Danmark 50 min. siden
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 1 time siden
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 3 timer siden
24-årig tjener 500.000 kr. om måneden mens hun rejser verden rundt
Ferie 6 timer siden
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 14 timer siden
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie 19. okt. 2016
Er du enig? Mænd rejser - kvinder kommer ingen vegne
Ferie 19. okt. 2016
Her må du aldrig tage et billede - straffen er fængsel
Ferie

Fik smadret kørestolen under flyturen

Siden i går har ekstrabladet.dk modtaget over 20 henvendelser om bagage-brutalitet. Blandt andet har en handicappet dreng fået ødelagt sin kørestol

1/2
Næste »

Efter ekstrabladet.dk i går kunne fortælle, at flypassagerernes bagage får en mildest talt hårdhændet behandling på Norwegians fly, er det strømmet ind med henvendelser om lignende problemer.

lufthavn_sløret Ferie - 22. okt. 2012 TV: Så dårligt bliver din kuffert behandlet i lufthavnenBagage i Københavns Lufthavn Dine Penge - 23. okt. 2012 Sådan får du erstatning for kuffertkast

Én af de mange danskere, der har fået ejendele ødelagt, er 9. klasses-eleven Alexander. Under en skoleudflugt til Rom bliver den handicappede drengs kørestol så ødelagt, at den er helt ubrugelig. Ét af kørestolens hjul er knækket af under flyturen, hvilket Alexander opdager i Roms lufthavn.

Da han er afhængig af kørestolen på grund af sine hypermobile led, forsøger han at få en ny kørestol udleveret og efter lange tovtrækkerier med flyselskabet Norwegian, får han omsider stillet en midlertidig kørestol til rådighed. Den viser sig dog at være i så dårlig stand, at han i sit forsøg på at følge med klassekammeraterne rundt i Roms gader vælter flere gange.

Fik ødelagt ferien
Drengen må derfor en tur på hospitalet og ender med at bruge langt det meste af ferien sengen. Alexanders far er forarget:

- Min søns ferie blev fuldkommen ødelagt. Han knæ blev så overbelastet, at han var sengeliggende det meste af turen. Alt sammen på grund af mishandling af hans kørestol i bagagehåndteringen, fortæller Jens Peter Andersen.

Efter flere opkald og emailkorresondance med Norwegian får Alexander et tilbud om at få kørestolen repareret eller at få en erstatningsrejse. Sidstnævnte tilbud tager han imod.

Udbredt bagage-brutalitet
Alexander er langt fra den eneste, der har oplevet de bagageansvarliges brutale metoder. Over 20 læsere har skrevet ind om forslåede kufferter og ødelagte ejendele på ikke bare Norwegians fly, men også en lang række andre flyselskabers. Der tegner sig et billede af, at det især er handlingsselskabet Novia, der er problemer med.

Se også: Få erstattet din ødelagte bagage

Hos Norwegian beklager man sagen, og PR- & Kommunikationsmedarbejder i Norwegian Danmark Daniel Kirchhoff understreger, at der nu vil blive fulgt op på problemerne.

- Det er dybt beklageligt, at der sker det her, og vore passagerer skal naturligvis kunne føle sig trygge ved, at deres bagage bliver håndteret ordentligt. Derfor vil vi nu vise den tidligere omtalte video til vores handlingsagenter (hos Novia, red.). Det her er simpelthen under al kritik, understreger Daniel Kirchhoff over for ekstrabladet.dk.

- Du har tidligere udtalt, at I sjældent oplever problemer med dårlig håndtering af bagagen. Men inden for det seneste døgn har vi modtaget op til flere henvendelser fra Norwegian-kunder med lignende oplevelser. Mener du stadig, at problemet sker sjældent?

- Én henvendelse er selvfølgelig én for meget. Men ud af de to millioner rejsende danskere hvert år, så får vi meget få henvendelser om dette problem.

- Hvordan vil I sikre, at passagerernes bagage bliver håndteret ordentligt fremover?

- Vi vil gøre det klart og tydeligt over for vores handlingsagenter, at vi ikke tolererer denne procedure.

- Vil I overveje at bruge et andet handlingsselskab?

- Jeg vil blot gentage, at vi nu vil tage en dialog med Novia for at sikre, at dette ikke gentager sig, tilføjer Daniel Kirchhoff.

Læs i øvrigt konfrontationen med Novias direktør i boksen til højre.

Ifølge Novia Danmarks Managing Director Ole Brinks Andersen bliver der nu fulgt op på problemerne med den dårlige bagage-behandling.

- Det er på ingen måde i orden at medarbejdere mishandler bagagen og vi vil på basis af jeres henvendelse igen se på om der skal foretages yderligere justeringer på måden vi gør tingene på, udtaler Ole Brinks Andersen i en email.

- Du har tidligere udtalt, at der må være tale om en enkelt Novia-medarbejder, der har en dårlig dag. Men bare på et døgn har vi fået over 20 læserhenvendelser - langt størstedelen drejer sig om Novia. Fastholder du, at der er tale om en dårlig dag hos en enkelt medarbejder?

- Novia håndterer årligt mere end 5 millioner passagerer og deres bagage fordelt på cirka 45 flyselskaber. Der sker også i vores branche fejl, som kan henføres til den enkelte ansatte, i dette tilfælde bagagehåndteringen. Men som direktør for vores virksomhed ligger det mig dybt på sinde at alle vores ansatte er 'med på holdet'. Vi har selvfølgelig som ledelse det fulde ansvar for at tilsikre at produktet er i orden.

- Hvad vil I gøre for at sikre, at passagerernes bagage bliver behandlet ordentligt fremadrettet?

- Vi har kontinuerligt fokus på at forbedre både processer og de procedurer som vores ansatte arbejder ud fra og er ligeledes i dialog med CPH og flyselskaberne om mulige forbedringstiltag. Men får vi passagerklager relateret til områder, hvor vi måtte have begået fejl, behandles disse klager naturligvis individuelt, tilføjer Ole Brinks Andersen.

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen