Billig Panda gi'r mening

De billige biler vælter ind over danskerne lige nu, og i Panda får du meget for næsten ingenting

  • Det er kun snobbeværdien der gør, at du vælger en VW Up over en Panda i indkørslen. (Foto: BilEkspressen)
Det er kun snobbeværdien der gør, at du vælger en VW Up over en Panda i indkørslen. (Foto: BilEkspressen)
1/3
Næste »

Det er ikke billige biler, der mangler lige nu. Alle fra Peugeot til Volkswagen kan sælge dig en bil med fem døre til 100.000 kr. eller mindre. Fiat har også blandet sig i koret med en ny udgave af Pandaen med en fire-cylinderet 1,2 liter benzinmotor, der ender på lige under 110.000 kr.

Det er naturligvis stadig muligt at vælge den gamle Panda, som Fiat stadig har på programmet til 79.990 kr., men en hel del af besparelsen på de 30.000 kr. forsvinder i afskrivningen.

Den nye Panda er muligvis forsvundet lidt under VW's voldsomt disponerede indtog i minibilklassen med Up, men det ville være forkert at glemme Panda, for den har en hel del at byde på.

Ingen aircondition
Det siger sig selv, at vi havde bilen på årets varmeste dag og derfor savnede aircondition, som dog fås som ekstraudstyr til 10.000 kr. Fiat sælger halvdelen af Pandaerne uden aircon.

Det meste af året savnes det ikke, og med de somre, der bliver disket op med for tiden, er problemet til at overse. Specielt fordi resten af kabinen er i så god en kvalitet, og standardudstyret omfatter seks airbags, elruder, centrallås og ESP.

2 eller 4 cylindre
Kunderne er ikke faldet for Fiats to-cylindrede TwinAir turbomotor, mest af alt fordi den koster 129.000 kr. og bruger noget mere, end man lige regner med. Der er en TwinAir uden turbo på vej, men indtil den ankommer, så er det altså den gode gamle fire-cylindrede 1,2.

Der er masser af pop i den, og den fem-trins gearkasse, der ligger godt i hånden, gør den rigeligt komfortabel på motorvejen. Hvis den lille Panda er lidt presset, er det mest af alt på grund af snobbeværdien, der gør, at du hellere vil have en Volkswagen Up! i carporten.

Vælg en Panda og du får et mere spændende design, og en hel del mere plads, både i kabinen og i bagagerummet. En ganske fair byttehandel.

Se også: Hvilken mini er bedst? VW Up eller Fiat Panda?Se også: Ny Opel til lavprisSe også: Komplet oversigt over alle småbilerne

Teknisk

Model: Fiat Panda Pop 1,2

Motor: 4-cyl., 1242 ccm, 16V

Ydelse: 69 hk/102 Nm

0-100 km/t: 14,2 sek.

Topfart: 164 km/t.

CO2: 118 g/km

Forbrug: 19,5 km/l

Pris: 109.990 kr.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen