Skal Ford B-max være Årets Bil?

Bil nummer 3: Ford B-max har smarte bagdøre og klassens bedste køreegenskaber - men er det nok til at give den en førsteplads?

1/2
Næste »

TEMA: I dag og i morgen publicerer vi en række artikler om kandidaterne til Årets bil. Der er 22 af dem - ja faktisk 24 hvis du tæller VW Up/Seat Mii/Skoda Citigo med. Bil nummer tre er Ford B-max.

En B-max er ligesom et kinderæg - fuld af overraskelser. Og når du pakker den op, bliver du ikke nær så skuffet, som ungerne gør, når de har åbnet det gule kinderæg.

De to skydedøre er et udslag af sindrig ingeniørkunst, og selvom de ikke nødvendigvis giver bedre adgang end i en Opel Meriva (med de bagvendte døre, du ved) er det bare en super-cool detajle, som giver bilen lige dét ekstra.

Men der hvor B-max virkelig rykker er på motor og køreegenskaber. Den lille 1,0 ecoboost-turbomotor er en genistreg. Den er lille, let og giver køreglæde, som du aldrig vil kunne opnå i en 1,6'er uden turbo. Prøv den og du er overbevist!

LÆS og SE TV-testen af bilen her

Da Ford præsenterede bilen var den største skuffelse prisen, som alle kunne se var for høj til at Forden kunne gøre sig gældende i markedet.

B-max lå på linie med Opel Meriva med en startpris på 214.000 kr. Opelen, som er en markant større bil, koster 212.000. En C3 Picasso, som er mere rummelig, står til 170.000 kr. - og det er og bliver målestokken for de prisbevidste danskere. Derfor har Ford sænket prisen til 190.000 kr. for den billigste variant med 1,4-motor og 90 hk.

B-max er eb.dks favorit til Årets Bil 2013 - men det er bestemt ikke det samme som at det bliver B-max, der vinder. Hvad synes du?

Kandidaterne til Årets Bil 2013

Mikro

Fiat Panda

Seat Mii/Skoda Citigo/VW UpMini

Peugeot 208

Renault ClioLille mellemklasse

Audi A3

BMW 3-serie

Honda Civic

Hyundai i30

Kia Ceed

Mercedes-Benz A-klasse

Volvo V40MPV

Fiat 500L

Ford B-Max

Mercedes-Benz B-klasse

Toyota Prius PlusSUV/crossover

Citroën Aircross

Honda CR-V

Mazda CX-5

Opel Mokka

Subaru XVEl

Renault Fluence Z.E.Livsstil

Citroën DS5

Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen