Danmarks hårdeste MTB-ræs er slut - se billederne her

Det årlige Le Mans for mountainbikere er netop afsluttet - se alle billederne fra det hårde cykelløb her

Nordic24 er Le Mans på mountainbike, hvor godt 1000 deltagere samles i Rude Skov i Rudersdal for at flytte sine egne grænser for hvor langt man kan køre på 24 timer - enten som hold eller som solorytter.

I år var ruten 16 km lang og ifølge dem vi talte med i går lørdag, var ruten virkelig barsk med stejle opkørsler, grustier og krævende singletracks.

Ifølge stævneleder Rico Busk er ”Specialized Nordic24", som stævnet bliver kaldt i år the real deal.

- Det er Danmarks hårdeste MTB race med Danmarks bedste mountainbikere til start. Deltagerne kører hele døgnet rundt, og hvis man har ambitioner om at komme på podiet skal man ikke bare være indstillet på at være 100 procent på i et døgn, man skal også være Nordens sejeste mountainbiker.

20 omgange
Den hårdeste klasse er indlysende nok soloklassen, hvor rytterne kører alle 24 timer uden afløsere. I år var der 129 soloryttere. Det blev Henrik Søeberg fra Holte Mountainbike Klub som vandt med 20 fulde omgange. Han holdt en gennemsnitsfart på hele 14,94 km i timen og kørte 22 timer og 45 minutter. Hans hurtigste omgang gav 20.83 km i timen.

Hurtigste omgang overhovedet blev kørt af Morten Buus fra Ørbækgård MTB, der angiveligt holdt en vanvittig gennemsnitsfart på 28,39 i timen over de 16 km.

Hos kvinderne var det Amelie Magnander, der vandt og klokken 12 i dag havde kørt 12 omgange med 8,71 km i timen som snitfart. Den hurtigste omgang blandt solorytterne blev kørt af Samantha Philips, som holdt 15.49 km/t. Se de øvrige resultater her

Tradition for møgvejr
- Igennem årene har vejrguderne vist sig fra den værste side og bidraget til at gøre Specialized Nordic24 endnu mere ekstremt. Løbet har tradition for en del regn, hvilket påvirker rytternes psyke i ekstrem grad.

Desuden stiller det store krav til mekanikken.

- Der bliver skiftet bremseklodser så man tror det er løgn, og rytterne kommer ind med bremseklodser der er slidt fuldstændig ned på grund af de hårde vilkår, fortæller Steen Gorm Hansen, som i MTB-kredse er kendt som "Steen gode ben"

- Men det giver omsætning i butikken, siger Steen, og nikker i retning af et af teltene, hvor der sælges stumper til lejligheden.

Se endnu flere billeder i dette Picasagalleri, som fotograf Bo Falck Hansen

Se alle billederne i galleriet og giv os et pip berner@eb.dk, hvis du genkender nogle situationerne på billederne og kan give os et par ord til en billedtekst. Vi vil også meget gerne have flere billeder til galleriet ...

Solo-vanvid og teamwork

Der konkurreres i klasserne solo, 4-mandshold og 6-mandshold.

Rytterne i soloklassen står over for et langt og vanvittigt døgn på cyklen. For at gennemføre Nordic24 skal man besidde udholdenhed, råstyrke og ikke mindst viljestyrke. Mens holdrytterne har den fordel, at de afløser og støtter hinanden, så er det er dog hårdt på en anden måde at køre i holdklassen, da rytterne giver sig 120 % på hver omgang.

I holdklassen spiller taktikken ved skiftene en vigtig rolle. Nogle hold vælger at skifte rytter efter hver omgang, mens andre kører to eller flere omgange, så holdkammeraterne får bedre tid til at restituere, inden de skal op på cyklen igen. I løbet af de 24 timer er der altid nogen, som må udgå, og når løbet slutter kl. 12.00 søndag d. 17. juni, er det nogle meget trætte deltagere, som samles omkring podiet for at fejre vinderne.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen