Private billeder og splitternøgne kendisser: Værsgo - her er tusindvis af Side 9-piger

Navle-piercinger. Store bryster. Små bryster. Glatbarberede - og det modsatte. Du finder det hele herunder, hvor vi giver dig et overflødighedshorn af Danmarks dejligste piger

Josefine er en af de allermest populære Side 9-piger gennem de senere år. Foto: Peter Gravesen

Det er for alvor blevet efterår, og i den anledning har vi selvfølgelig planer om at forkæle vores EKSTRA-abonnenter særligt meget. Og herunder gælder det forkælelse på den helt klassiske Ekstra Bladet-måde. Vi har nemlig samlet en hidtil uset mængde billeder af Danmarks absolut dejligste piger.

Det er selvfølgelig Side 9-Piger, vi hentyder til, og vi kan nærmest garantere, at der også er én efter din smag. For herunder kan du se, hvordan du bladrer gennem mere end 10.000 af slagsen - ligesom du også får lov at se nogle af de allermest populære pigers private billeder. Og så taler vi med Pia Fris Laneth - 40 år efter, at hun prydede Danmarks mest kendte avisside.

Artiklerne har tidligere været bragt hver for sig i EKSTRA. Nu får du dem samlet i et kæmpe overflødighedshorn. God læselyst!

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Her er Side 9-pigernes private billeder


Vi kender dem fra deres flotte billeder og smukke udseende. Men nu kan du komme lidt mere under huden på de dejlige Side 9-piger.

I anledning af finalen i konkurrencen om at blive Årets Side 9-pige 2015 har de tre skønne finalister nemlig givet EKSTRA adgang til nogle af deres private billeder, som de synes beskriver deres person.

Så vil du gerne lære Julie, Josefine og Natascha bedre at kende og se dem fra andre sider end de sædvanlige billeder, så er det bare med at læse videre her.

Natascha, 22 år og fra Skovlunde

Foto: Peter Gravesen Foto: Peter Gravesen
Hun har været Side 9-pige siden 2013, og hun har ofte været en af læsernes favoritter. Nu er den 22-årige blondine gravid og ser frem til et nyt kapitel i livet - også selv om faderen til barnet ikke er en del af det. Natascha traf nemlig allerede fra starten en beslutning om, at hun ville have barnet, selv om hun må gøre det alene.

- Det har jeg været afklaret med hele tiden, så det skræmmer mig slet ikke. Jeg har jo også en dejlig familie til at hjælpe, og jeg er så klar til at få min lille datter, så jeg glæder mig, siger hun.

Tidligere i livet har Natascha heller ikke været bange for at være selvstændig og gå imod strømmen. Hun har for eksempel aldrig rigtig drukket alkohol og har ikke lyst til at prøve det. I stedet skal man servere letmælk eller en iskold cola, hvis man vil score den kommende mor.

- Selvkontrol er ret vigtigt, og det har de færreste, når de er fulde. Og alkohol lugter og smager da også ganske forfærdeligt, siger hun.

Herunder kan du se, hvilke billeder Natascha selv mener beskriver hende bedst, og hvad historien bag billederne er.

. Total yndlingsminde som barn. Var overbevist om, at kostumet virkede, for jeg blev både kattekonge og kattedroning. Total yndlingsminde som barn. Var overbevist om, at kostumet virkede, for jeg blev både kattekonge og kattedroning. Mine sangtalenter har aldrig været gode, men troen har været der. Mine sangtalenter har aldrig været gode, men troen har været der. Mit yndlings Side 9-billede, som er en del år gammelt efterhånden. Mit yndlings Side 9-billede, som er en del år gammelt efterhånden. Mine skøre sider. Jeg er ikke altid så seriøs, og kan godt lide at være fjollet og skabe mig. Mine skøre sider. Jeg er ikke altid så seriøs, og kan godt lide at være fjollet og skabe mig.

Josefine, 26 år og fra Østerbro

Foto: Peter Gravesen Foto: Peter Gravesen
Josefine er en gammel kending i Side 9-verdenen. De to seneste år er hun løbet med sejren i konkurrencen om at blive Årets Side 9-pige. Med sit blonde hår og sine lange smukke ben er det ikke svært for hende at få læsernes opmærksomhed.

Men Josefine er mere end det. Selv om det kan virke overfladisk at være Side 9-pige, så har hun et vigtigt budskab til læserne.

- Jeg er meget nede på jorden og udadvendt. Jeg er slet ikke så overfladisk, som nogen måske kan tro, og jeg er faktisk meget intelligent, siger hun.

Hendes smil kan gøre de fleste mænd bløde i knæene, men livet har ikke altid været en dans på roser for den populære blondine. For nogle år siden mistede hun sin bror, og det tog hårdt på hende. Derfor har hun også lært, at man skal få det bedste ud tingene.

- Jeg har ikke altid haft det nemt, og jeg har haft mit at kæmpe med. Men jeg prøver at være positiv og nyde de ting, jeg laver, siger hun.

Jobbet som Side 9-pige har skabt mange muligheder for Josefine, og derfor er nogle af hendes største oplevelser som eventpige også nogle af de ting, hun har valgt at fremhæve i sine billeder, som du kan ser herunder.

Her er et billede fra jeg var ret lille. Det er mig i midten med det lysebrune hår sammen med min bror og min kusine. Her er et billede fra jeg var ret lille. Det er mig i midten med det lysebrune hår sammen med min bror og min kusine. Her er jeg lige blevet færdig med min uddannelse som salgsassistent i Bahne, og jeg fik meget smukke røde roser. Det var en rigtig dejlig dag. Her er jeg lige blevet færdig med min uddannelse som salgsassistent i Bahne, og jeg fik meget smukke røde roser. Det var en rigtig dejlig dag. Til venstre er et af de aller første modelbilleder, jeg fik taget i et lille hyggeligt studie i Herlev. Jeg var kun 17 år. Billedet til højre er taget lige inden jul, og det er skægt at se, hvordan jeg har udviklet mig. Til venstre er et af de aller første modelbilleder, jeg fik taget i et lille hyggeligt studie i Herlev. Jeg var kun 17 år. Billedet til højre er taget lige inden jul, og det er skægt at se, hvordan jeg har udviklet mig. Her er jeg inde og arbejde i Parken til verdensmesterskabet i speedway. Det var en sindsyg oplevelse at være med til, og jeg nyder altid hver en oplevelse, jeg har. Her er jeg inde og arbejde i Parken til verdensmesterskabet i speedway. Det var en sindsyg oplevelse at være med til, og jeg nyder altid hver en oplevelse, jeg har. Selvom mit liv ser dejligt ud på de her billeder, har det ikke altid været helt nemt. Jeg har været igennem rigtig mange hårde ting, blandt andet da jeg mistede min bror. Nogle gange har jeg følt mig meget alene, men så har jeg altid fået trøst af min lille hund, Lui. Selvom mit liv ser dejligt ud på de her billeder, har det ikke altid været helt nemt. Jeg har været igennem rigtig mange hårde ting, blandt andet da jeg mistede min bror. Nogle gange har jeg følt mig meget alene, men så har jeg altid fået trøst af min lille hund, Lui.

Julie, 20 år og fra Odense

Foto: Peter Gravesen Foto: Peter Gravesen
Den yngste af finalisterne er den høje, slanke brunette Julie. På trods af sine kun 20 år har hun allerede været med i kapløbet om at blive Årets Side 9-pige flere gange. I år nåede hun helt til finalen, og det er da heller ikke svært at forstå, hvorfor så mange læsere stemte på hende.

Julie beskriver sig selv som en person, der er meget ligetil, og som siger sin mening - også selv om det ikke altid bliver taget godt imod.

- Jeg tror, at enten elsker man det, eller også hader man det. Men det er min erfaring, at de fleste synes, at det er meget rart, at jeg ikke pakker tingene ind, siger hun.

Den unge fynbo er en af deltagerne i den nye sæson af 'Paradise Hotel', der pt. løber over skærmen. Og rejsen til Mexico var en stor oplevelse for Julie.

- Min deltagelse i Paradise Hotel var en stor oplevelse, men jeg har også tidligere boet i Egypten. Det var også en fed oplevelse, så jeg har mange gode minder igennem mit liv, siger hun.

Et af de eneste barndomsbilleder, jeg har i gemmeren. Jeg var simpelthen så grim som barn, så jeg har kasseret de fleste billeder fra dengang. Et af de eneste barndomsbilleder, jeg har i gemmeren. Jeg var simpelthen så grim som barn, så jeg har kasseret de fleste billeder fra dengang. Jeg er altid en glad og smilende pige med et positivt livssyn. Jeg er altid en glad og smilende pige med et positivt livssyn. Jeg har altid været den kloge pige i klassen, og vil stadig mene, at jeg er et utroligt intelligent menneske, selvom bøgerne for længst er lagt på hylden. Jeg har altid været den kloge pige i klassen, og vil stadig mene, at jeg er et utroligt intelligent menneske, selvom bøgerne for længst er lagt på hylden. Et af mine mange selfies. Jeg er dronningen over selfies, og tager ualmindeligt mange af dem. Et af mine mange selfies. Jeg er dronningen over selfies, og tager ualmindeligt mange af dem. Behing the scenes fra et af mine mange fotoshoots. Min drøm om ti år er, at jeg gerne vil være en kendt model i hele verden. Behing the scenes fra et af mine mange fotoshoots. Min drøm om ti år er, at jeg gerne vil være en kendt model i hele verden.

 

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Her er Side 9-Pia - 40 år senere

Pia Fris Laneth har i mange år arbejdet som både freelancejournalist og tilrettelægger hos flere store medier. Senest har hun udgivet bogen ’1915 – da kvinder og tyende blev borgere’, ligesom hun er en populær foredragsholder. Foto: Rasmus Flindt Pedersen Pia Fris Laneth har i mange år arbejdet som både freelancejournalist og tilrettelægger hos flere store medier. Senest har hun udgivet bogen ’1915 – da kvinder og tyende blev borgere’, ligesom hun er en populær foredragsholder. Foto: Rasmus Flindt Pedersen  

I dag kan man næsten ikke sige Ekstra Bladet uden også at sige Side 9-pigen. Hun er et af de helt store kendetegn for avisen, og sådan har det været i mange år. Faktisk kan den afklædte pige på side 9 fejre 40-års jubilæum i 2016, og selv om det i dag virker helt naturligt for de fleste at se billeder af en ung kvinde uden tøj på, så har det slet ikke været sådan altid.

I 1976 var Pia Fris Laneth en af de første Side 9-piger, da konceptet blev startet. Inden sin debut i Ekstra Bladet havde hun allerede optrådt som folde ud-pige i Ugens Rapport flere gange. Hun fik taget sine første nøgenbilleder som 15-årig, og selv om det også dengang var ungt for en nøgenmodel, så havde hun familiens fulde opbakning.

Yndig så hun ud, Pia Fris Laneth, der via modeljobbet kunne klare sig på universitet uden at få studiegæld. Pengene for Side 9-billederne var noget større end lønnen som bagerjomfru. Foto: Jørgen Sperling Yndig så hun ud, Pia Fris Laneth, der via modeljobbet kunne klare sig på universitet uden at få studiegæld. Pengene for Side 9-billederne var noget større end lønnen som bagerjomfru. Foto: Jørgen Sperling  

- Jeg arbejdede på det tidspunkt som bagerjomfru, hvor jeg fik 15 kroner i timen. Som nøgenmodel fik jeg 1500. Det betød, at min familie og jeg selv syntes, at det var da bare verdens nemmeste job at tage tøjet af og smile og reklamere for et eller andet og så tjene penge på det. Jeg så godt ud, jeg kunne tjene penge på det, det sled ikke kroppen ned, og jeg kunne læse samtidig på universitetet uden at få studiegæld, siger Pia.

En frigørelsesprocs
Da Pia valgte at blive Side 9-pige, var det dengang også en del af en frigørelsesproces. P-pillerne var netop blevet frigivet, og det var blevet muligt at få et pessar, selv om man ikke var fyldt 18 år. Der kom altså helt nyt fokus på kroppen, og det var også med til, at Pia Fris valgte at stille sig frem og vise sin krop.

- Det var meget befriende at komme fra et sted, hvor kvinder gik i torpedoformede bh’er og hofteholdere, der snørede kroppen ind, og så gå til at få det naturlige forhold til kroppen, hvor nøgenhed ikke længere var skamfuldt, siger hun.

Når hun ser på Side 9-pigerne i dag i forhold til dengang, kan hun se en stor forskel. Men for Pia er det ikke hos selve pigerne, der er sket den største ændring. Det er alt det uden om, der gør, at Side 9-pigen i dag er noget andet, end det var, da Pia var en del af det.

Hun har derfor også svært ved at se, hvordan fremtiden kommer til at se ud for Side 9-pigen.

- I dag kan man gå på nettet og se alt fra bare bryster til hård porno, og det betyder jo, at Side 9-pigen er inde i en overlevelseskamp. Jeg synes, det er utroligt, hvis det fortsætter, fordi det er så gammeldags, siger hun.

Unge piger skal tænke sig om
Pia Fris Laneth stoppede med at arbejde som model som 20-årig for at fokusere på sin uddannelse. Hun har siden arbejdet som både freelancejournalist og tilrettelægger hos flere store medier. Senest har hun udgivet bogen ’1915 – da kvinder og tyende blev borgere’, ligesom hun i dag er en populær foredragsholder.

Selv om hun selv elskede tiden som Side 9-pige, vil hun ikke anbefale andre unge piger at gøre det samme.

- Det er klart, at der er jobs, jeg har svært ved at få, fordi der altid vil kunne hentes nøgenbilleder af mig frem på nettet. Så jeg vil råde unge piger til at tænke sig godt om. Jeg ville ikke råde nogen til at gøre det, men det ændrer ikke på, at jeg syntes, det var skide sjovt, siger hun.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Kendte på Side 9

Flere kendte navne har tidligere optrådt på Side 9. Her er et lille udpluk af nogle af dem, der skilte sig ud fra mængden

Lotte Tarp

Foto: Asger Sessingø/Polfoto Foto: Asger Sessingø/Polfoto
Hun er kendt fra flere sengekantsfilm og som Bennys kæreste i den første Olsen Banden-film. Men Lotte Tarp kunne også skabe overskrifter og udfordre danskerne. Hun var den første pige, der optrådte med bare bryster i Ekstra Bladet i 1964 – og det var, allerede før Side 9-pigen blev en fast del i avisen.

Suzanne Bjerrehuus

Foto: Polfoto Foto: Polfoto
Hun har gjort opmærksom på sig selv både som tv-vært, foredragsholder og debattør. Og ikke mindst i Ekstra Bladet har hun foldet sig ud – også som Side 9-pige. Her viste hun i 70’erne og 80’erne hele sin krop, som Gud havde skabt den, og den dag i dag står Suzanne Bjerrehuus stadig gladeligt ved, at hun også kan kalde sig Side 9-pige.

Kim Larsen

Foto: Dansk Rock Foto: Dansk Rock
Nogle få gange er traditionen med Side 9-pigen blevet brudt. En af de gange var, da Kim Larsen fyldte 40 år 24. oktober 1985. Det valgte Ekstra Bladet at fejre ved at skifte Side 9-pigen ud med den populære sanger, der traditionen tro stadig optrådte uden tøj.

Peter Aalbæk

Foto: Claus Lunde/Polfoto Foto: Claus Lunde/Polfoto
I mange år gav filmproducenten Peter Aalbæk udtryk for, hvor meget han elskede Side 9-pigen. Derfor valgte Ekstra Bladet at opfylde hans store ønske om selv at prøve at optræde som Side 9-pige i 1998. Det er den seneste gang, en mand har taget Side 9-pigens plads.

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Se mere end 10.000 Side 9-piger

Mindst 10.000 forskellige har optrådt som Side 9-pige i Ekstra Bladet Mindst 10.000 forskellige har optrådt som Side 9-pige i Ekstra Bladet  

Ekstra Bladet udkom for første gang 12. februar 1904 under titlen Ekstra-Blad Politiken.

Siden blev det til hele Danmarks vagthund, og fra 1. juli 1976 har Side 9-pigen var en uløselig del af Ekstra Bladet.

Hun blev 'opfundet' en sen aftentime i 1976 af moderedaktør Birte Strandgaard, fotograf Jørgen Sperling og daværende chefredaktør Flemming Hasager.

- Side 9-pigen henvender sig til alle, der kan lide at se en dejlig pige fremstillet på en sober måde. Hun er et uskyldigt pusterum i en altid nærværende avis, fortalte chefredaktøren siden hen.

Har du købt abonnement på EKSTRA via eb.dk har du adgang til den elektroniske udgave af alle udgaverne af Ekstra Bladet bortset fra dagens udgave - men den kan du så til gengæld dykke ned i i morgen.

Det betyder, at du kan finde avisen fra den dag du blev født eller fra da Titanic sank. Og ikke mindst kan du finde samtlige Side 9-piger. Og det er ikke så få. EKSTRA's Side 9-informant kunne efter en kort stund med en lommeregner i hånden skråsikkert sige, at der mindst har været 10.000 forskellige Side 9-piger.

Så nu er det bare at gå amok i EKSTRA's arkiv over Ekstra Bladet (OBS! Gælder ikke avisen fra i dag).

Du finder det lige her

Og der er jo også legendariske Side 9-piger, som f.eks. Joan Divine. Her har vi samlet hendes 64 Side 9-pige sider:

--------- EKSTRA SPLIT ELEMENT ---------

Seneste i EKSTRA
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakon Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen