Persondata politik

Jyder betaler mere for fly end sjællændere

Billetpriserne er steget langt mere fra jyske lufthavne end Københavns Lufthavn

Seneste i Ferie

Mest læste i Ferie

Seneste i EKSTRA

 

Det er en fordel at bo tæt på Københavns Lufthavn, hvis man vil have fingre i en billig billet til et rutefly. Jyderne oplever nemlig at skulle betale op til det dobbelte for flybilletten afhængig af, hvilken lufthavn man flyver fra.

Og der er store regionale forskelle. Selv om billetpriserne i Aalborg er faldet med tre procent i løbet af tre år, så ligger de stadig omkring 65 procent højere end de laveste priser ved afrejse fra Københavns Lufthavn, viser tal fra Travelmarket.dk.

- Det er på de direkte ruter fra de jyske lufthavne, at jyderne finder de bedste tilbud. Så snart man skal rejse via København, bliver det noget dyrere, siger administrerende direktør Ole Stouby fra rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk i en kommentar.

Set over et er det blevet op til en tredjedel dyrere at rejse med rutefly fra de jyske lufthavne. I samme periode er billetpriserne fra Københavns Lufthavn kun steget med 14 procent.

Og da det i forvejen var omkring 40 procent dyrere at rejse fra den billigste jyske lufthavn, er prisforskellen blevet endnu større.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Linette K. Jespersen Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik