Ferie 12 timer siden
Se prostituerede thai-kvinders sære hyldest til afdød konge
Ferie 14 timer siden
Syret kemi: Tis ødelægger verdens højeste kirke
Danmark 25. okt. 2016
Gigantisk museum på vej til København
Ferie 25. okt. 2016
Londons nye skyskraber til grin: Kan du se hvad den ligner?
Ferie 25. okt. 2016
24-årig rejser verden rundt: Sælger imens for 500.000 kr. om måneden
Ferie 25. okt. 2016
Kæmper med dårligt image: Trump skifter navn
Ferie 25. okt. 2016
Ørkenstat bygger kanal: Der mangler bare én ting
Ferie 24. okt. 2016
Derfor vil flyselskaber måske skære ned på din ilt
Ferie 24. okt. 2016
Verdens koldeste by: Her fryser dit spyt til is
Ferie 24. okt. 2016
Kampen om armlænet: Her gør Andy det alle har lyst til
Ferie 24. okt. 2016
Vidundere i fare: Nu vil nordmænd droppe turister
Ferie 23. okt. 2016
Drømmejobbet: Tjen kassen på at rejse, se sport og spise pizza
Udland 23. okt. 2016
Blodig historie: Bag murene i Europas værste kz-lejre
Danmark 23. okt. 2016
Forfatter: Her er Danmarks bedste ture til fods og på cykel
Udland 22. okt. 2016
Her lever folk længere end noget andet sted i verden
Ferie 21. okt. 2016
Gør du disse ting? Det hader stewardesser ved passagererne
Ferie 21. okt. 2016
Kendt rejseudbyder aflyser kvindes ferie med et 'Fuck dig'
Ferie 20. okt. 2016
Mystisk forbandelse skræmmer turister i ferieparadis
Ferie 20. okt. 2016
Stort kaos: Strejke truer danskernes juleferie
Ferie 20. okt. 2016
Dagens store helt: Dansk familiefar redder mand fra druknedøden
Ferie

Her kan du se heksene futte af

Ekstra Bladet viser dig, hvor du kan se Sankt Hans bål

  • Sådan her kommer det til se ud, når bålene tændes landet over for at fejre Sankt Hans. (Foto:Ekstra Bladet/Colourbox.com)
Sådan her kommer det til se ud, når bålene tændes landet over for at fejre Sankt Hans. (Foto:Ekstra Bladet/Colourbox.com)

Midsommeren fejres med Sankt Hans bål landet over, og Ekstra Bladet har lavet en guide til dig, der vil ud og se heksene futte til Bloksbjerg i midsommernatten.

Regn skulle der ifølge DMI ikke komme noget af, og det bliver nogenlunde lunt med grader mellem 13-18 grader i aften. Vi bliver også strejfet af enkelte solstråler, inden solen sænker sig i horisonten omkring klokken ti i aften, hvor de fleste bål tændes.

Her kan du se bål i Hovedstadsområdet

Bagsværd
Vi begynder uden for hovedstaden i Bagsværd, hvor Statsministeren inviterer danskerne til midsommerfest i baghaven på Marienborg Slot. Både slot og have ligger smukt placeret ved Lyngby sø og Bagsværd sø. Statsministeren holder båltale, men ellers er det ikke oplyst andet om aftenens program.

Humlebæk
Langs det meste af den smukke nordlige kyststrækning er de tradition for at tænde bål på eller ved stranden. Således fejrer man også Sankt Hans aften i Humlebæk, hvor man på Louisiana i aften, kan man hygge sig ved Sankt Hans-bålet, og blandt andet kan høre båltale ved filminstruktøren Susanne Bier og musik af Master Fatman og Nana.

Københavnerne fejrer midsommeren flere steder i byen.

City
I Nyhavn er der jazz og fadøl allerede fra tidlig eftermiddag. Og det kan være ret hyggeligt at sidde på bolværket og nyde øl med livet summende omkring sig. Ved solnedgang tændes bålet og overborgsmester Frank Jensen holder sin båltale. Du kan se mere her

Sankt Hans i Tivoli
Ud over et knitrende bål byder Tivoli på et show med bl.a. Trine Pallesen, der synger hits fra den anmelderroste teaterkoncert ’Et solstrejf i en vandpyt’. Aftenen slutter af med illuminationsshow på Tivoli Søen, hvor gæsterne også kan se søsteren til Den lille Havfrue.

Klassikerne
Søerne. Masser af københavnerne der stimler sammen på grusstierne for at nyde bål på søerne.

Frederiksberg Have. Et stort tilløbsstykke. Kom i god tid, hvis du ønsker at sidde ned på græsset og hører kulturminister Per Stig Møller, når han holder sin båltale.

Vigerslev Parken i Valby. Cirkus for voksne og båltale af det radikale medlem af Københavns Borgerrepræsentation Kasper Johansen.

Blågård Plads er det i aften helt lovligt og planlagt at lave bål i gaden. Du kan nyde flammerne på Blågårds Plads. Her fejrer bydelens beboere midsommeren på den rummelige facon med halalkød og vegatarmad på grillen til tonerne af midsommervise og balkanmusik.

Docken
Vil du have storbystemning, men også sand mellem tæerne, så er strandbaren på Docken en udmærket mulighed. Her kan hører Al Agami og andre kunstnere, der vil fyrer op under gæsterne. Du kan se mere om bordbestilling, mad og drikkevarer på Dockens hjemmeside.

Amager Strandpark
Dansk politik, er bredt repræsenteret på Amager Strand i aften. Du kan høre båltaler fra både kommunister, konservative og socialdemokrater, som holder hver deres fest på forskellige lokaliteter i strandparken. Du kan se mere om aftenens programmer i Strandparken her.

Odense
Der er lagt op til en rigtig både hyggelig og musikalsk spændende aften på Engen, når byens/Fyns største Sankt Hans Bål bliver omkranset af en buket af spændende danske og især fynske musiknavne. Både Peter Belli, Claus Hempler og andre danske kunsterne sørger for en musikalsk aften på Engen.

Du kan også holde Sankt Hans i børnehøjde i Odense

Århus
Der er masser af steder at holde Sankt Hans i Århus.

I Tivoli Friheden holder Nicolai Wammen tale og traditionen tro tændes bålet op ved Tivoli-søen.

Du kan også fyer den af med ungdommen, når kollegierne i Universitetsparken og Eforen holder Sankt Hans-fest i Universitetsparken med alt hvad der hører sig til af ild, båltale, midsommervise, livebands, stort telt foran Eforen og tre barer. Du kan se mere om bålfester i smilets by her.

Aalborg
I Aalborg tændes Sankt Hans bålet i Østre Anlæg, hvor socialdemokraten Mette Frederiksen holder båltale. Efter båltalen kl. 19.45 tændes bålet med heksen, som traditionen tro laves af børnene i daginstitutionen i Bornholmsgade.

Du kan også se dybt i flammerne omgivet af vilde dyr i Aalborg Zoo, som holder aftenåbent på dyreparkens savanne, hvor Borgmester Henning G. Jensen holder båltale.

Skal du til Sankt Hans? Send dit billede af bålfesten til Ekstra Bladet på sms til 1224 eller på 1224@eb.dk

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen