Stor test af GPS'er

Garmin får topkarakter, og iPhone dumper i denne store GPS-test

  • Der er mange at vælge mellem, hvis du vil have en GPS, og priserne begynder helt nede på 700 kroner. (Polfoto/Anders Find)
Der er mange at vælge mellem, hvis du vil have en GPS, og priserne begynder helt nede på 700 kroner. (Polfoto/Anders Find)

For mindre end ti år siden, var GPS ikke hver mands eje. Den gang krævede det både en lommecomputer, en GPS og så et program – og det kostede fra 5000 kroner og opefter. Og så kunne den kun vise frem til vejen – ikke til husnummeret på vejen. Nu er det hele bygget ind i en enhed, og den kan blive din for under 1000 kroner.

Har du en smartphone, så er GPS'en også indbygget. Men her skal du kigge dig for. For det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at bruge mobilen som vejviser, specielt hvis turen går uden for landets grænser. Med mindre din mobil er en Nokia. Men det kan du læse meget mere om HERUNDER

[anmeldelse]

Sådan testede vi

Vi har testet både de GPS'er, som man sætter fast på ruden, og så en stribe mobiler med indbygget GPS.

Vi har kørt på tværs af landet flere gange for at teste hvordan GPS'erne virker.

Vi kørte til steder, hvor vi ikke på forhånd kendte ruten. Vi har også kigget på, hvor hurtigt modellerne er til at registrere vejarbejder og køer.

Priserne er indhentet mandag 25. april på Elgigantens hjemmeside. Det er helt sikkert muligt at finde produkterne andre steder – Elgigantens udvalg er blot særdeles stort.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen