Endelig en sjov A3'er

Kandidat nummer 12: Audi A3 er den letteste bil i sin klasse, og det er noget der kan mærkes

A3 kører bedre en Mercedes A-klasse og muligvis også bedre end BMWs 1-serie (men det vil en senere sammenlignende test afsløre)
A3 kører bedre en Mercedes A-klasse og muligvis også bedre end BMWs 1-serie (men det vil en senere sammenlignende test afsløre)

TEMA: I dag og i morgen publicerer vi en række artikler om kandidaterne til Årets bil. Der er 22 af dem - ja faktisk 24 hvis du tæller VW Up/Seat Mii/Skoda Citigo med. Bil nummer 12 er Audi A3

Audi er tidligere blevet kritiseret for at bygge biler, som er for tunge i forhold til de bedste i klassen. Men i de seneste 3-5 år har Audi gjort en stor indsats for at gøre sin biler lettere og dermed mere underholdende at køre i og fremfor alt mere økonomiske.

Og med den nye A3 er det lykkedes Audi at bygge den klart letteste bil i sin klasse. F.eks. vejer en variant med en 1,4 liters TFSI-motor blot 1.175 kg. Den nye A3 er samme størrelse som forgængeren, men er alligevel hele 80 kg lettere end forgængeren - noget af en bedrift, når man f.eks. ved at den nye BMW 1-serie vejer 80 kg mere end forgængeren.

Federe end Mercedes
Og det er heldigvis noget som kan mærkes. Audi A3 (i den testede 1,8 TFSI med 180 hk til 550.000 kr.) har med en dejligt styretøj og en kompetent undervogn lagt pæn afstand til de tidligere A3'eres lidt dovne køremåde. A3 kører bedre en Mercedes A-klasse og muligvis også bedre end BMWs 1-serie (men det vil en senere sammenlignende test afsløre).

Audi bygger på den MQB-platform som den nye Golf også ruller på - det betyder nye motorer over hele linien, fordi de gamle er dyre at tilpasse i den nye platform.

Audi A3 vil til en begyndelse kunne fås med to benzinmotorer på 1,4 og 1,8 liter og hhv. 122 og 180 hk. En 1,6 liters diesel yder 150 hk. Priserne begynder ved 307.000 kr for en 1,4 TSI med 122 hk 3 døre og seks gear. Vil du ha' den fede S-tronic - som svarer til VWs DSG-gear - skal du af med ekstra 33.000 kr.

Audi A3 som Årets bil? Næppe. Audi har skudt sig selv i foden ved ikke at kunne stille op med mere end en forholdvis dyr variant (1,8 TFSI med 180 hk og firehjulstræk), og vi har derfor ikke haft mulighed for at prøve en af de basisversioner, som kunne være med til at holde prisen nede.

Flere Årets Bil kandidater

Se også: Den bedst kørende nyhed i årSe også: Volvo i BMW-ligaSe også: Renault rammer pletSe også: Peugeot er tilbage i førersædetSe også: Luksus, luksus, luksusSe også: Alt for dyr ...Se også: Årets bedste diesel?Se også: Skal Ford B-max være Årets Bil?Se også: Mercedes til Ford-pris - Årets bil?Se også: Skal Kia Cee'd være Årets Bil?Se også: Test af Fiat 500LFortæl os hvorfor eller hvorfor ikke BMW 3 skal være Årets Bil 2013.

kommentarer
Vis kommentarer
Biler Mest læste
Seneste i biler
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen