Persondata politik

Savlende svin og søuhyrer

Kan du finde flere dyr end jeg? Det kan man fornøje sig med at finde svar på under en skulpturjagt i Holstebro

Mest læste i EKSTRA

Seneste i Ferie

Seneste i EKSTRA

 

Find Holger. Den leg kender de fleste børnefamilier nok, og mange har sikkert haft sjove oplevelser med de mange bøger, hvor man skal finde den rigtige Holger med den stribede tophue blandt et mylder af bygninger, mennesker, dyr, maskiner osv. Men hvorfor nøjes med bøgerne, når man kan flytte legen ud i byen og bytte Holger ud med Maren – og med et væld af andre figurer?

Holstebro er berømt som handelsby, men også som en by, der siden 1960'erne har satset på kultur og kunst, ikke mindst på skulpturer. Det hele begyndte i 1966, da et modigt byråd besluttede at købe en umiddelbart undselig figur af en kvinde på en kærre.

Det er hende, der lokalt går under navnet Maren. Det vender vi tilbage til. For den lille kvindeskulptur har flere gange sat byen på den anden ende og har sågar et kor af ulønnede vægtere, der i sommermånederne synger hende op og ned, som var hun selve solen …

SLÅ TIL NU:

Få 3 måneder til 43,50 kr.

Se mere og bestil her »
EKSTRA

Få adgang til alt EKSTRA indhold på ekstrabladet.dk for under 1 krone om dagen.

Første uge til 0 kr. Start med 3 simple trin!*

Bestil abonnement
Allerede bruger?

Trin 1 af 3 Oplever du problemer: kontakt support

* Dit EKSTRA-abonnement starter med 7 dage til 0 kr. Herefter koster det 29 kr. pr. 30 dage. Abonnementet er løbende. Du kan stoppe dit abonnement til hver en tid til udløbet af en abonnementsperiode.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Kim Vangkilde Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik