Filmikon på auktion: Nu kan Paul Walker-signeret Jetta blive din

Paul Walker døde for et par år siden i en alvorlig bilulykke, men en af bilerne fra den første film i rækken af Fast & Furious-film eksisterer fortsat - nu ryger bilen på auktion

  • Det er den originale Volkswagen Jetta fra ”The Fast and the Furious”, der nu er sat til salg. (Foto: Barrett-Jackson)
Det er den originale Volkswagen Jetta fra ”The Fast and the Furious”, der nu er sat til salg. (Foto: Barrett-Jackson)
1/4
Næste »

Det er den originale Volkswagen Jetta fra 1995, som medvirkede i den allerførste film i rækken af efterhånden mange Fast & Furious-film, ”The Fast and the Furious”, der i slutningen af denne måned får ny ejer.

Se også: Her er de mest sikre biler – og de farligste  

Bilen blev kørt af Jesse (Chad Lindberg), hvor han i filmen spillede rollen som hjernen bag Dominic Torettos (Vin Diesel) tuningsværksted. Det er dog primært rent visuelt, den 20 år gamle bil har fået en overhaling i forbindelse med optagelserne. Specialfremstillede forlygter, skørter, klistermærker, fælge og en spoiler præger blandt andet den unikke Jetta.

Fire cylindre og fire gear
Under hjelmen er der ved første øjekast sket knap så meget. Her finder man nemlig en temmelig almindelig 2-liters motor med fire cylindre og en automatisk gearkasse med fire trin. Men ser man nærmere, er der trods alt også her sket en smule.

Med lattergas præsterer den relativt lille 2-liters motor lidt mere end sædvanligt. (Foto: Barrett-Jackson) Med lattergas præsterer den relativt lille 2-liters motor lidt mere end sædvanligt. (Foto: Barrett-Jackson)  

Foruden lidt kosmetiske detaljer har motoren nemlig et 'lattergas-system', som kan booste motoren med et tryk på en knap, så den relativt lille motor under hjelmen liver gevaldigt op.

Siden 2002 har bilen været ejet af den amerikanske skuespiller Frankie Muniz, som er bedst kendt fra serien ”Malcom in the Middle”, men nu kan bilen altså blive din, hvis du vil betale kassen for den gamle Jetta.

Se også: Volkswagen dropper 'Das Auto' - se det nye slogan her  

Den unikke bil er blevet sat til salg på den store Scottsdale-auktion i USA, hvor den forventes at komme under hammeren d. 28. januar. Der er ikke offentliggjort en forventet salgspris, men da man sidste år bortauktionerede en Toyota Supra fra samme film, blev den solgt for 185.000 dollar svarende til knap 1,3 millioner kroner.

Se også: Megabøde på vej: BMW straffet for alvorlige sikkerhedsfejl

Paul Walker nåede at medvirker i syv Fast & Furious-film, før han omkom i en bilulykke. Inden da nåede han dog at signere en bil fra den første film, som netop er sendt på auktion. (Foto: Andrew Medichini, AP) Paul Walker nåede at medvirker i syv Fast & Furious-film, før han omkom i en bilulykke. Inden da nåede han dog at signere en bil fra den første film, som netop er sendt på auktion. (Foto: Andrew Medichini, AP)  

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere
Seneste i biler
Hent flere
Biler Mest læste
Hent flere
EKSTRA Forbrug
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen