan en fiks Batmobil her skal altså alene opfylde de krav, som der blev stillet til den oprindelige Batman-bil ... øhh. Okay måske ikke, men det gælder for alle andre replikaer
Et nyt princip medfører, at en replica-bil, der er en god kopi af originalbilen, kan nøjes med at opfylde de tekniske krav, der var gældende for originalbilen, hvilket er en lempelse af reglerne. Sådan en fiks Batmobil her skal altså alene opfylde de krav, som der blev stillet til den oprindelige Batman-bil ... øhh. Okay måske ikke, men det gælder for alle andre replikaer

Baggrunden for de lempede regler er, at der allerede findes et antal replica-biler, der er registreret ukorrekt i Danmark, f.eks. med ukorrekt angivelse af dato for 1. registrering. Synsreglerne skal derfor være klarere.

Et nyt princip medfører, at en replica-bil, der er en god kopi af originalbilen, kan nøjes med at opfylde de tekniske krav, der var gældende for originalbilen, hvilket er en lempelse af reglerne.

De nye administrative regler om replica-biler træder i kraft 1. juli 2012. Du kan læse mere om ændringerne i meddelelse nr. 1970 via dette link.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen