Bil nyheder

BMW er danskernes yndlingsbil

Danske bilejere er mest tilfredse med BMWs 5-serie, og mest utilfredse med Hyundai Getz

  • BMW troner med sin 1-, 3- og 5-serie på sejrsskamlens tre øverste pladser over, hvilke bilmodeller de danske bilejere er mest tilfredse med
BMW troner med sin 1-, 3- og 5-serie på sejrsskamlens tre øverste pladser over, hvilke bilmodeller de danske bilejere er mest tilfredse med
1/2
Næste »

BMW troner med sin 1-, 3- og 5-serie på sejrsskamlens tre øverste pladser over, hvilke bilmodeller de danske bilejere er mest tilfredse med. Det afslører ranglisten over bilejernes egen tilfredshed med deres biler vurderet på den enkelte model.

Det FDM magasin Motor, der har bedt 27.000 bilejere vurdere deres egen bilmodel ud fra 16 forskellige parametre som holdbarhed, gensalgsværdi, miljøvenlighed og anerkendelse hos andre. Bilerne i undersøgelsen er alle fra 2008 eller nyere og er altså op til fire år gamle.

At bilejerne har et godt øje til BMW er velkendt.

Alt tæller med
I sin årlige AutoIndex-undersøgelse kunne FDM i maj kåre BMW som det bilmærke, bilejerne er mest tilfredse med. At førertrøjen også sidder på sydtyskerne, når det gælder de enkelte bilmodeller, er derfor ikke den store overraskelse. Det er blandt andet bilejernes vurderinger af bilens støjniveau, anerkendelse hos andre, miljøvenlighed og en god gensalgsværdi, der sikrer BMW kåringen, mens ejernes vurdering af pris og driftsomkostninger trækker ned.

- Der er selvfølgelig en vis sammenhæng mellem tilfredshed og bilernes pris, men vi har tidligere set, at en dyr bil ikke nødvendigvis opnår en høj placering i AutoIndex, siger bilteknisk redaktør i FDM Søren W. Rasmussen.

Luksusbiler indtager toppen
Ud over de tre BMW-serier indtages de øverste pladser på listen af dyrere og større bilmodeller fra Volvo, Audi, Toyota og Mercedes, mens koreanske Hyundais lille Getz indtager sidstepladsen. Det er blandt andet lille anerkendelse hos andre, en lav grad af sikkerhedsudstyr og for højt brændstofforbrug, der trækker ned, konstaterer FDM.

- At biler i høj grad også er et spørgsmål om følelser fremgår også af ranglisten. Således vurderes de såkaldte trillinger, Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107, vidt forskelligt, selvom der langt hen ad vejen er tale om den samme bil. Eksempelvis vurderes gensalgsværdien højere for Toyota Aygo end de to andre.

Se hele listen her.

Hvis du vil vide mere om bilerne i undersøgelsen, skal du have fat i et nummer af Motor fra oktober 2012.

Seneste i biler

Hent flere

Biler Mest læste

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk